Mama interpretei Aura a fost sărbătorită. Mesajul emoționant pe care i l-a adresat artista

Mama îndrăgitei interprete de muzică ușoară de la noi Aura, care este și prezentatoarea emisiunii ”Uși deschise” la unica.md a fost sărbătorită. Doamna Maria Cotelnic a împlinit ieri o vârstă frumoasă. La cei 74 de ani arată uimitor și ne convingem că artista i-a moștenit genele.

Cu această ocazie, Aura i-a adresat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook în care apare alături de mama ei:

”Voiam dis-de-dimineață să pun o postare de urare pentru mămica mea, care a fost azi omagiată. Dar… M-am prins că nu am nici o poză mai recentă cu mama. Zic, las-că fac eu azi una prospăcioră. Și toată ziua, ba una ,ba alta, am uitat. Deja și oaspeții la ușă…Care poză? Oaspeții au plecat. Poze n-am făcut. Nici cu ei.)) Am strâns totul de pe masă, am pus tot la loc și când colo… mi-amintesc de poză. ☝️

O strig repede pe mama, (până nu s-a dus la somn), să facem o poză. Evident că nu-i era ei de poză, dar la insistența mea a facut-o.😉

Dintr-o singură dublă. Mai mult n-a vrut.)) De fapt, nici nu era nevoie. Ea mereu e frumoasă și zâmbitoare , mămica mea. La mulți ani sănătoși, mama!❤”, a scris artista în postarea ei.

Interpreta de muzică ușoară de la noi mai are un frate.

Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui. Kremlinul a transmis un mesaj clar

Cu arme nucleare tactice desfășurate în țară, Kremlinul se va simți îndreptățit să reprime orice revoltă serioasă contra regimului Lukașenko. Vladimir Putin a anunțat că va detașa arme nucleare tactice în Belarus. Acest nou zăngănit de sabie e menit în mod evident a intimida Occidentul, și în special țările libere ale Europei de Est; odată desfășurate, astfel de arme ar amenința o porțiune apreciabilă a continentului, de la statele baltice în nord la România și Moldova în sud-est, scrie stiripesurse.ro.

Dar în spatele deciziei mai există încă un motiv. Cum până și cei mai vechi aliați își pierd încrederea în puterea Kremlinului, Putin devine profund paranoic, relatează The Telegraph citat de Rador.

Nu e nicidecum o coincidență faptul că anunțul a fost făcut de Ziua Libertății Belarusului, eveniment marcat în fiecare an de opoziția belarusă, care e hăituită și reprimată de președintele Alexander Lukașenko. În definitiv, a fost o amenințare prost disimulată.

Kremlinul a transmis un mesaj clar, neîndoielnic: cu armele sale nucleare desfășurate în Belarus, Rusia se va simți îndreptățită să reprime orice revoltă pro-occidentală serioasă contra lui Lukașenko. După cum a apreciat și secretarul consiliului național de securitate și apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, Belarus a devenit un „ostatic nuclear” al lui Putin.

Această etalare a mușchilor reflectă o schimbare a peisajului geopolitic: Kremlinul încalcă una dintre dogmele principale ale propriei politici antiamericane pe termen lung. Putin a susținut dintotdeauna că retragerea armelor nucleare de pe teritoriul fostelor state sovietice în anii ’90 demonstrează buna credință a Rusiei, în contrast cu persistența detașării de armament american în Europa.

Însă acum nu prea mai are sens să te prefaci că Rusia, iar nu SUA, ar fi cea care respectă suveranitatea țărilor est-europene. Natura respectului Kremlinul a fost acum expusă în văzul tuturor prin ororile pe care le dezlănțuie zilnic asupra Ucrainei. Nu e de mirare că acele țări care încă mai ascultă de Rusia au început să-și reconsidere poziția.

Manifestațiile de amploare din Georgia trebuie să fi speriat Kremlinul. Guvernul georgian practică o echilibristică cinică între Rusia și Occident, urmărind aderarea la UE în timp ce strânge relațiile economice cu Moscova. Legăturile cu Rusia pe care le au influenții oligarhi ai țării se află într-un contrast puternic cu simpatiile pro-occidentale ale populației.

Luna aceasta guvernul georgian a renunțat la un proiect de lege care ar fi afectat entitățile finanțate din străinătate, considerat o tentativă de a apropia Georgia de Rusia. Protestele febrile au fost întâmpinate cu duritate de poliție, iar diplomații occidentali cu care am discutat se întreabă dacă tulburările nu vor duce la apariția unei mișcări revoluționare pro-vestice similare cu revolta Maidan din Ucraina.

Între timp, de cealaltă parte a Mării Negre, Rusia și-a pierdut influența pe care o avea în UE înainte de invazie. Premierul ungar Viktor Orbán, liderul UE cel mai înclinat să mențină relații cu Putin, a declarat recent că schimbarea realităților geopolitice ar putea impune o modificare a poziției sale. Și alte țări, care vor să adere la UE dar au relații prietenoase de lungă durată cu Moscova, încep să vadă legăturile cu Rusia ca pe un impediment.

Serbia, cel mai mare aliat ideologic al Kremlinului din Europa, ar putea fi o altă țară aflată într-un punct de cotitură, gata să se dezbare de influența Rusiei. Sprijinul popular pentru Rusia rămâne puternic, dar establishment-ul politic al țării începe să realizeze datorită invaziei din Ucraina că un viitor în UE nu e compatibil cu relațiile strânse cu Putin.

Un acord mediat de Occident între Serbia și Kosovo – țara separatistă pe care Serbia și Rusia nu o recunosc – pare a fi ca și convenit, având potențialul să înlăture un obstacol considerabil din calea lentei îndepărtări a Belgradului de Moscova. E posibil de asemenea ca guvernul sârb să pregătească acum în mod subtil populația pentru o eventuală adoptare de sancțiuni contra Rusiei, conform solicitărilor Vestului; duminică ministrul de externe Ivica Dačić a admis că Serbia ar putea sancționa Rusia, dacă inacțiunea în acest sens ar ajunge la un moment dat să aibă consecințe suficient de grave.

Influența Rusiei în Europa de Est se erodează de mulți ani, însă invazia din Ucraina a accelerat imediat acest proces – chiar și în regimuri considerate până acum de Putin aliați apropiați. Cu cât războiul se lungește și victoria Kremlinului întârzie, cu atât mai mare va fi imboldul pentru politicienii și populația din țări precum Serbia și Georgia să se descotorosească de influența sufocantă a Rusiei.

Enormitatea greșelii strategice a lui Putin de a invada Ucraina a dus nu numai la extinderea NATO și distrugerea controlului vital al Moscovei asupra energiei Europei. Încet dar sigur, Putin își pierde și ultimii amici europeni care-i mai rămăseseră. Amplasarea armelor nucleare în Belarus e o tentativă disperată a Rusiei de a-și conserva cea mai strânsă alianță.

Cele mai interesante evenimente care se desfășoară în acest weekend

Bucurați-vă de o pauză bine meritată de la rutina zilnică și luați parte la unele dintre cele mai interesante evenimente care se desfășoară în acest weekend! Vezi mai jos care sunt recomadările noastre din această săptămână.

Alegerea de a fi puternică

Te invităm la un eveniment de suflet, cu discuții de neuitat la o cafea sau vin, cu gustări și istorii impresionante de viață. Lasă zona de confort și vino să devii o versiune mai bună a ta depășind momentele grele.

Unde?

Leon’s wine house

Când?

2 aprilie 2023, ora 12:00

Bilete: aici

Wine UP

Pentru toți iubitorii de vin și bucate delicioase vă dăm întâlnire la un eveniment tematic vinerea aceasta la Wine Up! Cumpără un bilet la eveniment și beneficiezi de o reducere de 50% la excursia în beciurile CRICOVA care sunt atracția turistică de top în Moldova! Pentru detalii și rezervări, vezi aici.

Unde?

str. Chișinăului 124, Cricova

Când?

31 martie, ora: 19:00

Bilete: aici

Deja nu-i de râs!

Pregătește-te să râzi în hohote de Ziua Internațională a Umorului alături de Standupovka! Dacă nu ai fost încă la un show Standupovka, profită acum și simte live doza de glume!

Unde?

Teatru Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

Când?

1 aprilie 2023, ora 19:30

Bilete: aici

Nuntă în cer

Dacă vrei să te transpui și tu în contextul romanului scris de Mircea Eliade, dar și să vezi cum dragostea poate influența atât de mult personalitatea unei femei. Rezervă-ți locul la spectacolul „Nuntă în cer” și fii parte dintr-o experiență inedită.

Unde?

Teatru Geneza Art

Când?

2 aprilie 2023, ora 19:00

Bilete: aici

Micul Prinț

Un spectacol pentru toată familia!  Descoperă aventura fascinantă a Micului Prinț și învață alături de copii valoare prietenii, iubirii și altruismului într-o lume magică. Nu rata acest spectacol și rezervă-ți un bilet aici.

Unde?

Teatru Alexei Mateevici

Când?

2 aprilie 2023, ora 17:00

Bilete: aici

Paiațe

Descoperă frumusețea și emoția operei „Paiațe”, o capodoperă a genului clasic italian, și lasă-te purtat într-o lume fascinantă, plină de pasiune și dramatism. Rezervă-ți locul la spectacol acum!

Unde?

Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

Când?

31 martie  2023, ora 18:00

Bilete aici

Chirița în provincie

Invită-ți prietenii și familia și bucurați-vă împreună de unul dintre cele mai iubite și longevive spectacole din Republica Moldova, dacă nu ai văzut încă acest spectacol ce face parte din patrimoniul cultural, te provocăm să o faci acum!

Unde?

Teatrul Național ”Eugene Ionescu”

Când?

1-2 aprilie 2023, ora 18:30, 17:30

Bilete aici

Романтика гончарного круга! (Romantismul roții olarului)

Ai șansa să-ți divesifici viața amoroasă la o întâlnire unică și creativă în atelierul de ceramică! Vă provocăm să experimentați împreună lumea olăritului cu ajutorul unui maestru experimentat și să creați propriul produs din ceramică.

Unde?

Арт студия „Семь цветов счастья”, Puskin 12

Când?

31 martie  2023, ora 20:00

Bilete aici

Fantezii Pascale

Fiți creativi și creați cele mai frumoase decorațiuni de Paște alături de meșterul popular și designerul Iulia Laur. Înscrieți-vă acum la workshop și asigurați-vă că sunteți gata de sărbătoarea ce se apropie!

Unde?

str. V.Lupu. 25, CAMPANULA Studio

Când?

1 aprilie 2023, ora 14:00

Bilete: aici

Ursul păcălit de vulpe

Bucurați-vă de o experiență teatrală în compania personajelor îndrăgite din Povestea lui Ion Creangă ”Ursul păcălit de vulpe”, o poveste plină de umor și învățăminte pentru cei mici. Nu ratați spectacolul și rezervați bilete acum!

Unde?

Cinematograful ”Odeon”

Când?

2 aprilie 2023, ora 15:00

Bilete aici

19 servicii de stare civilă, prestate online

Agenția Servicii Publice (ASP) a lansat în regim de pilotare prestarea a 19 servicii din domeniul stare civilă prin noua platformă de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în conlucrare cu Agenția de Guvernare Electronică, scrie studio-l.online.

„Serviciile de stare civilă pot fi accesate online, prin intermediul portalului serviciilor publice: https://servicii.gov.md/ro de pe orice calculator sau dispozitiv mobil conectat la Internet, fără a fi nevoie să vă deplasați la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice”, indică instituţia, citată de Studio-L.

Pentru a solicita online serviciile de stare civilă, prin intermediul noii platforme, beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică.

„Încurajăm cetățenii Republicii Moldova să obțină o semnătură digitală”, potrivit ASP. În prezent, documentele de stare civilă comandate online pot fi obţinute de către beneficiar doar pe hârtie. Actele pot fi ridicate la sediul unui centru multifunctional, pe care l-a selectat beneficiarul atunci când a plasat comanda, ori să le primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile de stare civilă, comandate online, se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina
Articolul anterior
Omor cu sânge rece la Ștefan Vodă! Un bărbat și-a ucis de moarte amicul de pahar
Articolul următor