Mesaj către guvernanți: ,,Vă invit să vedeți cum trăim noi, ,,ăştia” care contribuim cu miile de euro trimişi în țară an de an”

Mulți dintre cei plecați în străinătate sunt răpuși de dorul celor de acasă și nu muncesc în condiții ușoare, ci fac sacrificii pentru a le asigura un trai decent copiilor rămași în țară ori pentru a le oferi un ajutor părinților. Pe de altă parte, nemulțumirea cetățenilor plecați este lipsa schimbărilor și modurile în care continuă să funcționeze lucrurile la ei acasă, iar asta în timp ce în țară ajung foarte mulți bani trimiși din străinătate.

separator

Mesajul unei femei din diaspora, către guvernanții din țara sa, a ajuns viral pe internet:

,,Stimați Domni Guvernanți şi Domnule Preşedinte!

Văd că promiteți o ,,țară ca afară”, promiteți drumuri, poduri, căi ferate, școli, spitale și, mai nou, ne urați pe la televizor să avem SĂRBĂTORI FERICITE! Dar, oare știți voi cei care mâncați de sărbători doar prin restaurante scumpe şi vă etalați ,,ținutele,, în timp ce coborâți din maşinile luxoase cumpărate pe spinarea cetățeanului, știți voi cât de fericite sărbători avem??? Nu știți, hai că vă spun eu, în câteva cuvinte, nu de alta dar am treabă de făcut! Vedeți voi? Aşa ca în aceastã imagine ne petrecem noi ,,aștia din diaspora”, toate sărbătorile. Venim acasă O DATĂ PE AN sau de două ori pe an, depinde cât avem concedii și plecăm înapoi încărcați cu DOR ÎN SUFLET, cu lacrimi curgând șiroaie în timp ce ne îndreptăm spre vamă și cu sarsanale pline cu cârnați fãcuți de mame sau bunici, condimentați cu dor şi rugăminți de a nu mai pleca de acasă printre străini, să avem ce pune pe masă de sărbători, și o bucățică de slănină de porc (de la țară) și nu e infestată aşa cum ziceți voi numai ca sã cumpãrãm porci din Occident sau de la fermele copiilor voştrii. Lăsând la o parte mâncărurile astea pe care le cărăm după noi mii de kilometrii, vreau să vă spun că mai greu decât bagajele astea cântăresc furia, dorul, lacrimile, speranțele la o țară mai bună și nepăsarea voastră, stimați guvernanți. Acum, de Sărbători, vă invit şi pe voi aici, în diaspora, să vedeți cum trãim noi ,,ăştia,, care contribuim cu miile de euro trimiși în țară, an de an, și de pe urma cărora şi voi beneficiați și nu îi puneți acolo în visteria Țãrii. Vă invit să veniți cu mine, cu transport rutier cu care merg eu, nu cu avioanele voastre private, să vedeți cam cât de lung este drumul și cât de ,,uşoară” e viața în străinătate departe de cei dragi și trezindu-te zi de zi cu speranța că țara ta poate oferi un viitor decent cetățenilor săi și că celor de la Conducere (adicã vouă) chiar vă pasă.

Dar pânã atunci, deschideți ochii… Tocmai am fãcut un drum de 2000 km si am treabã multã de făcut, nu îmi permit mese la restaurante, dar nu înainte de a vă spune să încetați în a face promisiuni şi urări de Sărbători că ne-am cam săturat. Deșteptați-vă și prețuiți cetățenii care v-au ales și care au avut încredere în vorbele și promisiunile voastre, apucați-vă de treabă şi construiți o țară așa cum merităm, ca să nu mai fim nevoiți să plecăm încărcați cu dor şi suspine (sarsanalele chiar nu prea contează, nu pot stinge dorul, nu pot umple locul și lipsa celor rămaşi în urmă)”.

Facebook/Mirela Mic

Accident cumplit pe traseul Ocnița-Otaci: un mort și trei răniți în stare gravă
Articolul anterior
8 copii orfani și circa 300 de adulți și copii din familii nevoiașe primesc alimente, burse și prânzuri calde la Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop
Articolul următor
Alte articole interesante