reflexe-primare-nou-nascut

Rușii din Belgorod sunt îndemnați să se ascundă în Ucraina de bombardamentele armatei lui Putin

Armata rusă efectuează atacuri haotice asupra zonelor populate din regiunea Belgorod, sperând să lovească inamicul.

Legiunea „Libertate Rusiei” a anunțat că, împreună cu comandamentul ucrainean, deschide coridoare umanitare pentru evacuarea locuitorilor din regiunea Belgorod, care suferă de bombardamentele armatei regulate ruse. Serviciul de presă al rebelilor a raportat acest lucru pe Telegram, publicând dovezi video, scrie ziare.com.

Armata rusă bombardează zonele populate din regiunea Belgorod, sperând să lovească forțele Legiunii „Libertatea Rusiei” (LSR) și „Batalionului de Voluntari Rusi” (RDK). Potrivit LSR, trupele ruse desfășoară atacuri haotice asupra regiunii Belgorod, „indiferent de victimele civile”. Pe 3 iunie, așezările Șebekino și Nova Tavolzanka au fost sub foc. Unul dintre videoclipurile publicate arăta consecințele atacurilor – o coloană mare de fum se ridică deasupra uneia dintre case.

„Armata regimului bombardează continuu pozițiile Legiunii și ale forțelor RDK. Conform scenariului Bakhmut, vor pune casele civile la pământ”, a subliniat serviciul de presă.

„Corpul voluntarilori ruși” a anunțat și operațiuni militare active pe teritoriul Rusiei. Reprezentanții unității asigură că întreaga regiune Belgorod a devenit o zonă de luptă deplină.

„Acesta nu este o „operațiune specială” pentru voi, ci un adevărat război! Un război împotriva minciunii și a lipsei de libertate, pentru viitorul Rusiei. Alăturați-vă luptei noastre!”, au chemat voluntarii.

Deputatul rus, care cerea ocuparea Republicii Moldova, nu mai crede în razboiul lui Putin din Ucraina. ”Niciun obiectiv nu a fost atins”

După un an și trei luni de „operațiune specială”, retorica regimului Putin s-a schimbat. Nimeni nu-și amintește planul inițial de a captura Kievul în trei zile. Acum, la nivel oficial, se vorbește deschis despre eșecul războiului.

Konstantin Zatulin, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse din cadrul partidului pro-Putin Rusia Unită, a anunțat public acest lucru.

După ce a ascultat fanteziile „experților” care spuneau că Ucraina nu mai există, deputatul a dat o replică realistă. El a asigurat că Rusia de astăzi nu are puterea de a distruge statul vecin, care primește un sprijin atât de puternic din partea aliaților occidentali.

Mai mult, potrivit lui Zatulin, de mai bine de un an de război, Federația Rusă nu a reușit să atingă nici măcar un singur obiectiv.

„Care au fost obiectivele noastre declarate oficial la începutul „operațiunii militare speciale”? Denazificarea, demilitarizarea și neutralitatea Ucrainei, protecția locuitorilor din Donețk și Lugansk… Pentru care dintre aceste puncte am obținut rezultate? Niciunul! Va rămâne Ucraina sub conducerea lui Zelensky și a urmașilor săi ca urmare a tot ceea ce se întâmplă? Va rămâne, pot să vă spun! Va rămâne!”, a spus deputatul rus, conform ziare.com.

El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că liderii ruși știu bine situația reală, că nu se va putea câștiga. De remarcat este că în primele luni de război, același Zatulin a susținut vehement războiul, cerând ca în planuri să fie cuprinsă ocuparea Republicii Moldovei.

Astăzi, retorica lui s-a schimbat mult. El spune că „operațiunea specială” a eșuat, din moment ce obiectivele erau nerealiste în avans.

Rușii l-au declarat mort pe șeful GUR al Ministerului Apărării din Ucraina, Kiril Budanov

Propagandistul rus Ruslan Ostașko a anunțat moartea, ca urmare a unei lovituri cu rachete, a șefului GUR (serviciul secret) al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov. El a scris despre acest subiect pe canalul său Telegram, referindu-se la surse din mass-media ucraineană.

„Au început pregătirile pentru înmormântarea unei „persoane foarte importante”, relatează presa ucraineană. Au spus că îl vor îngropa pe Kiril Budanov, care a murit în urma recentului atac cu rachetă. Nu este încă posibilă verificarea acestei informații. Așteptăm confirmarea oficială”, a informat propagandistul, conform ziare.com.

Publicația Telegraf, al cărei logo a fost folosit pentru a răspândi aceste informații, neagă implicarea sa în răspândirea zvonului.

„Propagandiștii ruși s-au dezonorat deja cu declarații despre moartea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluznîi, dar nu s-au oprit aici și acum au început să răspândească informația că șeful GUR al Ministerului Apărarea, Kiril Budanov ar fi murit în timpul unei lovituri cu rachete. În același timp, pentru a adăuga credibilitate fanteziei lor, au mințit în numele mass-mediei ucrainene și chiar au folosit sigla site-ului Telegraph pentru asta. Telegraph nu a publicat informația cu acest conținut, iar astfel de declarații nu sunt altceva decât un fals fără sens”, se arată pe situl publicație.

Reamintim că de la începutul lunii mai, propaganda rusă a început să răspândească zvonuri despre rănirea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, pe care a primit-o ca urmare a unui atac cu rachete rusești asupra postului de comandă. lângă Herson. Pentru a infirma declarațiile propagandiștilor și a-i liniști pe ucraineni, Zalujnîi a apărut în public.