Mesaj în memoria tânărului muzician, postat de soție. ,,Hristos a înviat”, se întâmpla în urmă cu doar un an

Tânăra interpretă Luciana Spînu cu greu își revine după pierderea soțului ei, muzicianul Dorin Ieșeanu, răpus de covid la numai 33 de ani. Astăzi, tânăra mamă a scos din arhiva familiei un video filmat în urmă cu doar un an. O familie împlinită le ura tuturor prietenilor ,,Hristos a Înviat”. Internauții s-au emoționat profund și i-au transmis Lucianei și fiului ei multă putere și speranță.

,,Acest filmulet a fost facut in Ziua de Pasti, 20 aprilie 2020… Dorin Ieseanu, Luciana Spinu si Stelian Ieseanu. Am trimis acest mesaj video tuturor celor dragi noua in speranta unui an mai bun, mai prosper… am sperat ca anul 2021 va fi mai blind cu noi, dar nu a fost asa….
Acest an este unul din cei mai tristi ani… am ramas fara el, am ramas fara dragostea si sufletul meu pereche…. zilele sunt triste si noptile sunt reci fara el… sarbatorile nu mai sunt sarbatori in lipsa lui, iar dorul nostru nu poate fi alinat cu nimic…. durerea lui Stelian care cu lacrimi in ochi spune ca ii este dor de tati, ca vrea sa-l cuprinda, nu stiu cum sa o alin… Noi am fost o pereche frumoasa, de invidiat…. am trait in dragoste, pace si armonie, am facut lucruri frumoase impreuna si inca multe urma sa facem, dar viata a fost foarte nedreapta cu noi… am fost despartiti mult prea devreme, a ramas Stelian fara tata la doar 3 ani si 9 luni, atit de mic…dar atit de tare l-a necajit destinul… Nu stiu cum sa ma ridic fara el, nu stiu inca sa traiesc in lipsa lui, totul in jur e sumbru, fara culoare…. nu stiu daca o sa gasesc raspuns cândva, de ce?
Rana pe viață… durere de nedescris…
Te iubesc, te voi iubi până la ultima mea suflare… in memoriam…”, a scris Luciana Spînu, pe youtube.

Mărturia unui militar ucrainean care trăiește sub pământ de luni bune: „Vine vremea când te ia dorul de casă și vrei acasă”

Armata ucraineană duce lupte intense în regiunea Doneţk, acolo unde trupele ruseşti atacă necontenit cu scopul de a cuceri noi localităţi şi de a-şi extinde controlul pe zona de Est a Ucrainei, relatează trimisul special al Agerpres, Cristian Lupaşcu. La Lîman, Bahmut, Toreţk, Avdiivka sau Novopavlivka, militarii ucraineni opun o rezistenţă uriaşă inamicului rus.

Un soldat ucrainean din prima linie, în Doneţk

Soldaţii ucraineni aflaţi în linia întâi, dar şi cei din linia a doua sau a treia au transformat frontul în a doua casă. De luni întregi, ei stau în tranşee, 24 de ore din 24, pregătiţi să respingă oricare atac al trupelor terestre ale armatei ruse.

Mikola are 57 de ani şi se află de zece luni pe front. Este din regiunea Cernăuţi, situată la o distanţă de peste 1.000 de kilometri de linia frontului, şi a plecat de acasă pentru a apăra teritoriul Ucrainei. Luptă undeva în regiunea Bahmut, acolo unde, alături de camarazii săi, şi-a făcut un adăpost subteran, pe care îl foloseşte ca spaţiu de odihnă, de dormit sau de luat masa.

„Tranşeele în care ne aflăm sunt făcute de noi. Le-am săpat singuri, începând din luna aprilie. Am făcut totul aşa cum trebuie. Avem un spaţiu acoperit, cu două niveluri, şi pentru o lungă de perioadă de timp va fi casa noastră. Avem unde ne odihni. E cât de cât cald, mâncarea ne-o putem prepara singuri. În faţa noastră e Bahmut şi toate obuzele ce sunt lansate sunt simţite cu intensitate”, a declarat Mikola pentru sursa citată.

În aceeaşi „casă” cu el locuieşte şi Veaceslav, un bărbat de 52 de ani, din Nikopol, oraş de peste 100.000 de locuitori, atacat şi el continuu de artileria rusă. Lui Veaceslav îi lipseşte familia, însă speră să o revadă curând, o dată cu încheierea războiului.

„Avem o perioadă lungă de când suntem aici şi ne lipseşte casa. Suntem aici de zece luni, unii de două – trei luni şi vine vremea când te ia dorul de casă şi vrei acasă. Iarna e mai bine pentru noi. Când e ploaie şi mlaştină, terenul e imposibil de parcurs. Acum a îngheţat puţin şi pentru noi e mai bine. Tehnica militară se poate mişca, dar şi pentru adversari e mai uşor”, a mărturisit Veaceslav.

Grişa are 39 de ani şi a plecat din Harkov. Spune că este nevoit să privească pozitiv viaţa din tranşee, chiar dacă nu este uşor. „Este casa noastră. Este locul unde stăm cu toţii, unde locuiesc soldaţii. E cald, e cât de cât confortabil”, susţine Grişa.

Bahmut este un oraş din regiunea Doneţk, considerat cel mai fierbinte punct de pe harta militară a Ucrainei. Aici, forţele ucrainene continuă să controleze atât localitatea, distrusă în mare parte, şi cât şi localităţile vecine, însă presiunea venită din partea armatei ruse este imensă.

După ani de blocaje și amânări, primul segment din centura Chișinăului a fost finalizat

Prima porțiune din drumul de ocolire a municipiului Chișinău a fost deschisă, astăzi, pentru circulație. Sectorul are o lungime de 6,6 km, patru benzi de circulație, două intersecții cu sens giratoriu și circa 90 de indicatoare rutiere instalate, fiind reabilitat cu suportul Băncii Europene de Investiții. Totodată, au fost restabilite cinci podețe existente și construite alte cinci podețe noi.

În cadrul ceremoniei de dare în exploatare, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că în programul de acțiuni al Guvernului este prevăzută construcția și modernizarea mai multor drumuri naționale: ,,Voi menționa aici doar câteva dintre aceste proiecte importante – drumul Otaci-Soroca-Arionești, drumurile de ocolire a orașelor Cimișlia și Vulcănești. Vom continua și construcția centurii Chișinău, pe celelalte segmente ale acestui proiect vor fi construiți încă 17 kilometri de drum”. 


Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a mulțumit partenerilor externi cu ajutorul cărora se construiesc drumuri în Republica Moldova. ,,Chișinăul trebuie să aibă cât mai repede o centură completă, așa cum are fiecare capitală europeană. Vom depune toate eforturile astfel încât să înaintăm rapid și cu construcția celorlalte sectoare. Siguranța cetățenilor este prioritatea noastră. Oamenii trebuie să se bucure de drumuri sigure și calitative”, a mai declarat vicepremierul.


„Primul sector al drumului de centură Chișinău, pe care l-am inaugurat astăzi, va contribui la reducerea zgomotului și a poluării aerului în municipiul Chișinău, precum și la eficientizarea transportului de mărfuri. Acest drum nou a fost construit cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Investiții, în spiritul „Echipa Europa”. Uniunea Europeană și partenerii săi au investit peste 1 miliard de euro în infrastructura de transport, pentru drumuri și căi ferate. Conexiunile bune de transport constituie fundamentul unei economii funcționale și contribuie la prosperitatea țării și la apropierea Moldovei de UE”, a spus Jānis Mažeiks,Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

În total, centura Chișinăului are 6 sectoare, cu o lungime de aproximativ 90 de km. Prima licitație pentru construcția centurii Chișinău a fost făcută încă anul 2014, dar procesul de realizare a fost blocat timp de mai mulți ani. Finalizarea acestui proiect va reduce fluxul de transport de mare tonaj care tranzitează orașul, astfel încât se vor diminua ambuteiajele și se va micșora gradul de poluare a aerului. 

Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții (BEI).

În perioada următoare, vor fi lansate și licitațiile pentru construcția altor două sectoare ale centurii mun. Chișinău. 

Interpretul rus Igor Nikolaev, internat la terapie intensivă cu simptome de infarct

Artistul legendar din Rusia Igor Nikolaev a fost internat la reanimare cu suspiciune de atac de cord. Interpretul se află sub supravegherea medicilor, transmite presa rusă.

Певец Игорь Николаев попал в больницу с инфарктом

Cântărețul a fost internată în secția de terapie intensivă cu dureri puternice în piept.

Artistul Poporului din Rusia, în vârstă de 63 de ani, a fost internat într-un spital din Moscova, potrivit canalului Telegram „112”.

Fanii au început să-și facă griji cu privire la sănătatea interpretului.

Игорь Николаев сделал важное заявление из больницы: вот что на самом деле  случилось с певцом - KP.RU

Video. Filip Kirkorov, pacient în scaun cu rotile internat în spitalul de psihiatrie, în noul videoclip
Articolul anterior
Îngrozitor. Minoră din Hâncești, violată chiar în noaptea de înviere
Articolul următor