Memorandum de înțelegere la nivel parlamentar între Moldova și Franța

Relațiile bilaterale la nivel parlamentar între Moldova și Franța vor fi aprofundate. Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat la Chișinău cu prilejul vizitei președintelui Adunării Naționale a Republicii Franceze, Yaël Braun-Pivet. Semnarea documentului demonstrează o dată în plus că Republica Moldova are prieteni sinceri și de nădejde, așa cum este și Franța, care acceptă că viitorul Republicii Moldova este Uniunea Europeană, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe comune de presă, transmite IPN.

Șeful legislativului a declarat că vor fi amplificate activitățile grupurilor parlamentare de prietenie, vor colabora comisiile parlamentare, în mod special cele responsabile de afaceri externe, afaceri europene și apărare. De asemenea, vor fi organizate reuniuni și activități comune și va continua armonizarea legislației naționale a Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene.

Ne angajăm să intensificăm colaborarea noastră în cadrul Delegațiilor Uniunii Interparlamentare, în Adunarea Parlamentară a Francofoniei, Adunarea Parlamentară NATO, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europeiˮ, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a comunicat că Republica Franceză, alături de alte țări ale Uniunii Europene, a fost sensibilă la procesele din Republica Moldova.

Franța are un cuvânt important în cadrul Uniunii Europene și sunt sigur că va fi acel avocat, acea voce care ne va ajuta să convingem și alți prieteni din Uniunea Europeană că Moldova merită deschiderea negocierilor de aderare. Noi înțelegem ce avem de făcut, avem mult de lucru”, a adăugat șeful legislativului.

Președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze, Yaël Braun-Pivet, a declarat că poporul moldovean are tot ce este necesar pentru a putea să-și găsească locul pe care îl merită în familia europeană.

Noi vom continua să vă susținem în acest proces, suportul manifestându-se și la nivel juridic, financiar, politic. Și de-a lungul acestui proces vom fi întotdeauna alăturiˮ, a spus președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze.

Cartea Verde pentru Rusia și Belarus nu mai este valabilă
Articolul anterior
Încă o victorie pentru Moldova! Două medalii de aur obținute la Campionatul european de lupte pe plajă pentru tineret
Articolul următor