Maternitatea municipală nr. 2 a fost dotată cu utilaj medical performant

Maternitatea municipală nr. 2 a fost dotată cu utilaj medical performant. Acesta a fost cumpărat din fonduri japoneze în cadrul Programului de Granturi pentru securitate umană „Kusanone”, transmite IPN.

separator

Proiectul este derulat încă din anul 2015, iar valoarea grantului a depășit 85 de mii de dolari. Directoarea Maternității nr. 2, Tatiana Gutium, a declarat, că din banii acordați de către Guvernul Japoniei a fost procurat un scaner ultrasonic de ultimă generație, care permite diagnosticarea stării intrauterine a fătului, dar și diagnosticarea patologiilor care pot apărea pe parcursul sarcinii și a malformațiilor fetale.

În cadrul proiectului a mai fost achiziționat un aparat de anestezie, care are și funcția de ventilator, cu ajutorul căruia este menținută respirația artificială când pacienții se află în stare critică. O altă achiziție este un pat ergonomic pentru nașteri, dar și trei pătuțuri pentru nou-născuți.De asemenea, a fost procurat un mono coagulator electric bipolar, care permite micșorarea sângerărilor în timpul operațiilor cezariene. Șefa instituției a menționat că procurarea acestui echipament va facilita accesul pacienților la servicii de diagnostic de calitate.

Sursa

Furnizorii de căldură vor fi sancționați de ANRE pentru livrarea cu abateri
Articolul anterior
Cornelia Ștefăneț într-o rochie elegantă de catifea cu motive florale
Articolul următor
Alte articole interesante