Amplă manifestație la Chișinău de 8 Martie, dedicată drepturilor femeilor și luptei împotriva violenței. Foto/video

Sute de oameni au ieșit, duminică, în centrul capitalei, organizând un marș dedicat drepturilor femeilor și luptei împotriva violenței. Cei prezenți au solicitat într-un glas ratificarea Convenției de la Istanbul, cu genericul: „La început a fost violența/ Violența împotriva noastră/ Opriți violența /Porniți Convenția!”.

separator
,,Ratificati conventia, opriti sexismul!”, este mesajul oamenilor de 8 Martie.

„De ce Convenția de la Istanbul? Aceasta mai este numită și Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Știm, sună lung, dar e crucial pentru femeile din Moldova să aibă acest document ratificat, or Guvernul nostru trage din timp, iar orice clipă de răgaz poate fi fatală pentru femeile care trec prin violență.

Convenția de la Istanbul este primul document juridic ce prevede o abordare unitară pentru prevenirea, investigarea și pedepsirea actelor de violență împotriva femeilor și fetelor, violenței domestice, inclusiv prin urmărirea penală a autorilor acestui tip de crime.” , ar spune specialistele/știi din domeniu și noi le dăm dreptate. Violența față de fete și femei rămâne a fi cea mai gravă încălcare a dreptului omului din Republica Moldova”, se arată în mesaj.

sursa foto: Facebook; www.realitatea.md

Pacienta cu coronavirus a fost dusă mai întâi la Institutul de Urgență, apoi la Spitalul Clinic Republican
Articolul anterior
Detalii noi: moldoveanca cu coronavirus ar fi fost purtată la trei spitale din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante