Medvedev se teme ca armele nucleare ale Rusiei ar putea ajunge în mâinile „bandiților“

Adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că autoritățile ruse nu vor permite un scenariu în care armele nucleare ajung în mâinile bandiților, iar Ministerul de Externe al Rusiei asigură că rebeliunea va fi rezolvată „in viitorul apropiat.”

Russia's nuclear threat certainly not a bluff, warns Putin's ally | Deccan  Herald

„Nu vom permite ca evenimentele să urmeze scenariul astfel încât armele nucleare să ajungă în mâinile bandiților, oricât de mult le-ar plăcea criminalilor care au înnebunit”, a spus Medvedev, citat de agenția de propagandă RIA Novosti .

El a numit, de asemenea, actuala rebeliune armată o operațiune bine gândită și planificată, care vizează preluarea puterii în țară. În același timp, Medvedev a caalificat drept „minciuni“ acuzațiile lui Prigojin privind neîndeplinirea obligațiilor de către Ministerului Apărării și corupția oficialilor.

Totodată, într-o declarație oficială, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a avertizat țările occidentale să nu folosească situația politică internă din Rusia în scopuri proprii.

„Avertizăm țările occidentale împotriva oricăror indicii cu privire la posibila utilizare a situației interne a Rusiei pentru a-și atinge obiectivele rusofobe. Astfel de încercări sunt nepromițătoare și nu vor găsi un răspuns nici în Rusia, nici în rândul forțelor politice prudente din străinătate”, a spus MAE rus într-un comunicat. .

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse dă asigurări că „tentativa de rebeliune armată care a avut loc în Rusia se lovește de respingerea societății ruse”, iar rebeliunea în sine „este în avantajul inamicilor externi ai Rusiei”.

MAE rus își exprimă convingerea că „în viitorul apropiat situația își va găsi soluția, demnă de înțelepciunea veche a poporului rus și a statului rus”.

„Toate scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale vor fi îndeplinite”, asigură Ministerul rus de Externe.

sursa: www.adevarul.ro

Prigojin oprește marșul spre Moscova. Trupele se întorc înapoi de unde au pornit
Articolul anterior
„Marșul pentru dreptate” al lui Prigojin a durat 24 de ore și a avansat până la 200 de kilometri de Moscova
Articolul următor