Măsuri speciale pe Aeroportul Otopeni. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice de un metru faţă de peresonele din jur sunt obligatorii pe Aeroportul Henri Coandă, începând cu data de 15 mai, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

separator

La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanţă faţă de terminal, aceștia fiind dirijaţi către corturile de aşteptare. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri, organizate de angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei.

Traseul pasagerilor este marcat vizibil, iar staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziţionate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face pe un flux modificat.

Reprezentanţii aeroporturilor din Bucurrești avertizează pasagerii că, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este deviată.

”Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de aşteptare. Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, vor fi respectate indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur. Purtarea măştii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate”, transmite CNAB.

Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.

„Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă”, se arată în document.

Fluxul de sosiri nu se modifică dar interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Doar pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

„Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante – recomandăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi. Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului”, informează CNAB.

Țările europene ies din pandemie. Ce se întâmplă în Moldova?
Articolul anterior
Răspunsul unor cercetători la mesajul unui cetățean care spune că virusul nu există
Articolul următor
Alte articole interesante