Meghan Markle a avut prima apariție publică după ce a născut. Foto!

Ducesa de Sussex a avut primul angajament public, la doar patru săptămâni după ce l-a născut pe Prințul Archie. Meghan Markle și Prințul Harry au fost fotografiați, după ce și-au făcut apariția într-o trăsură la Palatul Buckingham, cu prilejul paradei militare anuale ce marghează oficial ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a.

separator

Prințul Harry și soția, sa, Meghan, s-au numărat printre membrii familiei regale britanice care au participat sâmbătă la „Trooping of the Color”, parada militară, organizată pentru a celebra oficial ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Parada la care familia regală partitipă anual este o tradiție de peste 260 de ani și marchează oficial ziua de naștere a monarhului aflat pe tronul Marii Britanii. În acest an, la eveniment au luat parte peste 1.400 de militari, aproape 300 de cai și 400 de muzicieni. Parada militară s-a încheiat cu un spectacol al Forţelor aeriene britanice.

sursa

Un băiat a rămas desfigurat, cu aproape 80% din corp ars, după o provocare de pe TikTok

Un băiat de 16 ani din Carolina de Nord, SUA, este complet desfigurat, cu arsuri pe aproape 80%, din suprafața corpului, după ce a răspuns unei provocări de pe TikTok. Mason Dark și prietenii săi au improvizat un aruncător de flăcări dintr-un spray cu vopsea și o brichetă, dar au declanșat o explozie care i-a cuprins pe adolescenți în flăcări, potrivit New York Post și digi24.ro.

„Este de nerecunoscut”, a spus mama lui Mason, Holli Dark. Adolescenții din Wake Forest, un oraș aflat la aproximativ 25 de kilometri de Raleigh, răspundeau unei provocări periculoase de pe TikTok în care anumite persoane folosesc aerosoli inflamabili pentru a crea aruncătoare de flăcări în miniatură.

Ei nu au mai reușit să stingă flacăra, iar tubul a explodat. „Toți am auzit o bubuitură mare, apoi Mason a venit în fugă și a început să-și scoată cămașa”, a spus mama lui. Mason a sărit într-un râu din apropiere pentru a-și calma arsurile, dar a ieșit din apă cu pielea carbonizată.

Gestul nu numai că i-a agravat starea, dar acum este și expus unui risc ridicat de infecție de la apa râului. Mason a fost dus de urgență la un spital specializat și a suferit deja mai multe intervenții chirurgicale. Medicii spun că, cel mai probabil, își va petrece următoarele 6 luni în spital.

Familia a demarat și o companie de strânge de fonduri pentru a face rost de bani care să acopere cheltuielile medicale costisitoare.

Cât costă cea mai ieftină mașină din lume. Poate fi comandată online și ajunge acasă într-o cutie

Mașinile electrice par a fi în acest moment direcția către care evoluează industria auto la nivel mondial. Odată cu încălzirea globală, reglementările care duc gradual la dispariția automobilelor care au motoare cu combustie internă. Producători concurează între ei pentru a scoate pe piață modele cu o autonomie mai mare și care costă mai puțin. O companie din China reușește să ofere cea mai ieftină mașină electrică din lume. Această poate fi comandată online și ajunge la cumpărător într-o cutie, conform El Motor.

Producătorii asiatici fac progrese impresionante semnificativ în domeniul mașinilor electrice. În plus, experții susțin că ei modele pentru din toate categoriile de automobile cu prețuri mai competitive decât cele ale rivalilor occidentali. Acesta este cazul firmei Changli, specializată în fabricarea de vehicule ușoare și piese de schimb, care oferă unul dintre modelele sale la un preț neobișnuit de mic. Este vorba despre un vehicul urban mic, cu 100% mecanică electrică, de numai 2,4 metri lungime, dar capabil să transporte trei persoane, inclusiv șoferul, scrie Observator.

Modelul S1-Pro este conceput pentru a călători pe distanțe scurte, iar în China este folosit în principal ca taxi în orașe. Modelul poate fi cumpărat de pe Alibaba, platforma de cumpărături online, la un preț de numai 1.025 de euro. Prețul poate scădea și mai mult, asta dacă cineva decide să comande mai multe unități. Astfel,  Changli aplică reduceri care aduc prețul la aproximativ 903 de euro la cursul de schimb actual. Aceste cifre fac din S1-Pro cea mai ieftină mașină din lume,  atât în cazul automobilelor electrice și cu combustie internă.

O mașină livrată de curier

Perioada de livrare este de aproximativ o lună de la comandă, iar clientul primește mașina ambalată într-o cutie ca orice alt produs comercializat de platformele de comerț online.

Changli S1-Pro este capabil să atingă o viteză de 40 km/h și, cu o singură încărcare a bateriei, are o autonomie de până la 50 km. Suficient pentru a ajunge la cele mai apropiate destinații, fără probleme și cu costuri foarte mici.

În plus, compania care produce această mașină pune la dispoziția clienților o serie de accesorii pentru personalizare, cum ar fi faruri suplimentare pentru a îmbunătăți iluminarea și un suport de acoperiș pentru transportul obiectelor sau mărfurilor.

Acest tip de mașini electrice este extrem de popular în Asia datorită fiabilității sale și a costurilor reduse de achiziționare și folosire. Cu toate acestea, aceste costuri sunt atât de reduse deoarece nu respectă aceleași standarde de siguranță și operare ca în Europa, ceea ce înseamnă că ar putea apărea unele probleme legate de folosirea lor pe drumurile de pe continentul nostru. În plus, europenii amatori de astfel de chilipiruri trebuie să ia în calcul faptul că prețul redus al acestui model poate fi crescut de taxele de transport și de import din China înainte de a da o astfel de comandă.

Lacul din Moldova pe care plutesc aproape 200 de lebede. Este privit de localnici ca o binecuvântare!

Imagine de poveste în satul Putineşti din raionul Floreşti. Pe lacul din sat plutesc aproape 200 de lebede. Fenomenul este privit de localnici ca o binecuvântare. Păsările grațioase, dar și zeci de rațe sălbatice, bucură ochii sătenilor deja de cinci ani și sunt o adevărată atracție pentru turiști.

Pe lacul din Putinești plutesc aproape 200 de lebede. Ce zic localnicii

Dacă iarna nu este prea friguroasă, lebedele rămân pe râu. S-a întâmplat și în acest an. Pentru ele au fost create toate condițiile necesare, doar că oamenii nu renunță la tradiția de a le hrăni cu pâine, în loc de semințe, fructe sau pomușoare, transmite nordnews.md.

„Le hrănim cu pâine când vin mai aproape. De frica noastră nu prea vin, poate doar la câțiva metri distanță.”

„Anul acesta sunt mult mai multe. Nu știu de ce.”

„E o frumusețe mare. Le-am admirat toată iarna. Le hrănim, le privim. Servim o ceașcă de cafea sau ceai și admirăm lebedele”, au spus oamenii.

Minodora Chilari este proprietara unei săli de petreceri, situată chiar pe malul râului. Pentru ea, fiecare dimineață începe cu o cafea, servită privind peisajul naturii.

„Când vina la noi la sală, lebedele le atrag atenția în primul rând. Mai întâi își fac poze cu ele, le admiră, vor să le hrănească. Ele pot veni aproape. Alaltăieri au fost vizitatori din Orhei, curioși să vadă lebedele din Putinești. Vin și consătenii, copiii, pentru a sta pe malul lacului.”

În acest an, numărul lebedelor aproape că s-a dublat. Primarul intenționează să amenajeze aici o zonă de agrement.

„Ele depun aici ouă. Spre iarnă pleacă, dar revin în localitatea noastră. Sunt vreo 185 de lebede. O spun sătenii care le-a numărat”, a declarat Ghenadie Chefu, primarul satului Putinești.

Lebăda este inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova. Lebedele albe sunt un simbol al iubirii eterne și al devotamentului. Se crede că lebedele, la fel ca porumbeii, formează perechi pe viață și pot trăi împreună până la 100 de ani. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Bucurie pentru Ionel Istrati! Artistul a fost premiat de Youtube
Articolul anterior
Germania construiește prima autostradă pentru biciclete care va uni 10 orașe
Articolul următor