Maxim Galkin, declarat agent străin în Rusia

Umoristul Maxim Galkin a fost inclus în registrul persoanelor fizice ,,agenți străini” în Rusia. Acest lucru a fost raportat pe 16 septembrie de către Ministerul Justiției al Federației Ruse. În luna februarie, artistul a părăsit Rusia împreună cu familia sa, după ce a declarat că este împotriva războiului început de Rusia în Ucraina. Comediantul nu a ascuns că nu este de acord cu politica Rusiei.

Постаревший Максим Галкин в майке пожаловался на тяжелые времена - ЗНАЙ ЮА

Familia s-a mutat în Israel, iar showman-ul a planificat un nou turneu și a lucrat activ la noul său proiect.

„Am crezut sincer că în Rusia, după perestroika, după începutul anilor 1990, acest servilism al oamenilor față de autorități va fi cumva eradicat. Dar nu, nu cedează deloc și este ilogic”, a declarat Maxim Galkin în timpul unui spectacol al său.

Concertele din Israel au avut succes, așa că comediantul a plecat într-un turneu prin statele baltice, unde toată familia sa s-a mutat în mijlocul verii.

Timp de șase luni, umoristul a susținut spectacole în mai multe orașe, iar dacă la începutul anului școlar Alla Pugacheva și copiii s-au întors în Rusia, atunci Galkin este încă în străinătate și, se pare, nu intenționează să se întoarcă.

Artistul a organizat un turneu mondial, care este programat până la jumătatea primăverii anului 2023. Planurile sale includ Marea Britanie, SUA, Moldova, Spania, Islanda și alte țări, dar Rusia nu se află pe harta concertelor sale.

„Nu fac comerț cu propria conștiință (Не занимаюсь торговлей совестью)”, a spus Galkin despre statutul său de ,,agent străin”.

Regimul rus precizează că țara care finanțează activitățile comedianului ,,este Ucraina, iar includerea în listă se datorează „implementarii activităților politice”.

Алла Пугачева и Максим Галкин*

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Președintele Parlamentului Turciei le-a spus găgăuzilor din Comrat să învețe limba română și că turcii susțin Ucraina în războiul cu Rusia
Articolul anterior
Luptătoarele Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan vor fi premiate financiar de Guvernul Republicii Moldova
Articolul următor