Mărturiile adolescentului de 15 ani sechestrat și bătut de miliția transnistreană: ”Ținea pistolul îndreptat spre mine”

Un minor de 15 ani din satul Hagimus raionul Căușeni declasă că a fost sechestrat și bătut de miliția transnistreană. Cazul ar fi avut loc la data de 20 ianuarie în jurul orelor 16.00 în orașul Bender, transmite Studio-L.

Băiatul povestește că ieșise din sala de sport și aștepta afară doi colegi de clasă , la un moment dat de el s-a apropiat doi bărbați îmbrăcați în negru care l-au luat la întrebări. Tânărul văzând că cei doi sunt agresivi a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.

În momentul în care minorul era forțat să intre în mașină, Prietenii băiatului, care ieșeau la fel de la sala de sport, au reușit să filmeze momentul reținerii, aceștia au anunțat familia și Inspectoratul de Poliție a Republicii Moldova din Bender.

Totul a avut loc vinerea trecută în orașul Bender. Tânărul de 15 ani, elev în clasa a noua în satul Hagimus raionul Căușeni povestește că de trei luni practică antrenamente de sport într-o sală din Tighina, aflată la doar câțiva km distanță de casa sa.

Niciodată nu ar fi intrat în conflict cu nimeni și nici nu avea cunoscuți în oraș. Tinerii care au filmat incidentul spun că inițial necunoscuții au vrut să îl bage într-o mașina de culoare roșie de model Mitsubishi, ulterior a venit un microbuz cu simbolurile miliției transnistrene și deja aceștia împreună cu persoanele îmbrăcate în civil l-au forțat pe minor să urce în microbuz, punându-i cătușele.

Mama băiatului, Ala Arion, afirmă că băiatul a fost reținut mai bine de două ore fără ai fi înaintă vreo pretinsă învinuire Din spusele băiatului nimeni din cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat, acesta presupune că, colaboratorii structurilor ilegale din regiune l-ar fi confundat cu o altă persoană.

Imediat după ce au ajuns acasă a fost chemată ambulanța, iar minorul a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe din Căușeni. Familia împreună cu minorul au fost astăzi la centrul de medicină legală din Anenii Noi pentru a documenta traumele primite în urma loviturilor.

Aceștia au depus o plângere la Procuratură și Poliție. Cazul a intrat deja în vizorul Biroului de politici de reintegrare.

Totodată, cazul a fost preluat de Asociația Promo-LEX, care va oferi asistență juridică familiei.

Cu regret, nu este prima situație de acest gen și cel mai probabil nu va fi nici ultima. Atât timp cât persoanele responsabile de astfel de abuzuri nu vor fi trase la răspundere. În principal, sarcina noastră va fi să insistăm ca procesul penal, care deja a fost pornit de către organele de drept ale Republicii Moldova, să fie unul eficient. Asta înseamnă că urmărirea penală trebuie să fie una rapidă și să se finalizeze cu o soluție logică. Soluția logică este ca persoanele responsabile să fie identificate, iar cauza penală să fie transmisă în judecată pentru adoptarea unei sentințe de condamnare.” menționează avocatul Promo-LEX, Pavel Cazacu.

Amintim că un minor de 15 ani din Hagimul, raionul Căușeni, a fost sechestrat și bătut de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00.

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili a cerut să fie înmormîntat în Ucraina. „Inima mea ar trebui să fie înmormântată la Kiev”

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, în timpul ședinței de judecată a lăsat moștenire pentru a-l înmormânta în Ucraina, scrie Ria Novosti.

Avocat, despre starea de sănătate a lui Saakașvili: „Este susceptibil la 36  de boli, printre care demența și tuberculoza”. Când va fi concluzia —  Cotidianul

„Sunt absolut încrezător în victoria noastră, însă, dacă nu ajung să văd această victorie, care este atât de aproape, inima mea ar trebui să fie înmormântată la Kiev. Aparține Ucrainei”, a declarat politicianul, vorbind printr-o legătură video de la o clinică privată din Tbilisi.

Saakașvili și-a ținut discursul în limba ucraineană, stând într-un tricou cu inscripția Ukrainian (ucrainean).

Cuvintele lui au fost traduse în georgiană de un specialist în sala de judecată.

Anterior, politicianul a spus că nu vrea să se angajeze în activități politice în Georgia.

Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

Poliția anunță că a înregistrat cazul tinerei bătute într-un cămin din capitală la sfârșitul lunii decembrie a anului 2022, fiind sesizată de către mama tinerei agresate. Aceasta a comunicat polițiștilor că a primit imaginile video în care apare fiica sa de 13 ani, fiind agresată de către o altă fată.

 Mama fetei bătute cu bestialitate s-a plâns la poliție: Minorele din imagini au 13 și 14 ani și nu sunt la prima abatere

În cadrul măsurilor întreprinse, polițiștii capitalei au stabilit că totul s-ar fi întâmplat într-un apartament din sectorul Botanica.

Fiind audiată de polițiști, victima domiciliată în raionul Strășeni, a comunicat că a plecat în mun. Chișinău, unde s-a întâlnit cu o cunoscută de 14 ani, plasată într-o casa comunitară pentru copii în situații de risc din Chișinău, iar ulterior au mers la un apartament închiriat de o altă fată.

Pietoni amendați pentru traversarea neregulamentară

Pietonii sunt implicați, practic, zilnic în accidentele rutiere, care se produc pe drumurile naționale din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în unele cazuri de vină se fac cei care traversează neregulamentar strada.

Polițiștii continuă să împartă amenzi pentru traversarea neregulamentară

Cu scopul de a-i disciplina pe cei ce încalcă regulile de circulație, inspectorii de patrulare desfășoară operațiunea cu genericul „Pietonul”, transmite moldova1.md.

„ – De ce traversați strada neregulamentar? – Mă grăbesc. – Graba strică treaba, știți? Grăbește-te încet, cum s-ar spune”.

Majoritatea pietonilor, care au traversat strada neregulamentar au inventat scuze pentru acțiunile ilegale.

„Mă doare piciorul. Nu pot să cobor pe scări”.

„ – Am trecut deja. – Dar viața nu are prioritate? – M-am uitat că mașini nu sunt și am trecut”.

„Mă grăbesc. – Unde vă grăbiți? Dar viața nu are prioritate?”.

Unii pietoni și-au recunoscut vina, însă nu au vrut să discute.

„ – De ce treceți? – Mă scuzați, mă scuzați”.

„ – De ce nu treceți la zebră?”.

„ – Scuze”.

Pentru a responsabiliza participanții la trafic și cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, oamenii legii au inițiat operațiunea „Pietonul”.

„Când vizibilitatea este foarte scăzută șoferii ar putea să nu observe pietonul și să nu reușească să staționeze la timp. Pietonii care traversează strada neregulamentar riscă o sancțiune de la 300 până la 450 de lei, iar conducătorii auto care nu cedează trecerea legală a pietonilor riscă o sancțiune de la 900 până la 1.500 cu aplicarea a trei puncte de penalizare”, a declarat Natalia Golovco, ofițer de presă INSP.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 50 au fost traumatizate, urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicați.

Aghesmuiți în trafic! Mai mulți căruțași au fost prinși conducând beți
Articolul anterior
Doliu în Ucraina! Un patinator medaliat la Jocurile Olimpice a murit în luptele de lângă Bahmut. Avea 25 de ani
Articolul următor