Mamele cu copii și minorii aflați în detenție au beneficiat de produse de igienă și de primă necesitate

Un lot de consumabile de primă necesitate, produse de igienă și dezinfectanți în valoare totală de 45.378 lei este pus la dispoziția mamelor cu copii aflate în custodia „Casei mamei și copilului” din penitenciarele nr.16-Pruncul și nr.7-Rusca, dar și pentru deținuții minori din detenție.

separator
Donația este realizată în cadrul unui program finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID) și implementat de UNICEF Moldova, care face parte din asistența în valoare de 1,2 milioane de dolari SUA, oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a opri răspândirea COVID-19 in Moldova.

Suportul vine în contextul prevenirii și combaterii infecțiilor în rândurile copiilor, îngrijitorilor si minorilor, inclusiv a angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a răspunde coordonat, eficient și prompt la necesitățile grupurilor vulnerabile si a celor care se confruntă cu un risc sporit în timpul pandemiei de COVID-19.

„Îmi exprim recunoștința față de UNICEF și USAID pentru sprijinul oferit în timpul acestei perioade dificile. Aceste eforturi vor contribui la consolidarea capacității de rezistență a sistemului administrației penitenciare, precum și la oferirea promptă a serviciilor esențiale și atât de necesare mamelor cu copii și minorilor din detenție, fiindcă după perioada stării de urgență pentru sistemul penitenciar greul abia începe”, a menționat directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru.

Donația va susține femeile și minorii, ținând cont de vulnerabilitatea mediului penitenciar și luând în considerare necesitatea de a asigura accesul acestora la produse de igienă în timpul pandemiei COVID-19.

Medicii din Soroca, tratați de Covid-19, au revenit la locurile de muncă
Articolul anterior
Protest al comercianților în PMAN: Voi aveți salarii, noi murim de foame!
Articolul următor
Alte articole interesante