Maria Callas, celebra soprană care a ținut una dintre cele mai periculoase metode de slăbire din istorie!

Celebra soprană Maria Callas a rămas în istorie ca una dintre cele mai mari artiste de muzică de operă, supranumită „La Divina” sau „Regina della lirica”, însă și pentru faptul că a ținut una dintre cele mai controversate și ciudate metode de slăbire din istorie.

separator

Maria Callas, provenită dintr-o familie de greci imigranți în SUA, Gheorghiou Kalogheropoulos și Evangelia Dimitriades, a fost una dintre personalităţile cele mai emblematice ale secolului XX, cu o voce de aur şi un temperament de foc. A fascinat generaţii întregi cu vocea ei fenomenală şi cu frumuseţea sa dură, fiind  întruchiparea desăvârşită a divei. A  fost cea care a dat glas pe scenă atâtor personaje cu destin tragic şi care şi-a trăit propria tragedie şi nefericire în afara scenei.

Când era copil, soprana era urâtă, grasă şi sluţită de ochelarii cu lentile cât binoclul, care îi corectau miopia severă. Ea avea o soră cu şapte ani mai mare, considerată mai drăguţă, fapt pentru care Maria Callas a pornit în viaţă cu numeroase complexe, scrie libertateapentrufemei.ro.

Maria Callas a inflamat cele mai mari scene ale lumii cu vocea sa splendidă de soprană şi cu talentul interpretativ, însă era complexată de felul în care arăta. Cântărea  90 de kilograme și suferea pentru că nu avea silueta de fotomodel a  marii ei rivale, soprana italiană Renata Tebaldi.

Mama ei o îndopa, spunându-i mereu: „Trebuie să-ţi hrăneşti vocea“. Însă, din marea ei dorința de a putea purta și ea rochii provocatoare, de femeie fatală, Maria se hotărăște  să urmeze sfaturile medicilor, care o îndeamnă să slăbească, din motive de sănătate: proasta circulaţie sanguină, căderile de tensiune, corzile vocale fragile, ce se datorau supraalimentării, nopţilor pierdute și  decalajelor de fus orar, de pe un continent pe celălalt.

Astfel, pe lângă vocea ei incredibilă și viața ei zbuciumată, Maria Callas a șocat cu cea mai ciudată, periculoasă și controversată metodă de slăbire. Maria, o  mare iubitoare de mâncare, a recurs la un gest disperat și extrem pentru a se transforma din rățușca cea urâtă într-o frumoasă lebădă. Si anume, la șocanta dietă cu tenii. Ea a consumat în mod deliberat tenie.

Această metodă de slăbire constă în infectarea intenţionată a organismului cu parazitul intestinal, fie prin înghiţirea ouălor de tenie, fie prin înghiţirea unui vierme viu. Odată ajuns în organism, parazitul se hrăneşte cu substanţele nutritive din corp, ajungând să crească până la mai mulţi metri lungime. Se spune că solista Maria Callas a slăbit aproape 30 de kilograme folosind această metodă.

Această soluţie de a pierde în greutate este deosebit de periculoasă, din cauza complicaţiilor care pot apărea și este înterzisă acum. Odată ajunse în organism, teniile depun milioane de ouă, pot ajunge chiar şi la lungimea de 6 metri şi pot trăi ani de zile în corpul uman. Teniile se hrănesc cu nutrienţii ajunşi în organism, determină malnutriţia, pot roade pereţii intestinelor şi pot cauza chisturi, inclusiv în ochi şi în creier. Nu puţine sunt cazurile în care au adus chiar moartea persoanelor-gazdă pentru tenii.

Maria Callas, pe numele real Ceciliei Sophia Anna Maria Kalogeropoulos,  s-a născut pe  2 decembrie 1923, la New York, SUA, și s-a stins din viață la 54 de ani, la Paris, pe 16 septembrie 1977, în circumstanțe neelucidate. Ea și-a trăit ultimele luni de viață, în singurătate și uitată de lume.

Cristiano Ronaldo s-a întâlnit cu robotul Sophia. Vezi despre ce au discutat cei doi!
Articolul anterior
Tragedie mare la Cirque du Soleil. Un acrobat a căzut ieri în timpul numărului și a murit. Video
Articolul următor
Alte articole interesante