Medicul rus care l-a tratat pe Alexei Navalnîi după otrăvire a murit subit

Serghei Maksimişin, unul dintre medicii principali care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Alexei Navalnîi la spitalul din Omsk, imediat după ce opozantul rus a fost otrăvit, a murit subit, informează CNN.

Maksimişin, care avea 55 de ani, a fost medicul şef-adjunct al spitalului de urgenţă din Omsk unde Navalnîi a fost internat imediat după otrăvirea sa, în august 2020, scrie Digi24.

„Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi terapie intensivă a spitalului de urgenţă nr. 1 din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimişin Serghei Valentinovici, a murit subit”, se arată într-un comunicat al spitalului, fără a preciza cauza decesului.

Maksimişin nu a făcut nicio declaraţie sau conferinţă de presă în perioada în care Navalnîi a fost internat la spitalul din Omsk.

Pe 20 august 2020, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timp ce era la bordul unui avion care plecase din Siberia şi avea ca destinaţie Moscova. Pilotul a decis să facă o aterizare de urgenţă la Omsk.

Timp de două zile, spitalul din Omsk l-a ţinut pe Navalnîi în secţia pentru intoxicări acute. Iniţial, medicii ruşi nu şi-au dat acordul ca el să fie luat cu un avion medical şi dus în Germania, invocând că starea lui este instabilă.

Doctorii din Omsk, inclusiv medicul-şef al Spitalului de Urgenţă nr. 1 şi medicul-şef toxicolog, au insistat că nu au fost depistate niciun fel de substanţe otrăvitoare în corpul lui Navalnîi cât timp acesta s-a aflat în grija lor. Ei au indicat ca posibil diagnostic „o tulburare de natură metabolică”.

În urmă cu trei luni, medicul-şef al spitalului din Omsk a fost promovat ministru. 

Ninsori abundente prognozate pentru weekend
Articolul anterior
Un copil de 3 ani, găsit singur pe o stradă din Capitală. Se caută părinții
Articolul următor
Alte articole interesante