Marea Neagră, pe primul loc în topul celor mai poluate mări europene. Ce arată un studiu recent

Este Ziua Mondială a Apei, însă nu avem motive de sărbătoare. După ce o lume întreagă a aflat că Marea Neagră a ajuns coșul de gunoi al Europei, un studiu recent arată că nici râurile sau lacurile noastre nu sunt mai curate.

STUDIU. Marea Neagră este cea mai murdară din Europa - AgroTV

Din cauza deșeurilor, în multe locuri, apa este contaminată, iar plasticul înghițit de pești ajunge, în cele din urmă, la noi în organism.

Ce arată un studiu realizat de experți 

Un studiu făcut de experții care au analizat probe din Lacul Siriu și Râul Buzău arată că, până și apele mai puțin atinse de oameni, ajung să fie pline de deșeuri. Dintre acestea, 70% sunt obiecte de plastic de unică folosință, tacâmuri și farfurii, din care peștii ajung să se hrănească, iar în final și noi.

Oana Ristea, șefa Laboratorului de Calitate a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Buzău – Ialomița: „Studiile făcute în ultimii 15 – 20 de ani arată impactul acestui plastic, în special al macroplasticului. Fragmentele de plastic, care au fost identificate mai ales în organismele filtratoare, care se hrănesc filtrând apa, și ele sunt prima verigă din lanțul trofic. Și cine credeți că este în vârful piramidei trofice? Omul. Deci, acel fragement de microplastic din apă ajunge, în final, în farfuria noastră”.

Marea Neagră ocupă primul loc în topul celor mai poluate mări europene

Conform datelor organizației Greenpeace, jumătate din PET-urile vândute, nu ajung să fie reciclate. De exemplu, în 2016, în Europa, doar 31% din deșeurile de plastic colectate, au fost reciclate. De multe ori, însă, aceste lucruri ajung în apă. O pungă se va descompune complet în aproximativ 20 de ani, în timp ce un recipient din plastic va rezista peste 400 de ani. Până și o brichetă se va dezintegra complet în 100 ani.

sursa

Exemplu demn de urmat! ”Îi ajutăm pe cei mai oropsiți, care muncesc pământul, să-și vândă roadele”

Exemplu demn de urmat! Primăria Sectorului 6 din București a venit cu o idee genială pentru susținerea țăranilor oropsiți care muncesc la pământ. Proiectul, care merită toate aprecierile, ar putea fi implementat și în Republica Moldova pentru a pune capăt comerțului stradal din jurul Pieței Centrale din Capitală.

”Nu încurajăm comerțul ilegal, dar îi ajutăm pe cei mai oropsiți, care muncesc pământul, să-și vândă roadele.

Nu pe stradă, în praf, ci la tarabele sociale. Sunt 39, în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași. Locuri unde micii producători pot vinde gratuit. Tarabele sociale sunt inscripționate la PiațaVeteranilor.”, anunță Primăria sectorului 6 din București.

Vedeți mai jos în ce condiții îți vând acum oamenii produsele crescute la țară.

Are Putin mai multe dubluri? Peskov spune că există un singur Putin, care e „super activ”

Secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin nu are dubluri şi nu „stă în buncăre”, transmite Agenţia de propagandă rusă RIA Novosti, care îl citează pe Peskov.

„Am auzit [oameni spunând] că Putin are o mulţime de dubluri care lucrează pentru el în timp ce el stă în buncăr. O altă minciună. Vedeţi ce fel de preşedinte avem. De fapt, el este aşa cum a fost întotdeauna, este o persoană super activă. Cei care lucrează cu el abia reuşesc să ţină pasul cu el. Nu putem decât să-i invidiem energia. Doamne fereşte, nu poţi decât să îi doreşti sănătate. Bineînţeles, nu a stat în niciun buncăr. Şi aceasta este o minciună”, a spus Putin.

La 18 aprilie, mass-media de propagandă rusească au relatat că dictatorul rus Vladimir Putin ar fi vizitat cartierul general al grupului militar Dnepr de pe frontul din Kherson şi al grupului Vostok din regiunea Luhansk. Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, este convins că nu preşedintele rus Vladimir Putin a fost cel care a vizitat teritoriile ocupate temporar din regiunile Kherson şi Luhansk, ci unul dintre dublurile sale.

sursa: www.ziare.com

ULTIMA ORĂ! Rusia va expulza un diplomat moldovean din Moscova. Reacția Chișinăului

Federația Rusă va expulza un diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova. Despre acest lucru a fost anunțat ambasadorul nostru în Rusia, Lilian Darii, după ce a fost convocat la Ministerul rus de Externe, anunță Russia Today, citată de ziua.md.

Decizia autorităților din Rusia reprezintă o „replică în oglindă”, după ce Chișinăul a expulzat un diplomat rus, ca urmare a scandalului legat de interdicția de a intra în țară, aplicată săptămâna trecută președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Potrivit sursei citate, la Ministerul rus de Externe, ambasadorului moldovean la Moscova i-a fost înmânată o notă de protest, în care sunt prezentate aceste argumente. Mai mult, acesta ar fi fost informat că autoritățile din Rusia sunt extrem de deranjate de atitudinea neprietenoasă pe care o manifestă Chișinău, în ultima perioadă.

„Federația Rusă continuă politicile ostile la adresa Republicii Moldova”. Așa a comentat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, convocarea ambasadorului țării noastre la Moscova și declararea unui diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova drept persona non-grata. 

„Timp de foarte mulți ani, de la independența țării noastre, Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii noștri, față de economia noastră, față de independența noastră, prin sprijinirea separatismului, prin prezența militară ilegală pe teritoriul țării noastre, prin introducerea embargourilor asupra produselor din Republica Moldova, asupra vinurilor, asupra legumelor, asupra fructelor. Și, iată, în acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova. Evident, referindu-mă la contextul actual, știți bine că, săptămâna trecută, în urma unor acțiuni ostile ale Federației Ruse față de Republica Moldova, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persona non-grata,” a declarat Popescu. 

Marți, ambasadorului moldovean la Moscova i-a fost înmânată o notă de protest din partea Ministerului rus de Externe. Mai mult, acesta ar fost informat că autoritățile din Rusia sunt extrem de deranjate de atitudinea neprietenoasă pe care o manifestă Chișinău, în ultima perioadă. Decizia este legată de declararea persona non grata a unui angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Alertă în Anglia: Creștere șoc a inflației după prețurile uriașe la alimente și alcool. Este cea mai mare din ultimii 41 de ani
Articolul anterior
„Dragă Vladimir Vladimirovici, vă cerem să rezolvați această situație”. Cum a ajuns Putin să fie implorat de soldații săi
Articolul următor