Medicii germani: Alexei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu inhibitori de colinesterază

Medici germani au anunţat luni că investigaţiile medicale efectuate opozantului rus Alexei Navalnîi indică o posibilă otrăvire a acestuia cu un fel de inhibitor de colinesterază.

separator

Potrivit agenţiei Reuters, există cinci elemente care trebuie avute în vedere despre această substanţă,.

Inhibitorii de colinesterază sunt un grup de compuşi chimici cu o gamă largă de întrebuinţări, de la fabricarea armelor chimice şi a pesticidelor pentru uciderea gândacilor şi până la producerea unor medicamente menite să atenueze simptomele bolii Alzheimer sau a altor forme de demenţă.

Colinesteraza este o enzimă esenţială pentru funcţionarea normală a sistemului nervos al omului, al altor vertebrate şi insectelor.

Substanţele chimice care blochează sau inhibă colinesteraza pot provoca o hiperactivitate în cazul unei multitudini de funcţii umane, conducând la efecte acute multisistemice care pot fi letale.

Unele pesticide, precum organofosfaţii sau carbamaţii, inhibă colinesteraza. Aceste produse chimice pot fi în unele situaţii otrăvitoare pentru om.

Omul poate fi expus pesticidelor care inhibită colinesteraza prin inhalare, ingerare, precum şi prin contactul cu ochii sau cu pielea în timpul procesului de producţie ori prin aplicare.

”Prezintă urme de otrăvire”

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin, unde este internat Navalnîi, au declarat luni că datele clinice indică faptul că acesta prezintă ”urme de otrăvire (…) cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, o analiză amplă fiind iniţiată pentru identificarea otrăvii.

Susţinătorii lui Navalnîi cred de asemenea că acestuia i-a fost pusă otravă într-un ceai pe care el l-a băut joi pe aeroportul din Tomsk, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Moscova şi care a fost nevoit să aterizeze de urgenţă după ce lui Navalnîi i s-a făcut rău.

În schimb, responsabili medicali ruşi din oraşul Omsk, unde Navalnîi a fost internat înainte de a fi transferat la Berlin, susţin că analizele efectuate în două laboratoare de acolo exclud prezenţa urmelor de otravă în organismul opozantului rus.

sursa: www.spotmedia.ro

Peste 148 de milioane de dolari au fost transferați în luna iulie din străinătate
Articolul anterior
Italia și-a făcut propriul vaccin anti-Covid. 90 de persoane au fost vaccinate astăzi
Articolul următor
Alte articole interesante