Medicul Raed Arafat s-a vaccinat astăzi împotriva Covid-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, secretarul de stat Raed Arafat, s-a vaccinat astăzi împotriva noului coronavirus. Acesta a primit prima doză din vaccinul anti-Covid.

„Astazi am venit impreuna cu colegii de la DSU pentru ca azi ne-a venit randul. Vor continua colegii sa vina si  in urmatoarele zile. Este un gest de normalitate, abia am asteptat sa pot sa ma vaccinez. Am promis ca fac asta public si asta am facut: ce recomandam, facem si noi ca sa aiba oamenii un exemplu. Nu recomandam si nu facem. Indemnul meu catre toti este sa inteleaga ca asta este speranta noastra, este calea pe care – daca o urmam – vaccinul fiind voluntar, sigur reusim sa ajungem intr-o situatie de normalitate”, a afirmat Arafat, imediat dupa ce s-a vaccinat.

Seful DSU le-a transmis oamenilor sa nu asculte informatii nefondate despre vaccin: „Sa mearga pe informatii oficiale, pe informatii fondate, documentate si sa vina la vaccinare”.

El a precizat ca astazi a facut prima doza din vaccinul antiCovid, urmand ca rapelul sa aiba loc undeva la inceputul lunii februarie. In ceea ce priveste senzatia avuta in momentul inocularii serului, Raed Arafat spune ca nu i s-a parut deloc diferit fata de vaccinarea antigripala: „Nicio diferenta fata de vaccinarea pentru gripa sezoniere. Ma vaccinez in fiecare an”.

Cat priveste personalul medical care a refuzat vaccinarea, seful DSU a spus: „Sa vedem care sunt motivele… Trebuie sa impartim mereu la doi (dozele de vaccin – n.r.): jumatate se pastreaza pentru rapel. Pentru doza facuta azi exista deja o doza  pastrata pentru data de 1 9februarie -n.r.). Cei care refuza au varii motive. Poate ca vor sa mai astepte, sa mai vada. E normal sa ne vaccinam. Vaccinul protejeaza putem sa reducem raspandirea virusului si sa ne intoarcem la o viata semninormala”.

Lupii din ,,Povestea de Iarnă” au vizitat patru locații din țară, iar în seara de 13 ianuarie vor prezenta un inegalabil concert live!
Articolul anterior
Încă o victimă în urma accidentului de la Hâncești: șoferul mașinii Dacia, de 34 de ani, a murit pe patul de spital
Articolul următor
Alte articole interesante