Mata Hari-cea mai sexy spioană din toate timpurile. Vezi istoria ei de viață

Margaret Gertrude Zele sau Mata Hari putea seduce orice bărbat din lume cu erotismul ei, însă a plătit cu viața pentru unica sa iubire.

separator

Margaret Gertrude Zele s-a născut în data de 7 august 1876 în orașul Leewarden, din Olanda. A fost crescută și educată doar de mama sa, deoarece tatăl părăsie familia. Câțiva ani mai târziu, mama ei s-a îmbolnăvit și a murit, iar Margaret a rămas orfană. Unele persoane ar fi fost disperate, aflându-se într-o așa situație, dar nu în cazul ei. Aceasta și-a continuat studiile, iar după absolvire, s-a angajat ca profesoară la o școală din oraș. Fiind o femeie frumoasă, Margaret l-a cucerit din prima pe directorul școlii și astfel a început relația amoroasă dintre cei doi. Doar că, administrația și colegii acestora au aflat de idila lor, iar tânăra profesoară a fost nevoită, să demisioneze.Mai târziu, s-a măritat cu un ofițer naval și a plecat în localitatea Java, Indonezia, unde tânăra soție a început o nouă viață. De asemenea, acolo, a auzit pentru prima dată numele de Mata Hari, care înseamnă „ochiul zilei”.
A învățat repede limba și dansurile locale, a născut doi copii, însă, care au murit la scurt timp după ce s-au îmbolnăvit. Întorși în Olanda, din mai multe motive, cuplul a decis să divorțeze. În cele din urmă, Margaret Gertrude Zele și-a schimbat numele în Mata Hari. În anul 1905, aceasta s-a mutat în capitala Franței, unde a început să lucreze ca dansatoare. Arta ei de seducție a dat naștere termenului „femme fatale”, ce înseamnă femeie fatală. Iar în una din prestații, a dansat aproape goală, ceea ce a stârnit multe bârfe în jurul ei. Margaret a avut mulți amanți, dintre care majoritatea erau ofițeri. După izbucnirea Primului Război Mondial, acest stil de viață avea, însă, să o ruineze. De aceea, Mata Hari a decis să se întoarcă în Olanda, la Haga, unde a vrut să trăiească liniștit alături de bărbatul pe care îl iubea. Dar, nu a fost așa să fie, deoarece ofițerul a fost trimis la război, unde a fost rănit și internat într-un spital din Franța. Margaret a aflat despre aceasta, însă, pentru a ajunge la spitalul din Franța a avut nevoie de o viză. Atunci, în schimbul acesteia, autoritățile i-au propus, să devină spionă în Germania. Dorul de iubit era atât de mare încât femeia a acceptat oferta. Ulterior, francezii au susținut că, Mata Hari obținuse informații secrete despre armata Franței, prin intermediul ofițerilor, pe care îi cucerise. Cert este, că a fost denunțată autorităților franceze în anul 1917, când se întorsese la Paris pentru a-i transmite unui ofițer german, informații contra plată despre dispunerea francezilor. Atunci, a fost arestată, judecată și condamnată la moarte pentru înaltă trădare de patrie. Probabil că adevărații vinovați pentru numărul uriaș de victime de pe front au fost generalii incompetenți, însă, era mai simplu să găsești un străin care putea fi transformat în țap ispășitor. La rândul lor, germanii au crezut că Mata Hari îi trădase, suspectând-o de a fi agent dublu. Cel mai probabil, ea a transmis doar frânturi inofensive de zvonuri. Mata Hari a fost executată la data de 15 octombrie 1917. Aceasta avea doar 41 de ani.

Sursa: historia.ro

Imagini care arată cum trăiește clasa de mijloc în diferite țări
Articolul anterior
Ce școli frecventează copiii vedetelor de acasă?
Articolul următor