Maratonul Internațional Chișinău a adunat sportivi amatori și profesioniști din întreaga lume. Iată cine sunt câștigătorii!

Cea de-a cincea ediție a Maratonului Internațional de la Chișinău a avut loc în weekend, în Moldova, Concursul a reunit mii de sportivi din întreaga lume, în Piața Marii Adunări Naționale.

separator

În Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat mii de participanți: alergători începători, atleți profesioniști, sportivi în scaune rulante și recordmani din Moldova și țări străine. Unii au participat pentru a-și testa punctele forte, iar alții – pentru a înregistra noi recorduri personale. Dar toți participanții au fost uniți de un singur scop – să-și depășească distanța în cadrul celei mai grandioase competiții de alergare din Moldova și să dea „five” celei de-a cincea ediții aniversare a „Maratonului Internațional Chișinău”.

Sportivii au avut posibilitatea să își aleagă una dintre cele 3 distanțe de parcurs: 10 km, 21 km și 42 km. Cursele au început la ora 09:00 și s-au încheiat la ora 15:00.

Toți participanții au primit o binemeritată medalie de finalist, iar câștigătorii au primit cadouri și premii bănești.

Cel mai bun la distanța de maraton de 42 km 195 m a fost moldoveanul Andrei Bogaci, care a parcurs distanța în 2 ore 32 minute 21 secunde.     

Prima femeie care a ajuns la linia de sosire la distanța de 42 km a fost moldoveanca Sacara Zinaida, cu un scor de 2 ore, 56 minute, 42 secunde.

La proba de semimaraton, Maxim Raileanu a reușit să ajungă la finiș într-o oră 6 minute și 10 secunde.

Cursa de 10 km a fost câștigată de Piotr Chiriac, reușind să parcurgă distanța în 35 de minute și 51 de secunde.

Cursa de 5 km a fost parcursă de Roman Ciobanu în 16 minute și 26 de secunde.

Probele paralimpice la maraton au fost câștigate de ucrainenii Anatolii Bardizh (42 km) și Artur Radcovschii (21 km) și românul Cătălin Nicolae Creangă (10 km).

Drumul nu e un loc de joacă! Tu știi unde este copilul tău acum?
Articolul anterior
Cancerul colorectal ereditar. Testarea genetică de calitate înaltă de la CENTOGENE (Germany)
Articolul următor
Alte articole interesante