,,Merit să fiu apreciat”, pe 1 decembrie vino la expoziția cu vânzare a lucrărilor confecționate de către persoanele cu dizabilități!

Direcția generală asistență socială a Primăriei municipiului Chișinău, în parteneriat cu Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM), organizează Expoziția cu vânzare a lucrărilor confecționate manual de către persoanele cu dizabilități, cu genericul „Merit să fiu apreciat”, organizată cu prilejul „Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități”, care este marcată anual pe 3 decembrie.

separator
Oricine este așteptat la expoziție pentru a aprecia și a achiziționa cele mai inedite și simpatice lucrări realizate manual, și a le acorda astfel susținere morală, dar și șansa la o viață mai bună celor mai triști ca noi, persoanelor care suferă de dizabilități din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc pe 1 decembrie 2017, în incinta sediului Universității Libere Internaționale din Moldova, pe strada Vlaicu Pârcălab 52, cu începere de la ora 11.00. Intrarea este liberă.

Evenimentul este susținut de către partenerii DGAS și ULIM: Asociația Națională a Experților și Asistenților Sociali din Moldova, AO „Project Casa Mare” și Mostelle – Centru de Estetică, cu participarea activă a studenților de la ULIM.

Programul evenimentului

11.00-13.30

1. Cuvânt de salut Rectorat ULIM

Ludmila CRĂCIUN, Şef al DGAS

Svetlana RUSNAC, dr., conf. univ., Decan, Facultatea Științe  Sociale și ale Educației

Svetlana HARAZ, Șef Catedră Asistență Socială și Sociologie „Nicolae Sali”

11.00-11.10
2. Deschidere Expoziție cu vânzare a lucrărilor confecționate manual de către persoanele cu dizabilități
3. Număr artistic Dan Lazăr, viorist
4. Cuvânt de salut Oaspeți
5. Număr artistic
6. Cuvânt de salut Oaspeți
7. Prânz pentru participanți Cantina ULIM – 13:30

 Lista invitaților la eveniment:

 • Primar general interimar Sivia Radu
 • Viceprimar Ruslan Codreanu
 • Viceprimar Nistor Grozavu
 • Fracţiunile CMC
 • Preturile municipiului Chişinău
 • Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
 • Direcţia generală educaţie, tineret şi sport
 • Direcţia generală a fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei
 • Direcţia sănătăţii
 • Direcţia municipală pentru ocrotirea drepturilor copilului
 • Direcţia socio-umanitară şi relaţii interetnice
 • Direcţia cultură
 • Centrele de sănătate mintală din municipiul Chişinău
 • Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
 • Ambasada Turciei
 • Ambasada Austriei
 • Asociaţia “Motivaţie ” din Republica Moldova
 • Fundaţia de binefacere “Caritas” din Republica Moldova
 • Asociaţia Obştească “Keystone Moldova”
 • Misiunea CCF Moldova
 • Organizaţia evreiască “Hesed Yehuda”
 • Agenţia TICA

 

Cristina Spătar s-a căsătorit religios cu soțul milionar și a arătat ca o prințesă în ziua cea mare! Cei doi nași, la înălțime la marele eveniment

Cântăreața Cristina Spătar și iubitul ei, milionarul Vicențiu Mocanu, și-au unit astăzi destinele. Rochia miresei a fost spectaculoasă, dar nici nașii nu au fost mai prejos. Cornel Botgros și Ion Paladi au atras toate privirile, alături de soțiile lor superbe.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Rochia de mireasă a Cristinei Spătar a furat privirile tuturor, grație măiestriei cu care fiecare detaliu a fost atent lucrat. Vedeta a optat pentru o rochie stil sirenă, cu umerii lăsați, plină de pietre sclipitoare, dar și cu trenă detașabilă.

Cristina Spătar, o mireasă superbă / Sursă foto: Click!

Și-a coafat părul lejer, în bucle simple și a ales o diademă prețioasă și un machiaj ca la carte, potrivit click.ro.

O apariție elegantă, invitați aleși pe măsură și fiecare detaliu bine pus la punct a conturat un eveniment așa cum s-a așteptat toată lumea: ca în basme! 

Regina R&B-ului s-a ocupat personale ca totul să fie excepțional, mai ales rochia de mireasă pe care o poartă. Cântărește 10 kilograme și este de o frumusețe răvășitoare, deloc încărcată de detalii pompoase, ci elegantă, așa cum deja ne-a obișnuit cu fiecare apariție. 

Machiajul și coafura au fost simple, însă diadema purtată pe cap a fost de efect, întreaga apariție fiind asortată cu o pereche de sandale argintii. A avut un buchet din cale albe, foarte simplu si modest, dar elegant și de efect totodată, care nu a putut fi trecut cu vederea. 

Cristina Spătar a avut o apariție impactuoasă, coborând elegant din lift, ca o prințesă,  în fața tuturor persoanelor care o așteptau cu mare nerăbdare. Mirele nu a fost nici el ferit de emoțiile din ziua cea mare, căci sentimentele i-au putut fi citite pe chip. 

Nunta artistei cu milionarul din Râmnicul Vâlcea și invitați pe măsură!

Nunta Cristinei Spătar cu milionarul din Vâlcea este evenimentul care a pus țara pe jar! Cei doi au decis să facă atât căsătoria religioasă, cât și marea petrecere în Râmnicu Vâlcea. Printre cei 500 de invitați la nunta celor doi se numără nume mari din show-biz-ul românesc, dar și din lumea politică. 

Nunta este una cu adevărat fastuoasă, cum rar îți este întâlnit să vezi! Cântăreața s-a ocupat în detaliu de pregătiri, astfel că și-a întâmpinat invitații în cadrul unui local de lux, într-o sală de evenimente decorată cu 3000 de cale și 900 de hortensii. Un alt moment important al serii va fi momentul tăierii tortului, care se anunță a fi o adevărată capodoperă, un tort spectaculos, decorat cu ivory, verde și auriu.

Nașii mirilor au fost aleși pe măsură, cum nici nu se putea altel.

Părinți religoși le sunt: Angela Botgros, fiul Maestrului Nicolae Botgros, dirijorul orchestrei Lăutarii de la Chișinău, și Ion Paladi și soția acestuia, Veronica, coleg de breaslă, dar și un prieten apropiat al miresei.

Colegii și bunii prieteni ai Cristinei Spătar nu lipsesc nici ei de la nuntă, astfel că îi amintim pe: Nicușor Iordan, Gabriel Dumitru, Claudia Ghițulescu, Adriana Bahmuțeanu, Mihaela Gurău.

Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!
Cristina Spătar, superbă în rochia de mireasă / Sursă foto: Click!

Meniul de la nunta Cristinei Spătar

Meniul este, și el, un regal culinar, scrie Spynews. Invitații vor mânca creveți crocanți cu sos sweet chili, frigărui din brânzeturi franțuzești și struguri, roastbeef cu muștar rusesc, frigăruie din ou de prepeliță și roșii confiante, cornet de foaie gras și smochine, tartină cu somon fume, salată caesar cu piept de curcan, ansoa și dressing în coșuleț filo, creveți în crustă de cartofi, pachețele de primăvară cu pui și legume și prosciutto con melone.

La felul principal, file de butterfish (pește) cu orez negru, sparanghel și sos de șampanie, sărmăluțe servite cu mămăliguță, bacon, smântână și ardei iute, mușchi de vită cu sos brun și crevete black tiger, piure de cartofi cu trufe&mix salată.

În viața personală a Cristinei Spătar a ieșit soarele. La 51 de ani, cu doi copii și cu un divorț scandalos la activ, Cristina Spătar a început o nouă viață în decembrie anul trecut. Pe 10 decembrie 2022, Cristina Spătar s-a măritat cu un afacerist din Vâlcea, Vicențiu Mocanu, după ce acesta a cerut-o în căsătorie, în Dubai.

Dar cine este Vincențiu Mocanu, milionarul care, de Ziua Îndrăgostiților, i-a luat Cristinei o mașină de 300.000 de euro, iar de ziua ei i-a druit un bloc de locuințe, evaluat la 2 milioane de euro? Vicențiu Mocanu este proprietarul VeroTherm, un producător de polistiren şi mortare uscate din Râmnicu Vâlcea, afacere pe care acesta a început-o în 1998.

Compania din Râmnicu Vâlcea dezvoltă un ansamblu rezidenţial cu 120 de case, sub numele VeroTherm Villas, care implică investiţii totale de peste 40 de milioane de euro.

Vicenţiu Mocanu mai deţine în Vâlcea şi o franciză Lems, un magazin al producătorului de mobilă Lemet din Prahova, fiind, de asemenea, acţionar majoritar şi într-o companie ce poartă numele La Fise, cu activitate în întreţinerea şi repararea autovehiculelor, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

Vladimir Zelenski, reacție după retragerea trupelor Wagner: „Omul de la Kremlin este foarte speriat”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o serie de declarații, comentând evenimentele care au avut loc sâmbătă, în Rusia.

După ce Evgheni Prigojin a anunțat că a ordonat trupelor Wagner să se retragă, Zelenski a făcut câteva observații.

„Astăzi este ziua în care cu siguranță nu ar trebui să fie liniște. Și cu siguranță avem nevoie de conducere. Astăzi lumea a văzut că șefii din Rusia nu controlează totul. Chiar nu. Haos complet. Absență completă a oricărei predictibilități. Și se întâmplă pe teritoriul Rusiei care este plin de arme”, a spus președintele ucrainea, conform BBC.

El a adăugat că astăzi „toți bandiții ruși, mercenarii și oligarhii” au văzut cât de ușor este să „capturezi orașe ruse”.

Zelenski a îndemnat din nou partenerii din Occident să susțină și să ajute Ucraina pentru „protejarea Europei” cu avioane și arme.

„Omul de la Kremlin este, evident, foarte speriat și probabil că se ascunde undeva, nu se arată. Sunt sigur că nu mai este în Moscova. Știe de ce se teme pentru că el personal a creat această amenințare. Tot răul, toate pierderile, toată ura – el este cel care le răspândește”, a mai spus președintele Ucrainei.

sursa

În Lipețk, se repară drumurile distruse care trebuiau să împiedice Wagner să ajungă la Moscova

Şeful mercenarilor ruşi din gruparea Wagner, Evgheni Prigojin, a acceptat să oprească înaintarea luptătorilor săi spre Moscova şi să se întoarcă la bazele lor.

Prigojin declarase anterior că vrea să înlăture conducerea armatei ruse şi să „restabilească dreptatea”.

La rândul său, preşedintele rus, Vladimir Putin, transmisese că revolta trebuie să fie înăbuşită în mod decisiv.

Biroul preşedintelui belarus, Alexander Lukaşenko, a anunţat că acesta că a vorbit cu Prigojin, cu aprobarea lui Putin, şi că şeful miliţiei Wagner a fost de acord să detensioneze situaţia.

În imagini video, muncitorii din Lipețk repară gropile de pe drumul care a fost distrus pentru a împiedica Wagner să ajungă la Moscova.

Olga Manciu și-a făcut o nouă schimbare de look!
Articolul anterior
Video! Ascultă o piesă emoționantă de la Dara, într-o interpretare excepțională live!
Articolul următor