Mama lui Serghei se afla în Italia! Presa italiană deplânge moartea polițistului de frontieră

Atacul de pe aeroportul din Chișinău soldat cu doi morți a ajuns în multă presă internațională. Presa din Italia a scris despre mama polițistului de frontieră Serghei Muntean care este stabilită acolo de peste 16 ani. „Vestea i-a sfâșiat inima Ninei Muntean, o femeie venită din Republica Moldova în Italia, care locuiește în Alberone de mai bine de 16 ani, fiind cunoscută și la pizzeria Cantagallo, unde muncește”, descrie ilrestodelcarlino.IT, conform Realitatea.

Presa italiană, despre mama polițistului de frontieră ucis stabilită acolo: „Nina nu-l va mai vedea niciodată”

„S-a întâmplat vineri după-amiază. Nina a aflat că a avut loc un schimb de focuri la aeroport, unde fiul ei lucra în acea tură. Am deschis televizorul, am văzut că știrea era adevărată, dar nu se menționa niciun nume și am sperat că nu i s-a întâmplat nimic. Apoi a venit apelul telefonic. Nina a fost devastată. Este sfâșietor. Sergiu era cel mai mare dintre cei trei fii ai ei. O mare durere și pentru mine. Ultima dată când ne-am văzut a fost acasă, la Alberone, de Paște. A ținut legătura cu mama lui în fiecare zi”, a povestit Costantino Po, concubinului femeii, un fost consilier municipal de pe vremea Alleanza per Cento, pentru sursa citată.

Amintim că vineri seara, 30 iunie curent, au fost raportate mai multe împușcături pe aeroport. Rustan Așurov cu cetățenia Tadjikistanului a aterizat la Chișinău cu o cursă din Turcia. Poliția de Frontieră i-a interzis intrarea, din această cauză Rustam Așurov l-a imobilizat pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, i-a luat arma. Gardianul Igor Ciofu a vrut să-i ofere ajutor colegului, dar a fost împușcat mortal. Cetățeanul străin l-a împușcat mortal și pe Serghei Muntean.

Mai târziu, s-a aflat că atacatorul are 43 de ani și face parte dintr-o grupare criminală care l-a răpit pe vicepreședintele băncii Orienbașka. Potrivit informațiilor neoficiale, este terorist, având pregătire specială într-o tabără din Afganistan.

În prezent, se află în stare gravă la spital, fiind rănit în timpul reținerii. Dacă va supraviețui, va fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Putin riscă să fie judecat pentru crime de război, după ce a afirmat că Rusia finanţează grupul Wagner
Articolul anterior
Un fan îi lasă totul moștenire lui Neymar, fotbalistul cu o avere de 85 de milioane de euro
Articolul următor