Măsură extremă în UK! Autorităţile nu îi mai lasă pe oameni să se așeze la coadă pentru a-i aduce un omagiu Reginei . Timpul de așteptare a depăşit 10 ore

Tot mai mulţi britanici şi oameni din toate părţile globului stau la cozi de peste 10 ore pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, suverana care a condus Regatul Unit timp de şapte decenii.

Intrarea la coadă va fi întreruptă pe măsură ce Southwark Park a atins capacitatea maximă. Prin urmare, Guvernul a anunțat că posibilitatea de a sta la rând va fi întreruptă timp de cel puțin șase ore. Autorităţile au sfătuit oamenii să nu încerce să se alăture până când nu se redeschide.

Guvernul avertizează că şirul ar putea depăşi chiar 16 kilometri şi aşteptarea ar putea creşte la 30 de ore. În aceste condiţii, s-ar putea lua din nou decizia de a interzice fanilor Reginei să se aşeze la cozi începând din seara de sâmbătă, deşi Westminster Hall va rămâne deschis până în dimineaţa zilei de luni.

Astăzi, Regele Charles al III-lea va vizita Ţara Galilor, ultima sa opritre din turneul în ţară.

Doi poliţişti au fost înjunghiaţi în centrul Londrei, în apropiere de Palatul Buckingham

În această dimineaţă, la mai puţin de 6 kilometri de locul unde este depus sicriul, un bărbat a fost arestată după ce a înjunghiat doi poliţişti. Cei doi agenţi au fost transportaţi de urgenţă la spital, iar bărbat a fost arestat sub suspiciunea că a agresat un agent de securitate în Leicester Square, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat, fără a oferi detalii despre starea poliţiştilor.

„Acest atac asupra ofițerilor de poliție din Soho este cu totul îngrozitor. Acești ofițeri curajoși își făceau datoria și asistau publicul în acest moment important pentru țara noastră. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii de poliție în urma acestui atac rușinos. Ofițerii noștri de poliție fug mereu spre pericol pentru a-i proteja pe ceilalți și pentru a ne ține în siguranță și le suntem recunoscători”, a scris pe Twitter primarul Sadiq Khan.

„Atacurile împotriva poliției nu vor fi tolerate și orice făptuitor va fi prins și urmărit penal. Îi îndemn pe cei care au informații să facă un pas în față pentru a se asigura că autorul acestui atac dezgustător simte întreaga forță a legii”, a conchis edilul.

sursa: www.observatornews.ro

Ultima oră! Energocom va achiziționa 15 milioane de metri cubi de gaze naturale. Unde vor fi stocate

Compania Energocom va achiziționa 15 milioane de metri cubi de gaze naturale, și vor fi stocate în depozitele din România și Ucraina. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Soluție de rezervă: Guvernul a aprobat crearea stocurilor de gaze naturale  pentru situații de urgență – NordNews

Potrivit CSE, decizia a fost luată în vederea sporirii securităţii energetice a Republicii Moldova.

Astfel, stocurile de gaze naturale vor fi procurate și livrate în baza unui contract-cadru de vânzare-cumpărare a gazelor naturale de tip EFET, încheiat între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”.

„La data adoptării prezentei dispoziţii SA „Energocom” va procura în baza contractului EFET semnat, iar SA „Moldovagaz” va asigura livrarea şi va vinde 10 mil. m3 de gaze naturale la condiţii standard, la preţul de achiziţie de 1882,78 USD/1000 m3 , care va fi confirmat prin actul de predare-primire semnat între SA „Moldovagaz” şi FJSC „Gazprom”, la care se adaugă tariful de intrare în sistemul de transport al SRL „Moldovatransgaz”, la condiţiile de livrare ale pieţei angro a Republicii Moldova. Livrarea se va efectua la data de 30 septembrie”, se arată în dispoziția CSE.

Totodată,  compania „Energocom” va procura și 5 milioane de metri cubi de gaze naturale la preţul preliminar de achiziţie al gazelor naturale de 1058,11 USD/1000 m3, estimat conform situației din 23 septembrie.

„Preţul final al gazelor naturale va fi recalculat după stabilirea preţului de import al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” în luna octombrie 2022. Livrarea se va efectua la solicitarea SA „Energocom”. Până la onorarea deplină a obligațiilor SA „Moldovagaz” față de SA „Energocom”, contravaloarea gazului va fi garantată prin gajarea către SA Energocom a creanțelor cu titlu executoriu SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica””, au decis membrii Comisiei.

sursa: www.realitatea.md

Cetățenii, ademeniți la protestele Partidului ”Șor” cu ”salarii” cuprinse între 400 lei și 100 euro pe zi. Formaţiunea politică ar lua bani de la o grupare infracţională

Între 400 de lei moldoveneşti şi 100 de dolari! Atât primesc unii participanţi la acţiunile de protest din faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, organizate de partidul politic „Şor”, informează procurorii anticorupţie. În prezent, sunt cercetate sursele de finanţare a protestului în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că această formaţiune politică ar lua bani de la o grupare infracţională, scrie TVR Moldova.

Fiecare participant la acţiunile de protest din centrul oraşului Chişinău ar avea roluri bine definite. În funcţie de sarcinile pe care le au de îndeplinit, aceştia ar primi între 400 şi 600 de lei, la o manifestatie de stradă. Mai mult ar încasa cei care acceptă să rămână peste noapte în corturi – între 60 şi 100 de dolari. Banii sunt achitaţi pentru fiecare zi de protest, ne-au declarat procurorii anticorupţie.

”Zilnic, Procuratura Anticorupție recepționează diferite sesizări şi informații cu privire la finanțarea din surse obscure a protestului organizat de Partidul Politic „Şor” în faţa sediului Parlamentului şi Președinției. Toate aceste sesizări sunt examinate şi verificate în conformitate cu legislația procesual penală. Potrivit informațiilor investigate, unii protestatari sunt plătiți cu sume de bani ce variază între 400 lei şi 100 dolari SUA” se menţionează în răspunsul oferit pentru TVR Moldova de Procuratura Anticorupţie.

Luni, preşedintele Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că protestele organizate de partidul politic „Şor” în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei sunt finanţate cu bani furaţi. O poziţie similară a avut şi Anastasia Taburceanu, consilierul de comunicare al premierului. 

Partidul politic „Şor” este subiectul unei dosar penal instrumentat de Procuratura Anticorupţie privind finanțarea ilegală a formaţiunii şi a campaniei sale electorale pentru alegerile locale din 21 noiembrie, anul trecut. 

Reprezentanţii partidului ar fi falsificat rapoartele contabile pentru primul semestru al anului 2022, iar persoane din conducere ar fi acceptat finanțarea ilegală, din partea unui grup infracţional organizat. Cinci persoane au statut de învinuit, printre care şi deputatul Marina Tauber, care este în arest la domiciliu, iar altele două au statut de bănuit. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, toţi riscă până la cinci ani de închisoare.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

National Records of Scotland a dat publicității joi certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, potrivit acestuia, ea a murit de bătrânețe.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

În certificat sunt precizate data morții – 8 septembrie – și locul – Castelul Balmoral din Scoția, potrivit BBC, citează digi24.ro.

Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne. Moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

În certificatul de deces au fost menționate și numele părinților ei, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon.

În seara de 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”.

Andrei Năstase va ieși la proteste: Voi manifesta împotriva acestei guvernări
Articolul anterior
În România, au murit doi pacienţi infectaţi cu virusul West Nile
Articolul următor