Medici din Moldova: ,,Ajutați-ne! Murim!!!”

Situația din sistemul medical din țară devine critică, după creșterea alarmantă a numărului de bolnavi infectați cu Covid-19. Cadrele medicale lucrează în condiții extreme pe temperaturi de vară tot mai înalte. Se sufocă la propriu, se deshidratează și se îmbolnăvesc sub echipamentele de protecție și măștile aproape ermetice.

separator

,,Nu are rost să repet statisticile. Nu mai contează câte sute se înregistrează în fiecare zi. Situația este ieșită de sub control, și numai ipocriții și ignoranți nu recunosc. Și în rând cu ei – guvernanții”, comunică Ala Nemerenco, ex-ministru al sănătății.

Medicul a publicat unul dintre mesajele pe care spune că le primește zilnic de la cadrele medicale care sunt pe punctul de a ceda.

,,Este de la un medic din prima linie. Am cerut permisiunea dumnealui să-l public, deoarece este strigător la cer și mi-a lăsat multe noduri în gât. Medicul nu este un începător, a văzut multe, dar concluzia este că sistemul deja cedează.

Este despre cum doi lucratori medicali, după ore în șir de alergătură și muncă în combinezoane de plastic aproape ca în saună, obosiți și chinuiți, s-au trântit în genunchi la orele 1 de noapte și se rugau Domnului să se facă 8 dimineața să li se termine tura.

Atunci când oficialii nu fac nimica, noi putem să ne mobilizăm și să ne salvăm colegii? Fiindcă nu se mai vede pentru ei capătul tunelului.

Vă rugăm pe toți din suflet, păstrați distanța, spălați mâinile, purtați mască în locuri aglomerate și stați izolați – la pădure, la țară, acasă. Nu contribuiți la răspândirea infecției. Nu contribuiți la distrugerea sistemului medical căci o să se ajungă să nu mai existe acces la elementare servicii medicale – acest sistem este în riscul ca în curând să cadă.

Mesajele arată așa deoarece la rugămintea de a păstra anonimatul (motivul – va fi concediat imediat) am blurat și tăiat orice ar putea stabili identitatea. Rezistați, dragi Oameni în halate și combinezoane!”, a scris Ala Nemerenco, pe facebook.

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelie, în Moldova
Articolul anterior
Lili Lozan a publicat primele imagini cu micuțul Adrian!
Articolul următor