Marina Tauber se dă victimă: cere „pază de stat”

Deputata putinistă Marina Tauber vrea „pază de stat” și a depus o cerere în acest sens, după ce a acuzat că a primit un mesaj de amenințare pe telefon și a declarat că i s-a cerut să plece din țară, scrie evz.ro.

Tauber, una dintre figurile de prim ordin ale falangei putiniste din Republica Moldova și o apropiată a condamnatului fugar Ilan Șor, a mers la Inspectoratul de Poliție (IP) Buiucani din Chișinău, joi, pentru a se plânge că viața îi este pusă în pericol.

Marina Tauber era așteptată la intrarea în sediul Poliției de un jurnalist al unei televiziuni a propagandei pro-ruse, care emite on-line, deoarece licența de emisie îi este suspendată din 2023.

După ce a făcut plângerea, fosta Bașcană din Găgăuzia a declarat că va urma toate procedurile pe care i le vor cere autoritățile.

„Am depus plângerea. Am primit confirmare că am depus această plângere. Mâine urmează și alte proceduri în acest sens. (…) O să cooperez, desigur, cu reprezentanții Poliției, ca persoana care mi-a scris această amenințare să fie găsită și trasă la răspundere. (…)

O să solicit și pază de stat. Mâine urmează să mă mai prezint aici, în Inspectoratul Buiucani, ca să fiu audiată și să mă conformez tuturor procedurilor în această situație”, a declarat deputata.

Tauber se plânge de amenințări repetate și le asociază poziției sale politice

Deputata a declarat că nu știe cine ar fi putut face amenințarea, însă este „sigură” că aceasta are legătură cu activitatea sa politică, mai cu seamă poziția sa pro-Rusia și anti-UE.

Pe 8 august, Marina Tauber a publicat o fotografie de pe telefon cu un mesaj de amenințare. Imaginea relevă un cuțit însângerat, dar și amenințarea că are timp până la 1 septembrie să părăsească Republica Moldova. În fotografia publicată de Tauber se observă că mesajul a fost trimis în data de 31 iulie.

Deputata susține că „nu este prima dată” când primește amenințări, însă acestea au devenit „mai îndrăznețe și mai brutale”.

Marina Tauber a ajuns în Legislativul de la Chișinău pe listele partidului condus de condamnatul fugar Ilan Șor, formațiune declarată între timp neconstituțională.

Ea este cercetată sau judecată în mai multe dosare penale inclusiv pentru spălare de bani. Deputata a a fost lipsită de imunitate parlamentară pentru a noua oară în martie 2024, când a fost acuzată de amestec în hotărâri ale justiției.

Tot Marina Tauber este pe lista de sancțiuni ale Uniunii Europene, Canadei și Statelor Unite ale Americii „pentru că a facilitat încercările lui Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesul Kremlinului”, după ce în mai 2024 aceasta a fost premiată de Vladimir Putin, președintele Rusiei, cu „Ordinul Prieteniei”.

Totodată, Marina Tauber este, alături de actuala bașcană a Găgăuziei, Evghenia Guțul, și de Ilan Șor, unul dintre fondatorii Blocului politic „Pobeda”, creat la Moscova.

Alexandr Stoianoglo s-a lansat în campania pentru prezidențiale lângă Arcul de Triumf

Candidatul socialiștilor, ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, este primul candidat care s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, scrie Europa Liberă.

 

Stoianoglo a fost desemnat drept candidat de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fiind prezentat publicului de fostul președinte Igor Dodon.

În cadrul lansării, care a avut loc în apropierea Arcului de Triumf, Dodon a lăudat calitățile lui Stoianoglo, descriindu-l drept „speranța întregii țări la salvare și revenire la normalitate”. De asemenea, el a subliniat că Stoianoglo este un „statalist, un familist care respectă valorile creștine și nu are apartenență politică”. Dodon l-a descris ca fiind un viitor „arbitru destoinic” pentru funcția prezidențială.

În discursul său, Alexandr Stoianoglo a făcut mai multe promisiuni, printre care se numără „instaurarea dreptății”, „victoria definitivă a adevărului asupra minciunii și violenței” și „triumful legii asupra dezmățului”. La acestea se mai adaugă atragerea investițiilor, modernizarea obiectivelor sociale și altele.

Fostul procuror general a mai precizat că a refuzat să fie „un procuror de buzunar pentru guvernare” și a subliniat cu mândrie originea sa, afirmând: „Eu, un găgăuz, candidez la cea mai înaltă funcție de stat”.

Stoianoglo a încheiat prin a menționa valorile familiei sale, afirmând că părinții lui l-au învățat să muncească neîncetat: „Tatăl meu și mama m-au învățat să muncesc 24/24 ore pe zi”.

Astăzi mai este așteptată și lansarea în campania electorală a președintei Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate, care va avea loc în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

La început de iulie, Dodon a anunțat că nu candidează la alegerile prezidențiale din 2024 și că-l va sprijini în schimb pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, în speranța că acesta va fi susținut și de alte partide de opoziție. Deocamdată ex-procurorul general e susținut doar de socialiști.

Natalia Morari și-a depus semnăturile la CEC pentru înregistrarea în cursa pentru prezidențiale

Jurnalista Natalia Morari și-a depus semnăturile la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. „Avem certitudinea că verificările vor confirma validitatea semnăturilor noastre”, a declarat Natalia Morari, scrie unimedia.info.

”În total, am reușit să colectăm peste 24 mii de semnături din 25 de raioane ale țării, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, precum și din UTA Găgăuzia…

Acesta este doar începutul unui drum frumos, care ne va aduce, fără îndoială, rezultate pozitive pentru noi toți cetățenii Republicii Moldova!”, a spus Morari.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie 2024.

Bătaie cu pumnii și picioarele într-o benzinărie din Ialoveni: angajații unei companii de pază, cercetați penal pentru rele tratamente

Angajații unei companii de pază vor fi cercetați penal pentru rele tratamente, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Procuratura raionului Ialoveni anunță că la data de 18 septembrie 2024 a început urmărirea penală pe faptul existenței unei bănuieli rezonabile, de comitere a infracţiunii de tratament inuman și degreadant (art. 166/1 alin. (2) lit. c) și d) din Codul penal).

de către angajații unei agenții de pază și protecție.

Potrivit speței, la data de 26 august 2024, aflându-se în apropierea unei stații PECO amplasată în or. Ialoveni, ca urmare a unui conflict spontan iscat cu un bărbat, suspecții i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele, precum și mijloacele speciale aflate în dotarea agenților de pază.

Astfel, în cadrul urmăririi penale inițiate, procurorii vor elucida toate circumstanțele comiterii faptei investigate, în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate și gradului de vinovăție a acestora.

Reiterăm că Procuratura nu va tolera sub nicio formă actele de tortură sau alte rele tratamente. Toate sesizările și indiciile referitoare la astfel de fapte vor fi tratate cu maximă seriozitate, iar investigațiile se vor desfășura cu promptitudine și imparțialitate, în conformitate cu prevederile legale.

O tânără care vroia să-și vândă mașina a fost la un pas de a fi trasă pe sfoară
Articolul anterior
Ultimul fake news din Republica Moldova
Articolul următor