Marcel Spatari rămâne în echipa Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Marcel Spatari rămâne în echipa Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), dar cu un nou rol, „va pune umărul pe priorități strategice”, spune președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Potrivit acestuia, „echipa s-a lărgit cu încă un om tare bun”, referindu-se la Alexei Buzu, noul ministru. Totodată, deputatul a enumerat câteva priorități ale MMPS în 2023, scrie tv8.md.

„După parcurgerea celor 5 etape ale durerii, la aşa concluzie am ajuns. Echipa oamenilor implicați în coordonarea politicilor de protecție socială –  se lărgeşte!

Marcel Spatari rămâne în echipă, într-un nou rol, care îi va permite să pună umărul pe priorități strategice fără să trebuiască să facă săptămânal naveta Chişinău-Bucureşti. Țin să-i mulțumesc pentru tot efortul din acest an şi rezultatele remarcabile.

Totodată, mă bucur tare mult că Alexei Buzu a acceptat provocarea. Nu va fi uşor, sunt multe de făcut dar se poate baza pe toată susținerea noastră, echipa excelentă din minister şi fundamentul clădit deja pentru principalele politici care urmează a fi implementate în 2023”, a scris deputatul PAS, pe Facebook.

Potrivit acestuia, 2023 va fi „un an plin”, iar extinderea echipei „ne va ajuta să reușim și mai mult decât în 2022”.

„Urmează să modernizăm întreg sistemul de asistență socială, să ducem la bun sfârșit reorganizarea Inspecției Muncii și să vedem primele mini-creșe funcționale. Tot în acest an, avem de implementat un șir de inițiative pentru persoanele cu dizabilități și de încheiat reforma sistemului de ajutor social. Este mult de lucru”, a subliniat Perciun.

TV8.md reamintește că Marcel Spatari a demisionat din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost făcut luni, 9 ianuarie, de premierul Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministra i-a mulțumit lui Marcel Spatari pentru efortul depus timp de un an și jumătate la Guvern.

La rândul său, Spatari a menționat că pleacă din funcție din motive personale. Familia acestuia se află în România de mai bine de un an, unde ar urma să se reîntoarcă și el.

„Plecarea mea din funcție este o decizie strict personală, dar asumată și pregătită, coordonată cu colegii din Guvern și Minister. Mă bucur că am putut contribui la consolidarea echipei Ministerului”, a declarat Marcel Spatari, în cadrul conferinței.

Fotoliul de ministru al Muncii și Protecției Sociale a fost preluat de Alexei Buzu, care potrivit prim-ministrei, „a fost consultant la mai multe organizații internaționale de dezvoltare, a condus echipe mari și sunt sigură că va putea oferi continuitate reformelor începute de echipă”.

„Îmi asum acest mandat pentru o Moldovă mai egală, mai incluzivă, pentru a oferi programe eficiente tinerilor și persoanelor cu dizabilități”, a subliniat noul ministru al Muncii, care a promis inclusiv egalitate între femei și bărbați. 

Alexei Buzu este licențiat în economie și are studii avansate în domeniul managementului organizațiilor nonprofit și cel al managementului strategic. Este director la Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare și președintele ONG-ului Geronimo, care elaborează și implementează proiecte de dezvoltare comunitară. 

Mai este cunoscut drept un militant pentru drepturile femeilor și deține premiul YouthActionNet. 

Marcel Spatari este al cincilea ministru care pleacă din Guvernul Gavrilița. 

Șirul demisiilor a început cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a fost înlocuit de Oleg Serebrian. A urmat ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, succedat de Vladimir Bolea, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a cărei fotoliu l-a ocupat Iordanca-Rodica Iordanov, iar a patra demisie a fost a ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, înlocuit de Dumitru Alaiba.

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Cadavrul unui bărbat din Capitală, găsit în condiții suspecte: Corpul neînsuflețit zăcea într-un garaj cuprins de flăcări
Articolul anterior
OMS îndeamnă călătorii să poarte măști pe măsură ce se răspândește o nouă variantă de COVID
Articolul următor