„ Mama, îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine” – a scris fiul Valeriei Bobocel pe contul său de Facebook

Alexei Boboc este fiul regretatei artiste de teatru Veleria Bobocel, cunoscută drept clovnul Naftalin sau Nătăfleață, care s-a stins câteva zile în urmă. Băiatul a scris pe pagina sa de facebook, un mesaj de mulțumire către maică-sa, care i-a fost cel mai iubit și apropiat om din viața lui. Alexei a rămas acum, singur pe lume, bolnav și imobilizat într-un scaun cu rotile.

separator

„ Я доведу наше С ТОБОЙ дело до конца, Спасибо тебе МАМА за ВСЁ что ты СДЕЛАЛА для Меня. Ты всегда БУДЕШЬ в Моём СЕРДЦЕ!!! a scris pe contul său de facebook, Alexei Boboc.”

Artista și-a pus sufletul și viața pentru a-l crește pe fecior, care suferă de o boală gravă numită distrofie musculară a lui Duchenne. Aceasta este caracterizată prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului, antrenând slăbiciune musculară și invaliditate. Distrofia musculara se traduce prin slăbirea progresivă a musculaturii, și în special a mușchilor scheletici (controlați de creier în mod voluntar). Nu există un tratament curativ pentru distrofie musculară; medicația și terapiile existente au doar rolul de a încetini evoluția bolii.

Valeria Bobocel spera că într-o bună zi fiul ei se va recupera și vor trăi fericiți împreună. Artista a visat să-și trimită fiul la o clinică din SUA, unde există medicamente experimentale pentru pacienții cu miodistrofie a lui Duchenne. Dar, nu a fost să fie, iar prietenii care au anunțat decesul Valeriei Bobocel s-au mobilizat pentru a acorda ajutor familiei îndoliate. Oamenii cu inimă mare, cărora nu le este indiferent de acest băiat caare are doar 19 ani și suferă de așa o boală cumplită sunt rugați să-l ajute prin intermediul platformei de colecatre a fondurilor caritate.md.

 

 

 

 

Un tânăr din Moldova a inventat holograma pentru prevenirea accidentelor provocate de ceaţă
Articolul anterior
Mic dejunul sănătos al Elenei Băncilă!
Articolul următor