Marea Britanie redeschide călătoriile în străinătate începând cu data de 17 mai 2021

Marea Britanie are planuri de a relua călătoriile internaționale, utilizând un sistem de tip „semafor”, deoarece țara iese cu precauție din lockdown.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii a anunţat că se pregătesc noi reguli pentru călătoriile internaţionale

Marea Britanie a stabilit o dată provizorie pentru 17 mai pentru relansarea călătoriilor în străinătate, interzisă în prezent, cu excepția a câteva motive permise. Acest lucru a creat o cerere masivă pentru vacanțele de vară în străinătate. Destinațiile de călătorie vor fi clasificate pe culori: verde, galben sau roșu, în funcție de riscul de virus, au anunţat autorităţile, iar guvernul va oferi în scurt timp mai multe detalii, scrie yahoo.com.

„Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea țării noastre … cât mai sigur posibil”, a spus premierul Boris Johnson. Guvernul a anunţat că noul sistem va contribui la asigurarea progresului vaccinării în Marea Britanie și nu va pune în pericol călătorii. Oamenii care se îndreaptă către țările marcate cu verde, adică risc scăzut de infecţie, vor face pur și simplu un test înainte și după călătorie, a spus guvernul.

Dar, cei care vor merge în țări marcate cu galben sau roşu, vor trebui să se autoizoleze sau să se pună în carantină la întoarcere. Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat că, pe măsură ce cazurile cresc pe continentul european, Marea Britanie ar trebui să fie „foarte atentă”, deoarece a luat în considerare restricții suplimentare. „Unul dintre lucrurile pe care nu vrem să le vedem – și exact așa cum programul de vaccinare funcționează atât de bine – este importarea de noi variante ale virusului la noi în țară”, a spus el.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile. Cetățenii britanici care sosesc din ţările de pe „lista roșie” se confruntă cu o carantină costisitoare în hotelurile aprobate de guvern. Autorităţile au îndemnat oamenii să nu facă rezervări pentru sezonul estival, spunând că este „prea devreme pentru a prezice” care vor fi țările cu marcate cu verde.

Magazinele neesențiale urmează să se redeschidă în Anglia pe 12 aprilie, iar puburile și restaurantele pot începe să servească în aer liber, ca parte a planurilor de reducere a restricțiilor pe care se așteaptă ca Johnson să le semneze la o ședință de cabinet de luni.

De joi, cei care locuiesc în Anglia vor putea accesa două teste rapide gratuite pe săptămână, o măsură care vizează reducerea răspândirii virusului fără simptome. Acest lucru va face astfel de teste mult mai accesibile decât în ​​prezent. „Vor fi detectate mai multe cazuri, ruperea lanțurilor de transmisie și salvarea vieților”, a declarat guvernul luni. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, i-a îndemnat pe oameni să accepte oferta, spunând că „revenirea la normal se bazează pe testarea noastră regulată a tuturor”. Testele vor fi disponibile la locurile de muncă, școli și colegii. De asemenea, oamenii vor putea comanda livrarea testelor.

Marea Britanie a anunțat ieri 2.297 cazuri noi de Covid-19. Pese 50% din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

Israel, țara care a vaccinat peste 60% din populație cu o doză de vaccin, a raportat ieri, 4 aprilie, 177 cazuri noi de Covid-19.

sursa

Alertă de proporții în România! Pensionarii sunt păcăliți să dea zeci de mii de lei printr-o nouă schemă

Este alertă de proporții în România! Zeci de pensionari sunt păcăliți să dea bani printr-o nouă metodă inventată de un escroc din județul Timiş. Acesta mergea în casele bătrânilor vulnerabili, inventa diferite povești emoționante și le promitea acestora fie că îi ajută la cumpărături, fie ca merge să le plătească facturile și dispărea cu banii, scrie realitatea.net.

”La data de 26 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Din cercetări, a reieşit că, în perioada februarie 2023 – noiembrie 2023, un bărbat de 38 de ani, prin inducere în eroare, ar fi pretins şi încasat diverse sume de bani de la mai multe persoane fizice, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, în schimbul prestării anumitor servicii pe care ulterior nu le mai îndeplinea”, a transmis IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul aborda pe stradă bătrâni cărora le promitea că le face diferite comisioane, precum plata facturilor, cumpărături, obţinerea de bilete şi altele, însă când primea de la aceştia bani, dispărea.

Spitalul din Comrat, dotat cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale

Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” a fost dotat astăzi cu echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale. Proiectul a fost finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul programului „Kusanone”, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Japoniei la Chișinău, din contul grantului în valoare de 89,392 USD s-a achiziționat un echipament pentru distrugerea deșeurilor medicale pentru Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel”. Proiectul urmărește fortificarea capacităților de gestionare a deșeurilor medicale și eliminarea surselor de poluare a mediului ambiant.

Ambasadorul Yamada Yoichiro a precizat că „noul sistem de tratare a deșeurilor medicale va contribui la sporirea siguranței, reducerea costurilor și protejarea mediului înconjurător.”

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Peste 160 milioane de lei au fost confiscați în vistieria statului în 2023, în dosarele procurorilor PCCOCS

Potrivit raportului pentru anul 2023 al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), prin sentințele de condamnare obținute, au fost confiscate bunuri și bani de în valoare de 167.862.981 lei. 

Sumele de bani virate în contul statului prin sentințele din 2023 au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de persoane, fiind dispuse soluții de confiscare în 75 de cauze penale.

Recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiune și indisponibilizarea bunurilor infracționale a fost un obiectiv asumat de PCCOCS la începutul anului 2023. Drept rezultat, se atestă o creștere esențială a sumei supuse confiscării față de anii precedenți: în 2021-10.925.120 lei, iar în 2022-5.621.252 lei.  

În curs de investigare de către procurorii PCCOCS și examinare în instanțele de judecată ale altor dosare trimise de către aceștia, rămân aplicate sechestre pe bunuri în valoare de circa 650.000.000 lei. În eventualitatea pronunțării unei hotărâri judecătorești pe cazurile investigate, acestea urmează a fi confiscate în folosul statului.

Per total, procurorii PCCOCS au reprezentat învinuirea de stat în privința a 344 de persoane în vizavi de care au fost adoptate 228 sentințe, cu o rată de condamnare sau de încetare pe motive de nereabilitare de peste 92%.

Pentru anul 2024, procurorii PCCOCS își propun să depună eforturi concertate pentru combaterea criminalității organizate, inclusiv a celei care implică folosirea tehnologiilor informaționale și a cripto-valutei.

Fațada Sălii cu Orgă, reparată cu un milion de euro, se dărâmă
Articolul anterior
O fetiță de 8 ani, legată de mâini și picioare și ținută fără mâncare de către mama sa, în vârstă de 24 de ani
Articolul următor