Maternitatea din Volneansk, distrusă în urma unui bombardament al armatei ruse. Sunt victime

Cel puţin trei civili şi un nou-născut au fost ucişi miercuri în noi atacuri aeriene în Ucraina, iar în oraşul Vilniansk din regiunea Zaporojia, unde o clădire cu două etaje în care funcţiona o maternitate a fost distrusă într-un atac cu rachetă, în urma căruia preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de răspândirea ”terorii”, relatează AFP.

Maternitatea din Volneansk, distrusă în urma unui bombardament al armatei ruse. Un nou-născut s-a stins

Maternitatea din oraşul ucrainean Volneansk din regiunea Zaporojie a fost distrusă în urma unui bombardament nocturn al armatei ruse. Potrivit Serviciului pentru Situații Excepţionale, o pacientă și copilul ei nou-născut, precum și un medic, se aflau în Secţia Maternitate în momentul atacului. Salvatorii au reușit să-i scoată pe doctor și pe femeie vii de sub dărâmături. Din păcate, bebeluşul nu a mai putut fi salvat.

Două etaje ale maternității au fost complet distruse. Potrivit datelor preliminare, nu a mai rămas nimeni sub ruine. Oficiul Președintelui Ucrainei a declarat că spitalul a fost lovit cu rachete S-300. Şi oraşului Kupeansk eliberat de ruşi a fost atacat din nou. Doi civili au fost uciși. Potrivit autorităţilor ucrainene, un bloc de locuinţe și o policlinică au fost lovite de rachete şi sunt grav avariate.

La rândul său, Volodimir Zelenski, a criticat dur bombardamentele nocturne din Volneansk și Kupeansk.

„Statul terorist continuă să lupte împotriva cetăţenilor și a obiectivelor civile. Inamicul a decis din nou să încerce prin teroare și crime să obţină ceea ce nu a reușit și nu va putea realiza deja a noua lună. Inamicul doar va răspunde pentru tot răul pe care l-a adus țării noastre.”, a scris preşedintele ucrainean pe canalul său Telegram.

sursa

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

Zeci de oameni au rămas blocați în ascensoare. Salvatorii au intervenit pe mai multe adrese
Articolul anterior
Parlamentul European cere accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene
Articolul următor