Melania Trump povestește despre experiența sa cu boala Covid-19

Melania Trump a postat pe site-ul Casei Albe un întreg eseu, în care povesteşte despre experienţa sa cu boala COVID-19. Prima doamnă a Americii a dezvăluit şi faptul că fiul său, Barron Trump, în vîrstă de 14 ani, a fost diagnosticat cu COVID-19, cu toate că reprezentanţii Casei Albe au negat informaţiile iniţial.

La două săptămâni distanţă de la primul test pozitiv, Melania Trump susţine că acum rezultatul ei a fost negativ, la fel ca al soţului său, Donald Trump. Prima doamnă povesteşte că simptomele sale au fost uşoare, ”insă au apărut toate deodată”, transmite Mediafax.ro.

Ea susţine că a suferit dureri în tot corpul, tuse, dureri de cap şi s-a simţit foarte obosită tot timpul.

Spre deosebire de soţul ei, Melania nu a avut nevoie de spitalizare şi a optat pentru o altă variantă de tratament, care s-a bazat în principal pe vitamine şi mâncare sănătoasă.

Barron Trump, fiul Melaniei şi al lui Donald Trump, a fost testat imediat după ce părinţii săi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Iniţial, rezultatul său a fost negativ, însă, la cîteva zile distanţă, el a repetat testul şi rezultatul său a fost pozitiv.

Melania povesteşte că fiul ei nu a dezvoltat simptome severe.

Inclusiv Donald Trump a povestit într-un discurs susţinut recent în Iowa că ”Barron nici nu cred că a avut COVID-19, pentru că sistemul imunitar al tinerilor e puternic şi luptă instant. Şi Barron e un băiat minunat şi liber”.

Cuplul prezidenţial Melania şi Donald Trump s-au grăbit să iasă din izolare şi au susţinut o serie de discursuri în mijlocul mulţimii, la 10 zile de la diagnostic, fără să respecte măsurile de protecţie impuse.

Donald Trump susţine că este imun în faţa bolii şi continuă să facă diverse comentarii şi glume la adresa lui Joe Biden, care alege să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare socială.

Pasagera din accidentul produs la Cimișlia a murit la spital

După aproximativ zece zile, pasagera rănită în accidentul violent de la Cimișlia a murit la spital.

Pasagera din accidentul produs la Cimișlia a murit la spital

Ea se deplasa împreună cu șoferul care a ignorat trecerea dirijată de către un muncitor al drumurilor, transmite IPN.

Ca urmare, automobilul s-a ciocnit frontal cu un alt automobil. Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către ofițerul superior de presă al Inspectoratului de Poliție Cimișlia, Cristina Vicol.

Accidentul s-a produs în raionul Cimișlia pe un sector de drum care se află în reparație și pe care, potrivit Poliției, erau amplasate indicatoare corespunzătoare. Șoferul în vârstă de 55 de ani, care a ignorat semnele drumarului, se deplasa din direcția orașului Cimișlia spre municipiul Chișinău. Acesta avea în automobil doi pasageri. Celălalt automobil, care a fost lovit frontal, era condus de un bărbat de 59 de ani.

Cristina Vicol a precizat că șoferul care preliminar se face vinovat de accident este cercetat în stare de libertate.

Rușii au lovit cu o rachetă Iskander capul de pod de peste Nipru

O înregistrare video distribuită pe canalele de Telegram rusești arată că forțele armate ale Moscovei au apelat la ceea ce pare o fi o lovitură cu sistemul cu capacitate duală „Iskander” pentru a distruge un cap de pod creat de trupele ucrainene peste Nipru, în regiunea Herson și imediata apropiere a podului Antonovskiy.

Rușii au lovit cu o rachetă Iskander capul de pod de peste Nipru

Informațiile care circulă pe canalele de Telegram rusești afirmă că trupele ucrainene ce au creat capul de pod de lângă podul Antonovskiy au fost lovite cu un „Iskander”, un sistem mobil ce poate lansa rachete balistice cu rază scurtă și are capacitate duală, adică poate folosi atât focoase convenționale, cât și nucleare, transmite Hotnews.

În cazul de față este însă în mod evident vorba de o explozie convențională.

Dacă informația se confirmă, lovitura arată atât că forțele rusești au fost profund îngrijorate de capul de pod, cât și faptul că ele nu au reușit să îi alunge pe ucraineni de cealaltă parte a Niprului, după cum notează și analistul OSINT Oliver Alexander într-o postare separată făcută pe pagina sa de Twitter.

O astfel de lovitură este extrem de neobișnuită, rachetele balistice cu rază scurtă fiind de regulă folosite pentru a ataca ținte importante de infrastructură militară. Doctrina militară convențională dictează ca ele să fie folosite împotriva unor concentrări de trupe în cazul în care sunt armate cu focoase nucleare, pentru a produce pagube maxime pe câmpul de luptă.

Informații despre faptul că ucrainenii ar fi creat un cap de pod peste Nipru în imediata apropiere a podului Antonovskiy au apărut mai devreme în cursul acestei săptămâni, în contextul în care explozia ce a avariat puternic barajul de la Nova Kakhovka a dus la „măturarea” liniilor defensive rusești de aici.

De altfel, podul Antonovksiy este clar vizibil imediat lângă locul în care are loc explozia surprinsă de noua înregistrare video, în imagini putând fi văzut inclusiv segmentul lipsă din mijlocul său. Amintim că forțele rusești l-au aruncat în aer pe 11 noiembrie, după ce și-au finalizat retragerea pe malul de est al Niprului în regiunea Herson.

Reacția Ministerului Educației despre cazul suspect de hărțuire sexuală de la Școala sportivă specializată de tenis din Capitală

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție după informațiile apărute în presă care îl vizau pe un antrenor de la o școala de tenis din Chișinău acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani.

Într-o notă informativă, responsabilii anunță că examinează cazul suspect de hărțuire sexuală de la Școala sportivă specializată de tenis.

”O comisie formată de minister a examinat cazul la fața locului, în instituția sportivă. Potrivit informațiilor preliminare, antrenorul vizat a fost substituit de la ore în grupa unde învață autoarea denunțului și a  fost dispusă o anchetă de serviciu. La data de astăzi, a fost suspendat integral contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire. Menționăm despre examinarea cazului de către organele de poliție, mizăm pe o examinare obiectivă a cazului grav sesizat și comunicăm deschiderea în acordarea suportului necesar organelor de anchetă.”, se arată în comunicat.

Amintim că un antrenor de la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău, figurant într-un dosar penal, este acuzat că și-ar fi hărțuit sexual eleva de 15 ani. Informația a fost confirmată pentru presă de Inspectoratul General al Poliției. Oamenii legii au intervenit după depunerea plângerii, iar bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Momentan, însă, individul este în libertate.

Mama minorei a relatat detalii pentru portalul realitatea.md: „Pe 27 mai, seara, antrenorul i-a scris un mesaj ca să vină la școală, că acolo nu mai este nimeni, și că trebuie să discute. A plecat, deși inițial ne-a spus că pleacă la magazin. A venit acasă în jurul orei 21:00, plânsă, și ne-a povestit ce i s-a întâmplat.  Ne-a spus că antrenorul a chemat-o să discute într-o cameră de odihnă, i-a propus să bea alcool, vodkă, iar ulterior a început să o atingă. La un moment dat, fiica mea a observat că s-a deschis ușa de la biroul în care se aflau: venise un alt antrenor din școală, atunci fata a profitat de moment a fugit”.

De cealaltă parte, directorul instituției consideră că nu există probe:  „Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat pentru Realitatea.md, Ion Tcaci.

Reprezentanții IGP au precizat că a fost deschis un dosar penal: „Minora urmează sa fie audiată în condiții speciale și apoi materialele vor fi remise în instanță. Poliția a reținut persoana pentru 72 de ore, dar instituția judecătorească  nu a prelungit arestul reieșind din faptul că bărbatul își recunoaște acțiunile”.

Diaconia relansează colecția de bunuri în cadrul proiectului ,,Banca de haine”
Articolul anterior
OMS: E posibil ca tinerii sănătoși să nu fie vaccinați înainte de 2022
Articolul următor