Mesaj de felicitare în limba română, cu ocazia sărbătorilor de Paște, din partea unei chinezoaice de la Beijing

„Alinabj” este profilul de Facebook a unei chinezoaice care a studiat mult timp limba română, iar acum săptămânal postează pe social media în acest grai videoclipuri pe diverse teme. Chinezoaica vorbește despre viața de la Bejing, dar și despre tradițiile și obiceiurile pe care a reușit să le învețe în România, scrie diez.md.

Astfel, cu ocazia sărbătorilor de Paște, dânsa a venit cu un mesaj de felicitare în limba română pentru toți cei care posedă acest grai, dar și pentru toți cei care trăiesc în spațiul românesc. La fel, chinezoaica s-a împărtășit și cu propria colecție de ouă pascale. În secvența video de mai jos, găsiți mesajul de felicitare.

Amintim că, în data de 31 August, de Ziua Limbii Române, chinezoiaca a felicitat pe toți purtătotii acestei limbi cu frumosul grai vorbit.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

VIDEO! Putin a mers în vizită la baza militară din Herson
Articolul anterior
”Frumosul în ochii copiilor”. Expoziție de lucrări artistice semnate de copii cu dizabilități la Parlament
Articolul următor