Medic chirurg, șef-secție la Institutul Oncologic, răpus de Coronavirus

Nicolae Pînzari, șeful secției Proctologie din cadrul Institutului Oncologic a fost răpus de noul coronavirus, la doar 54 de ani.

„Institutul Oncologic a aflat cu profundă tristețe vestea plecării în veșnicie a Domnului Nicolae Pânzari, doctor în științe medicale, chirurg oncolog proctocog, șeful secției Proctologie.

A încetat din viață colegul, prietenul, omul, chirurgul oncolog Nicolae Pânzari. Suntem triști, iar în sufletele noastre este o durere fără margini. Mai avea atâtea de realizat pe lumea aceasta! Cuvintele cu care ai impresia că poți să-ți exprimi sentimentele, iată că se dovedesc a nu fi îndeajuns pentru a se putea exprima o atât de mare tristețe! Plecarea sa dintre noi lasă un gol fără margini.

Din 1997 și până în present a activat ca medic oncolog în secția Proctologie. O viață întreagă dedicată Institutului Oncologic, pacienților suferinzi. Îi alina cu o vorbă bună, cu o glumă, ca să mai uite de diagnostic, de tratamentele obositoare. Domnul Nicolae Pînzari a fost președintele Comitetului Sindical al IMSP Institutul Oncologic în perioada anilor 2015-2019. A participat în cadrul proiectelor naționale și internaționale.

Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate, soției, Doamnei Stela Pînzari, șefa secției Hematologie I, și tuturor celor care l-au cunoscut,  și exprimăm prețuirea noastră pentru memoria sa. Doamna Stela, aveți toată susținerea și compasiunea noastră în acestă grea pierdere.

Dumnezeu să-l așeze în loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei ce l-am iubit și prețuit! Veșnica lui pomenire! Lumină lină lini lumini! Medicii nu mor, ei se transformă în Îngeri păzitori, și ne vindecă mai departe cu dragoste…în amintirile noastre”, se arată în mesajul colegilor.

Germania a intrat în carantină totală. Cine sunt cetățenii moldoveni care pot intra în țară
Articolul anterior
Directorul adjunct al SIS a fost eliberat din funcție
Articolul următor
Alte articole interesante