Maria Callas, celebra soprană care a ținut una dintre cele mai periculoase metode de slăbire din istorie!

Celebra soprană Maria Callas a rămas în istorie ca una dintre cele mai mari artiste de muzică de operă, supranumită „La Divina” sau „Regina della lirica”, însă și pentru faptul că a ținut una dintre cele mai controversate și ciudate metode de slăbire din istorie.

separator

Maria Callas, provenită dintr-o familie de greci imigranți în SUA, Gheorghiou Kalogheropoulos și Evangelia Dimitriades, a fost una dintre personalităţile cele mai emblematice ale secolului XX, cu o voce de aur şi un temperament de foc. A fascinat generaţii întregi cu vocea ei fenomenală şi cu frumuseţea sa dură, fiind  întruchiparea desăvârşită a divei. A  fost cea care a dat glas pe scenă atâtor personaje cu destin tragic şi care şi-a trăit propria tragedie şi nefericire în afara scenei.

Când era copil, soprana era urâtă, grasă şi sluţită de ochelarii cu lentile cât binoclul, care îi corectau miopia severă. Ea avea o soră cu şapte ani mai mare, considerată mai drăguţă, fapt pentru care Maria Callas a pornit în viaţă cu numeroase complexe, scrie libertateapentrufemei.ro.

Maria Callas a inflamat cele mai mari scene ale lumii cu vocea sa splendidă de soprană şi cu talentul interpretativ, însă era complexată de felul în care arăta. Cântărea  90 de kilograme și suferea pentru că nu avea silueta de fotomodel a  marii ei rivale, soprana italiană Renata Tebaldi.

Mama ei o îndopa, spunându-i mereu: „Trebuie să-ţi hrăneşti vocea“. Însă, din marea ei dorința de a putea purta și ea rochii provocatoare, de femeie fatală, Maria se hotărăște  să urmeze sfaturile medicilor, care o îndeamnă să slăbească, din motive de sănătate: proasta circulaţie sanguină, căderile de tensiune, corzile vocale fragile, ce se datorau supraalimentării, nopţilor pierdute și  decalajelor de fus orar, de pe un continent pe celălalt.

Astfel, pe lângă vocea ei incredibilă și viața ei zbuciumată, Maria Callas a șocat cu cea mai ciudată, periculoasă și controversată metodă de slăbire. Maria, o  mare iubitoare de mâncare, a recurs la un gest disperat și extrem pentru a se transforma din rățușca cea urâtă într-o frumoasă lebădă. Si anume, la șocanta dietă cu tenii. Ea a consumat în mod deliberat tenie.

Această metodă de slăbire constă în infectarea intenţionată a organismului cu parazitul intestinal, fie prin înghiţirea ouălor de tenie, fie prin înghiţirea unui vierme viu. Odată ajuns în organism, parazitul se hrăneşte cu substanţele nutritive din corp, ajungând să crească până la mai mulţi metri lungime. Se spune că solista Maria Callas a slăbit aproape 30 de kilograme folosind această metodă.

Această soluţie de a pierde în greutate este deosebit de periculoasă, din cauza complicaţiilor care pot apărea și este înterzisă acum. Odată ajunse în organism, teniile depun milioane de ouă, pot ajunge chiar şi la lungimea de 6 metri şi pot trăi ani de zile în corpul uman. Teniile se hrănesc cu nutrienţii ajunşi în organism, determină malnutriţia, pot roade pereţii intestinelor şi pot cauza chisturi, inclusiv în ochi şi în creier. Nu puţine sunt cazurile în care au adus chiar moartea persoanelor-gazdă pentru tenii.

Maria Callas, pe numele real Ceciliei Sophia Anna Maria Kalogeropoulos,  s-a născut pe  2 decembrie 1923, la New York, SUA, și s-a stins din viață la 54 de ani, la Paris, pe 16 septembrie 1977, în circumstanțe neelucidate. Ea și-a trăit ultimele luni de viață, în singurătate și uitată de lume.

Fetița ucisă de un troleibuz la Ciocana ar fi împlinit 14 ani. Mama i-a adus baloane-cifre la mormânt

Anastasia, fetița tamponată mortal de șoferița unui troleibuz pe trecerea pietonală de pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al capitalei, ar fi împlinit 14 ani în acest an. Acum o zi, mama ei, Olia Culai, a publicat un video pe rețele sociale de la cimitir, în care sunt surprinse jucării, flori și baloane-cifre legate de cruce. Postarea este însoțită de un mesaj plin de durere, scrie realitatea.md.

 „Моё самое большое счастье и горе (tr. cea mai mare fericire a mea și cea mai mare tragedie”, a scris mama Anastasiei.

Amintim că, pe 24 martie curent, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea spunea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Șoferița de la volan nu ar fi avut nicio săptămână de lucru. Pe parcursul mediatizării cazului, s-a încurcat în declarații și într-un final și-a recunoscut vina. În una dintre ședințele de examinare, a mărturisit că fetița ar fi nimerit într-o zonă oarbă și de asta nu ar fi văzut-o. Prima instanță a condamnat-o la 4 ani de îcbhisoare, dintre care doi cu suspendare, și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Mama copilei a contestat hotărârea.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector și era singurul copil al soților Culai.

Campanie Anti-Bullying în toate instituțiile de învățământ general din țară

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi informați despre consecințele și metodele de prevenire a bullying-ului și a violenței în școli. Între 4-8 noiembrie în toate instituțiile de învățământ general din țară se va desfășura Săptămâna Anti-Bullying, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În această perioadă în școli vor avea lor diverse activități de informare și educație pentru explicarea fenomenului, prezentarea consecințelor și metodelor de prevenire. Elevii vor fi antrenați în activități diverse, concepute pentru fiecare categorie de vârstă cum ar fi: ateliere de artă dedicate subiectului, vizionări de filme și materiale informative, discuții și alte acțiuni – toate pentru a promova empatia și toleranța în rândul copiilor.

Activitățile desfășurate în Săptămâna Anti-bullying vor contribui la o mai bună conștientizare a fenomenului, încurajarea copiilor să solicite ajutorul adulților în gestionarea situațiilor de violență, asigurarea unui mediu școlar mai sigur și mai prietenos pentru elevi. 

La 7 noiembrie, instituțiile educaționale vor marca „Ziua internațională împotriva violenței și bullying-ului în școli”.

Săptămâna Anti-bullying este parte a campaniei „Împreună, fără bullying!” și este organizată de Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Ministerul Educației și Cercetării, finanțată de Liechtenstein Development Service.

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor, eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale

Serviciile publice în domeniul justiției vor fi îmbunătățite, iar activitatea instanțelor va fi eficientizată prin dezvoltarea tehnologiilor digitale și a sistemelor informatice. În acest sens, Guvernul a aprobat crearea Agenției pentru Digitalizare în Justiție și Administrare Judecătorească, ca urmare a comasării prin fuzionare a Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Agenției Resurse Informaționale Juridice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Înființarea agenției este esențială pentru digitalizarea proceselor judiciare și avansarea în dezvoltarea conceptului de e-justiție, centrat pe nevoile cetățenilor. În același timp, activitatea agenției se va axa pe îmbunătățirea performanței instanțelor judecătorești și reducerea duratei proceselor.

Astfel, prin implementarea soluțiilor digitale, agenția va facilita accesul la justiție, va reduce birocrația, va crea un mediu mai transparent și eficient și va facilita accesul cetățenilor la informațiile juridice și procedurale.

Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu robotul Sophia. Vezi despre ce au discutat cei doi!
Articolul anterior
Tragedie mare la Cirque du Soleil. Un acrobat a căzut ieri în timpul numărului și a murit. Video
Articolul următor