Mama băiețelului ucis pe trecerea de pietoni, distrusă de durere: ,,Nu consider asta pedeapsă”

Șoferul de 23 de ani, care în decembrie anul trecut, a lovit mortal un băiat de zece ani în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni pe bulevardul Dacia și-a aflat pedeapsa.

Mama copilului ucis la Aeroport, în lacrimi: Nu consider asta pedeapsă

Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în penitenciar de tip deschis. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani. Inculpatul a mai fost obligat să nu părăsească țara și să achite un prejudiciu moral de 600 000 de lei părții vătămate. Decizia magistraților poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel, transmite orizont.tv.

Instanța a dispus că șoferul de 23 de ani, care a tamponat mortal un copil de 10 ani în regiunea aeroportului a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care doar 1 an și 6 luni acesta va sta după gratii.

VASILISA MUNTEAN, judecător: „Urmează să execute real pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni, cu executarea în penitenciar de tip deschis. Termenul rămas de pedeapsă, de închisoare de 1 an și 6 luni, după ispășirea termenului real stabilit,
se suspendă pe o perioadă de probațiune de patru ani”.

Tânărul care se face vinovat de accidentul rutier, și-a recunoscut vina și spune că regretă cele întâmplate.

MIHAIL PUIA, inculpat: „Știu că sunt vinovat, îmi pare rău de tot ce s-a întâmplat și îmi cer scuze de la toți absolut..și de Natalia Lazariuc și de toți.

– Ești de acord cu încheierea instanței?

– Da, total de acord”.

De cealaltă, atât mama copilului decedat, cât și apărătorul spun că vor ataca decizia în instanța ierarhic superioară, întrucât susțin că nu sunt de acord cu sentința pronunțată de instanță.

NATALIA LAZARCIUC, mama băiatului decedat în accident: „În ajun de Paște, fără scrupule, fără să-și recunoască vina, el se bucura de viață, dansa, bea, se distra. Dar voi, oameni buni, sunteți sigur cu copilul vostru nu se poate întâmpla așa ceva. Peste 4 ani lui îi va fi dat permisul. El nu este pedepsit. El pentru asta nu a fost pedepsit!”.

ALEXANDRU LUCA, avocat: „Noi, în ședința de judecată, am pledat pentru o pedeapsă mai aspră. Propunerea noastră a fost ca inculpatul să execute o pedeapsă de privare de libertate”.

Totodată, instanța a decis ca permisul de conducere al șoferului va fi transmis Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței. Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții civile, a sumei de 600 000 de lei, cu titlu de prejudiciului moral cauzat prin infracțiune. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că tragedia a avut loc în data de 23 decembrie 2022, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Atunci, Daniil, în vârsta de 10 ani, a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar.

La 24 februarie, decedează Valerian Railean, campionul Moldovei la ciclism junior, accidentat în timp ce se deplasa regulamentar cu bicicleta, iar la 24 martie, în sectorul Ciocana al capitalei, Anastasia, o copilă de 12 ani este strivită de un troleibuz în timp ce trecea drumul pe partea autorizată.

Angajații Președinției au împărțit trecătorilor flori. Care a fost ocazia

Trandafiri galbeni și roșii, de la președinta Maia Sandu. Angajații Președinției au împărțit trecătorilor florile primite de șefa statului, de ziua sa. Femeile au rămas surprinse de gest.

Angajații Președinției au împărțit trecătorilor flori. Care e ocazia

„Doamnei președinte, îi doresc în primul rând putere pentru că ea are și curaj, inteligență, numai să îi dea Domnul putere”, a declarat o trecătoare, conform unimedia.info.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a sărbătorit ieri, ziua de naștere. Șefa statului a împlinit 51 de ani.

Șefa statului, Maia Sandu, și-a luat zi de concediu de ziua sa de naștere. Președinta a publicat o fotografie pe pagina sa de Instagram în care apare în sânul naturii.

Maia Sandu a discutat cu Gert Jan Koopman despre progresele Moldovei privind aderarea la UE

Șefa statului a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, aflat în vizită de lucru la Chișinău.

Maia Sandu a discutat cu Gert Jan Koopman despre aderarea Moldovei la UE

Oficialii au discutat despre progresele făcute de Republica Moldova în domeniile cheie vizate de cele nouă recomandări ale Comisiei privind obținerea statului de țară candidată la aderare la UE.

Cetățenii Republicii Moldova au ales un viitor european la ei acasă și au spus răspicat acest lucru la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai. Comisia Europeană și statele membre ale UE ajută Republica Moldova să construiască o viață sigură și prosperă pentru toți cetățenii, prin susținerea instituțiilor care asigură ordinea publică și economia națională. Republica Moldova mizează și în continuare pe asistență suplimentară din partea Uniuni Europene pentru a fortifica instituțiile publice. 

Ieri, Uniunea Europeană a anunțat că alocă opt milioane de euro care vor ajuta antreprenorii din țară să-și dezvolte afacerile și să deschidă noi locuri de muncă. Banii vor veni sub formă de fonduri nerambursabile pentru cofinanțarea a șapte programe pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. La fel, datorită acceptării recente a Republicii Moldova în Mecanismul pentru Interconectarea Europei vom putea obține finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul transporturilor, al energiei și în cel digital. 

Lukașenko: Armele nucleare tactice sunt deja în drum spre Belarus

Rusia a început deja transferul de arme nucleare tactice în Belarus, potrivit președintelui Belarusului, Alexander Lukașenko.

Aceasta vine după ce cele două țări au anunțat un acord pentru a desfășura armele – concepute pentru a fi utilizate în situații de luptă – în Belarus, transmite protv.ro.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că transferul armelor a început deja, potrivit agenției de presă de stat a Rusiei TASS.

Desfășurarea rachetelor a fost anunțată pentru prima dată de Vladimir Putin în martie – președintele avertizând în mod repetat că Rusia va fi gata să folosească arme nucleare dacă va fi nevoie pentru a-și apăra „integritatea teritorială”.

Cu toate acestea, acordul a fost finalizat joi, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, declarând TASS că mișcarea se datorează unei „escaladări extrem de puternice a amenințărilor la granițele de vest ale Rusiei și Belarusului”.

NATO a spus că nu vede că este nevoie să-și ajusteze propria poziție nucleară, deși spune că retorica nucleară a lui Putin este „periculoasă și iresponsabilă”.

Şoigu a spus că Moscova va păstra controlul asupra armelor şi asupra oricăror decizii privind utilizarea lor.

TASS l-a citat spunând că rachetele Iskander-M, care pot transporta focoase convenționale sau nucleare, au fost predate forțelor armate din Belarus și că unele avioane Su-25 au fost convertite pentru o posibilă utilizare a armelor nucleare.

Angajații Președinției au împărțit trecătorilor flori. Care a fost ocazia
Articolul anterior