Medic stomatolog, consumator de droguri, vindea substanțele interzise chiar la locul său de muncă

Două persoane au fost reținute, după ce oamenii legii au demascat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit poliției, în urma unor acțiuni de urmărire penală efectuate, cu antrenarea investigatorilor sub acoperire, forțele de ordine au efectuat achiziții de control de la o persoană, suspectată că ar face parte din grupul infracțional, care s-a dovedit a fi un medic stomatolog, în vârstă de 43 de ani.

Acesta, de la locul de muncă, zilnic vindea substanțe psihotrope și anume produse medicamentoase sub marca comercială ”subutex” care conține substanță buprenorfină.

Mai mult, au fost acumulate probe precum că medicul este și consumator activ de droguri, zilnic administrându-și substanțe interzise. Astfel, prin acțiunile sale își punea în pericol sănătatea pacienților săi.

Totodată, s-a stabilit că stomatologul avea rolul de organizator a procesului de realizare a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța.

Stomatologul a fost reținut în flagrant, iar asupra lui, polițiștii au depistat și ridicat 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7.000 de lei, proveniți din activitatea infracțională. 

Din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile subutex, în valoare de 40.000 de lei.  

La moment medicul are aplicată măsură preventivă – arest la domiciliu.

El riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Prognoza meteo. Ploi și vreme deosebit de rece în weekend
Articolul anterior
Președintele Germaniei s-a vaccinat cu serul AstraZeneca
Articolul următor
Alte articole interesante