Maternitatea municipală nr. 2 a fost dotată cu utilaj medical performant

Maternitatea municipală nr. 2 a fost dotată cu utilaj medical performant. Acesta a fost cumpărat din fonduri japoneze în cadrul Programului de Granturi pentru securitate umană „Kusanone”, transmite IPN.

separator

Proiectul este derulat încă din anul 2015, iar valoarea grantului a depășit 85 de mii de dolari. Directoarea Maternității nr. 2, Tatiana Gutium, a declarat, că din banii acordați de către Guvernul Japoniei a fost procurat un scaner ultrasonic de ultimă generație, care permite diagnosticarea stării intrauterine a fătului, dar și diagnosticarea patologiilor care pot apărea pe parcursul sarcinii și a malformațiilor fetale.

În cadrul proiectului a mai fost achiziționat un aparat de anestezie, care are și funcția de ventilator, cu ajutorul căruia este menținută respirația artificială când pacienții se află în stare critică. O altă achiziție este un pat ergonomic pentru nașteri, dar și trei pătuțuri pentru nou-născuți.De asemenea, a fost procurat un mono coagulator electric bipolar, care permite micșorarea sângerărilor în timpul operațiilor cezariene. Șefa instituției a menționat că procurarea acestui echipament va facilita accesul pacienților la servicii de diagnostic de calitate.

Sursa

alte Articole interesante