Mark Hoppus de la Blink-182, după ce a învins cancerul: „Dacă mă plâng vreodată de ceva banal, să-mi arătați această poză”

De Ziua Recunoștinței, Mark Hoppus de la Blink-182 le-a transmis fanilor că este recunoscător pentru că a supraviețuit cancerului. Muzicianul a publicat pe Instagram o imagine de când făcea chimioterapie, alături de un mesaj emoționant, scrie profm.

„Am atât de multe pentru care să fiu recunoscător astăzi. Această fotografie este din iunie, eram la jumătatea ședințelor de chimio, fără idee dacă funcționează sau nu, epuizat pe podeaua băii”.

Mark, în vârstă de 49 de ani, a făcut public diagnosticul său de cancer limfatic în stadiul patru, în urmă cu cinci luni. În septembrie, a anunțat că boala a intrat în remisie.

Mark a povestit apoi cum reacția dură din perioada chimioterapiei i-a oferit o nouă perspectivă asupra vieții, asupra a ceea ce contează cu adevărat.

„Dacă mă plâng vreodată de ceva banal, fără importanță, vă rog să-mi arăți această fotografie pentru a-mi aminti ce înseamnă răul cu adevărat și cât de binecuvântat sunt”. El a încheiat postarea urându-le tuturor „o zi minunată cu prietenii și familia”.

Pactul pentru Renașterea României a fost semnat! Ce și-au propus inițiatorii

Pactul pentru Renașterea României a fost semnat. În data de 23 martie, la București, Andy Constantin Lupu, Președintele Partidului Lege Educație Unitate (LEU), alături de fosta ambasadoare Iuliana Gorea Costin au inițiat Pactul pentru Renașterea României, scrie evz.ro.

Pactul pentru Renașterea României a fost semnat

Printre semnatarii pactului se numără și Alteța Sa, Prințul Dimitrie Sturdza, Președintele de Onoare al Partidului Lege Educație Unitate (LEU) și senatoarea Rodica Boancă, Vicepreședinte al Partidului Lege Educație Unitate (LEU), Formațiuni politice dar și membrii ai societăților civile s-au alăturat semnării pactului.

Textul pactului pentru Renașterea României:

„Noi, reprezentanți ai POPORULUI ROMÂN, hotărâți să ne unim eforturi în scopul edificării unei noi Românii, bazată pe respectarea normelor moral-spirituale, pe revitalizarea tradițiilor și pe promovarea reperelor culturale, generatoare de valori în slujba națiunii și umanității,

PROPUNEM:

Pactul pentru Renașterea României, ca soluție necesară pentru un salt calitativ nou în conștiință, capabilă să depășească criza actuală cu care ne confruntăm. Pactul pentru Renașterea României consolida propunerea să acționeze pentru acțiunile tuturor forțelor societății civile și politice care împărtășesc și susțin:

  • Realizarea idealului de unitate națională și reîntregire teritorială;
  • ⁠Respectarea normelor moral -spirituale;
  • ⁠Revitalizarea tradițiilor și promovarea reperelor culturale;
  • Angajamentul pentru renașterea României într-o Românie integră prin implementarea unor schimbări majore în întreaga societate.

Documentul este deschis spre semnare fizică și online

Pactul pentru Renașterea României. Sursa foto: pactulromania.ro.

Entități semnatare a Pactului se susțin reciproc și conlucrează împreună în vederea realizării scopului pentru care a fost constituit Pactul-Renașterea României.

Pactul pentru Renașterea României este semnat de către reprezentanți ai societăților civile, ai partidelor politice, de personalități notorii, de cetățeni români, de toți cei care se angajează prin gând, cuvânt și fapte întru edificarea unei noi Românii.

Deschis spre semnare fizică și online, Pactul pentru Renașterea României este semnat de către reprezentanți ai societății civile, ai partidelor politice, de personalități notorii, de cetățeni români,  de toți cei care se angajează prin gând, cuvânt și fapte întru edificarea unei noi Românii, se arată în comuncatul emis de pactulromania.ro.

Cine ar conduce, de fapt, Rusia? „Putin este în frigider”, spune un politolog rus

Un politog rus lansează o ipoteză uimitoare. Valeri Solovei susține că Putin ar mai avea niciun control asupra Rusiei, iar „frâiele” Kremlinului ar fi ținute, de fapt, de 20 de persoane care nu s-au pus de acord cu politicile ruse. Mai mult decât atât, politologul rus Valeri Solovei menționează că atacul terorist  din centrul comercial Crocus de lângă Moscova ar fi urmarea neînțelegerilor de la Kremlin, scrie evz.ro.

„Acum se desfășoară o luptă foarte intensă în Rusia, invizibilă pentru majoritatea lumii. Și mă aștept la o criză politică serioasă în țară. În ceea ce privește consecințele ei, va fi comparabilă și poate chiar depăși criza de la sfârșitul anului 1991 – începutul anului 1992”, a prezis politologul Solovei, în cadrul podcastului realizat de Alexander Demchenko, public  pe canalul You Tube „Visiting Gordon”.

Solovei susține că prețedintele Rusiei, Vladimir Putin, este ”încă în frigider”, iar în locul lui vedem o sosie, pe nume Evgheni Vasilevici, care nu controlează niciun proces în țară, ci joacă exclusiv rolul unei păpuși care vorbește.

Acesta este un tâmplar originar din Belarus, care încearcă să vorbească ca Putin și să-i imite obiceiurile, dar o face foarte prost”, a spus Solovei.

Aceasta este o diferență izbitoare de comportament, iar diferența de voce este vizibilă. În plus, sosia este cu 8-10 ani mai tânără și este într-o formă fizică mult mai bună. El este, de asemenea, mai înalt decât originalul. Acest lucru este vizibil, s-a exprimat politologul Valeri Solovei, conform sursei menționate.

În opinia lui Solovei, „puterea supremă” din Rusia este deținută, la acest moment, de Secretarul Consiliului de Securitate de la Moscova, care își dorește înlăturarea regimului Putin cât mai repede posibil.

„Conducătorul suprem al Federației Ruse de astăzi este Patrușev Sr (Secretarul Consiliului de Securitate. Vrea să legitimeze puterea în țară, așa că a elaborat un plan clar pentru acest an: mai întâi își numește fiul ca prim-ministru, iar apoi după „demisia lui Putin” îl pune pe scaunul prezidențial. Totul părea clar dinainte și dintr-o dată au început conflictele, așa că planul lui Patrușev a fost pus în pericol”, a menționat politologul Valeri Solovei.

Familia regală a Marii Britanii, lovită de probleme

Cu Kate Middleton și Regele Charles bolnavi, familia regală britanică pare că își pierde din putere.

Familia regală britanică se află într-o adevărată criză

Kate, în vârstă de 42 de ani, a anunțat vineri că a fost diagnosticată cu cancer și că urmează un tratament de chimioterapie. Charles, în vârstă de 75 de ani, a declarat în februarie că are cancer și că se va retrage temporar din îndatoririle cu caracter public, scrie evz.ro.

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, nu mai reprezintă interesele familiei regale din 2020.

Cele mai recente anunțuri lasă familia regală într-o situație vulnerabilă. Monarhia este acum redusă la câteva persoane care încă „lucrează”.

Majoritatea au între 70 și 80 de ani, ceea ce înseamnă că sunt mai în vârstă decât vârsta de pensionare de stat din Marea Britanie, care este de 66 de ani.

Kate și Charles se concentrează asupra sănătății lor

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, este moștenitorul tronului, dar își reduce din îndatoriri pentru a-și susține soția.

William, Prinț de Wales, este următorul în linia de succesiune la tronul britanic, urmat de copiii săi.

William a continuat în mare parte cu angajamentele regale în timpul absenței lui Kate:

„Alteța Sa Regală va continua să găsească un echilibru între susținerea soției și a familiei sale și menținerea îndatoririlor sale oficiale, așa cum a făcut de la începutul anului”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a preluat din responsabilități în timpul absenței regelui

Camilla a făcut un pas înainte și și-a asumat o gamă mai mare de îndatoriri regale în timpul absenței regelui.

O sursă apropiată familiei, care a vorbit sub anonimat pentru The Telegraph, a declarat că ea a fost „mândră” să își asume mai multe responsabilități.

Camilla, cunoscută anterior sub numele de Ducesa de Cornwall, a devenit regină atunci când Charles a urcat pe tron la 8 septembrie 2022. Titlul ei a fost schimbat în regină după încoronarea sa în mai 2023.

Prințul Edward, în vârstă de 60 de ani, o sprijină pe Camilla

Edward, în vârstă de 60 de ani, este cel mai tânăr frate al regelui. El a moștenit titlul de Duce de Edinburgh în 2023. Acesta a fost deținut anterior de tatăl său, prințul Philip.

Edward este căsătorit cu Sophie, ducesă de Edinburgh, și au împreună doi copii.

Edward a participat la diverse angajamente publice în luna martie. A făcut o vizită în Uganda în numele Fundației și Asociației The Duke of Edinburgh’s International Award.

Soția lui Edward, Sophie, este membră a familiei regale încă de la nunta lor din 1999

Sophie a lucrat în domeniul relațiilor publice, iar Edward și-a condus propria companie de producție până în 2002. Atunci au anunțat că se vor implica mai mult în familia regală, pentru a o sprijini pe regina Elisabeta a II-a în anul Jubileului de Aur.

Sophie susține 70 de organizații de caritate și organizații, potrivit biografiei sale de pe site-ul regal. Cauzele pe care le susține se concentrează pe bunăstarea copiilor și a tinerilor, și pe egalitatea pentru femei.

Ea a moștenit titlul de Ducesă de Edinburgh atunci când Edward a fost numit duce în 2023.

Prințesa Anne, în vârstă de 73 de ani, este una dintre cele mai ocupate persoane din familia regală

Anne este singura soră a lui Charles. Ea este adesea creditată ca fiind una dintre cele mai muncitoare persoane din familia regală.

În 2023, ea a efectuat 457 angajamente, cele mai multe din familia regală, potrivit The Telegraph.

Deși discretă, Anne a avut un rol cheie după ce mama ei, Elisabeta a II-a, a murit în 2022. Ea a însoțit sicriul în timp ce acesta a călătorit de la Castelul Balmoral la Edinburgh, iar mai târziu la Windsor, Anglia,  pentru înmormântare.

Prințul Richard, în vârstă de 79 de ani, ocupă un rang inferior în linia de succesiune din familia regală

Prințul Richard, Duce de Gloucester, este văr cu Elisabeta a II-a. El este asociat cu 150 de organizații de caritate și fundații, în centrul atenției fiind veteranii și problemele umanitare. De asemenea, el a ținut locul la evenimente recente, inclusiv la slujba de Ziua Commonwealth-ului din martie și la slujba de comemorare a regelui Constantin al Greciei din februarie.

Richard nu figurează pe pagina de succesiune a site-ului regal, care enumeră cei 24 de adulți și copii apropiați de tron.

La fel ca soțul ei, Birgitte, ducesă de Gloucester, în vârstă de 77 de ani, păstrează o prezență scăzută în spațiul public.

Birgitte, Ducesa de Gloucester, 76 de ani, s-a născut în Danemarca și s-a mutat în Marea Britanie pentru a urma cursurile școlii din Cambridge, unde l-a cunoscut pe Prințul Richard. Ei s-au căsătorit pe 8 iulie 1972.

Ea susține peste 60 de organizații din domeniul artelor, armatei, sportului, sănătății și educației.

Prințul Edward, Duce de Kent, în vârstă de 88 de ani, este cel mai în vârstă membru regal în activitate

Prințul Edward a fost văr primar atât cu regina Elisabeta, cât și cu prințul Philip. A devenit cel mai în vârstă membru regal în activitate după ce regina a murit la vârsta de 96 de ani.

Se pare că avea o relație apropiată cu Elisabeta. La Jubileul de Platină al monarhului din 2022, el a fost singurul membru regal care a însoțit-o pe Majestatea Sa în timpul apariției sale.

Munca lui Richard pentru monarhie a început după ce s-a retras din armata britanică în 1976, la vârsta de 41 de ani.

Prințesa Alexandra, în vârstă de 87 de ani, este sora Prințului Edward, Duce de Kent. La momentul nașterii sale, în 1936, ea era a șasea în linia de succesiune la tron. În prezent, ea se află pe locul 57 în linie.

Important! Moldovenii sunt îndemnați să evite călătoriile în mai multe țări
Articolul anterior
Deputații își înnoiesc mobilierul. A fost anunță licitație pentru dulapuri și climatizatoare noi
Articolul următor