Mare atenţie! Varianta Delta a învățat să ascundă simptomele

Un medic român bate alarma: varianta Delta a învățat să ascundă simptomele.

Noua variantă a coronavirusului a învățat să mascheze unele simptome, făcând mai ușoară transmiterea infectării, a explicat, pentru ziare.com, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București.

Sunt studii publicate recent în revistele științifice care indică unele modificări pe unele teritorii ale proteinei Spike ce nu doar că îi cresc capacitatea de a infecta și capacitatea de transmitere a infecției, dar se pare că au și capacitatea de a masca acești receptori Spike pe anticorpii pe care îi avem formați în corp, iar acest lucru crește riscul de infectare la persoanele care au trecut prin boală, dar și la cei vaccinați, susţine medicul citat de btv.md.

Este normal să ne întrebăm de ce, dacă avem anticorpi, mai facem boala. Se pare că această capacitate a virusului de a-și masca această proteină Spike de care se leagă anticorpii și, practic, blochează virusul fac ca această variantă Delta să fie altfel și să aibă potențial de infectare mare. Însă, din ceea ce vedem în Europa și în țările în care vaccinarea a atins un procent important din populație, spitalele nu par să aibă probleme de asistență a pacienților cu infecție SARS-COV-2, în acest moment.

„Avem un impact social important, pentru că persoanele infectate trebuie să se izoleze, economic, medical, dar nu la capitolul pierderi de vieți omenești care până la urmă ne interesează cel mai mult. Cel puțin la persoanele vaccinate, riscul să facă o formă severă este extrem de mic, iar din datele de până acum infecția s-a produs la persoanele cu o imunitate scăzută la care vaccinul nu a putut să producă o cantitate necesară de anticorpi”, a explicat mediul român.

În următorii 10 ani se vor naşte mai mulţi băieți
Articolul anterior
Dansatoarea noastră Natalia Duminică va participa într-un cunoscut show din România
Articolul următor