Medalia de aur pentru Moldova la Universiada Mondială! Bravo, Andrian Mardare!

Atletul Andrian Mardare a cucerit medalia de aur la Universiada Mondială, care se desfășoară la Napoli. Reprezentantul Moldovei în etapa finală a aruncat sulița la distanța de 82.40 metri, reușind astfel să-i surclaseze pe Edis Matusevicius (Lituania) și Qun Ma (China), care au avut rezultatul 80.07 metri, respectiv, 79.62 metri.

separator
„Sunt fericit că am reușit să cuceresc medalia de aur, mai ales că în anul 2017 la Universiada Mondială am fost aproape de podium, ocupând locul IV. Mulțumesc antrenorului Valeriu Lungu, care mă antrenează mai mult de 10 ani. Împreună am format, pentru Republica Moldova, o echipă puternică, cu ambiții mari de viitor”, a declarat la finalul concursului Andrian Mardare. Andrian Mardare a cucerit cea de-a patra medalie pentru Republica Moldova la Universiada Mondială 2019.   Anterior judocanul Denis Vieru a devenit învingător în limitele categoriei de greutate de 66 kg. Este o premieră pentru țara noastră când doi sportivi se clasează pe prima poziție la o Universiadă Mondială.

Un alt judocan, Dorin Goţonoagă, s-a învrednicit de medalia de bronz în categoria de greutate 81 kg, iar luptătoarea de taekwondo, Ana Ciuchitu (67 kg), de asemenea a urcat pe treapta a III-a a podiumului de premiere la Universiada Mondială de la Napoli.

De remarcat că înotătoarea Tatiana Salcuţan (200 metri spate) s-a situat pe locul IV, cu rezultatul 2.10.86 min. Tot în finală a acces și Tatiana Chişcă, reușind un onorabil loc VI în concursul de natație. Astfel, Republica Moldova în premieră a avut două înotătoare în finala unei Universiade Mondiale.

A fost aproape de podium și Dimitriana Surdu, care a ocupat locul V la atletism, proba de aruncare a greutății (17.25 m). În ceea ce privește proba de tir cu arcul, echipa Moldovei s-a clasat pe locul IX.

La aceste competiții, aflate la a 30-a ediție, participă în jur de 8 mii de studenți din 140 de țări ale lumii. Delegația Republicii Moldova este reprezentată de 22 de sportivi.

sursa: www.diez.md

Micii producători de torturi și alte produse de patiserie și dulciuri, luați la ochi de Fisc
Articolul anterior
Kate Middleton a arătat cum se descurcă cu trei copii!
Articolul următor
Alte articole interesante