Mama lui Celine Dion a avut 14 copii, 32 de nepoți, 48 de strănepoți și 6 stră-strănepoți

Mama lui Celine Dion s-a stins din viață la mijlocul lunii ianuarie, la vârsta de 92 de ani. Thérèse Tanguay Dion avea un talent artistic pe care două dintre fiicele ei l-au moștenit. Dar asta nu e tot!

separator
Poreclită afectuos „Maman Dion” („Mămica Dion”) de locuitorii provinciei canadiene Québec, mama artistei a avut în total 100 de descendenți: 14 copii, 32 de nepoți, 48 de strănepoți și 6 stră-strănepoți, informează Evz.ro.

Îndrăgita bunicuță a avut și talent muzical, fiind compozitoarea hitului Ce n’était qu’un rêve („N-a fost decât un vis”), care a făcut-o celebră pe Céline.Céline a fost cea mai mică dintre cei 14 copii ai Mămicii Dion și era cât pe ce să nu se nască, deoarece mama ei a trecut printr-o criză de sarcină, dar a avut inspirația să ceară sfatul unui preot. Acesta a întărit-o în misiunea ei maternă. Și, deși Céline a fost inițial nedorită, copil dintr-o sarcină neașteptată, mama ei i-a dăruit viața, talentul și chiar și primul hit care a făcut-o celebră.

În ediția din 16 ianuarie 2001 a revistei londoneze de vedete Hello!, Céline Dion explica: „Mama tocmai își crescuse cei 13 copii. Timp de peste 20 de ani a stat captivă într-un cerc interminabil de spălat, călcat și muncă în gospodărie… Credea, pe bună dreptate, că își făcuse datoria. Cei mici, Paul și Pauline, se pregăteau să înceapă școala, iar ea urma să aibă, în fine, ceva timp și pentru ea. …Și apoi s-a pomenit din nou însărcinată. A fost atât de distrusă, încât s-a dus la preotul paroh, să vadă dacă nu cumva putea să facă ceva în legătură cu asta. Dar a trecut peste faptul că nu putea considera avortul ca opțiune și m-a iubit la fel de mult ca pe ceilalți copilași”.Artista a moștenit de la mama ei iubirea pentru copii și familie, pe care mereu le-a situat deasupra propriei cariere. „Succesul meu este familia mea. Viața mea este să fiu mamă. Asta îmi place cel mai mult. Îmi dă un uluitor sentiment de împlinire. Cu muzica mea îmi permit să-mi asum riscuri, dar nu și cu familia”, a declarat ea, citată de revista People, în 2012.   Sursa

Beyonce, despre sarcina pierdută: ,,M-a învăţat cum să fac faţă durerii şi pierderii“
Articolul anterior
Feodor Dostoievski, despre viața de familie
Articolul următor
Alte articole interesante