Mesajele familiilor celor 5 turiști dispăruți în expediția spre Titanic. Mulțumesc echipelor de salvare

Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan au fost declarați morți de către paza de coastă americană, potrivit BBC.

Cele cinci persoane care au murit pe submersibilul Titan au fost „adevărați exploratori”, a spus compania care a operat scufundarea. Bărbații „au împărtășit un spirit distinct de aventură”, a spus OceanGate într-un comunicat.

Cei cinci au murit în ceea ce Garda de Coastă a SUA crede că a fost o implozie catastrofală. Părți ale submersibilului au fost găsite joi, la aproximativ 1.600 de picioare (487 m) de prova epavei Titanicului. Submesibilul a dispărut duminică.

Bărbații de la bordul submarinului erau:

  • Stockton Rush, CEO-ul OceanGate, de 61 de ani,
  • omul de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood, de 48 de ani,
  • fiul său Suleman, de 19 ani,
  • omul de afaceri britanic Hamish Harding, de 58 de ani,
  • Paul-Henry Nargeolet, un fost scafandru al marinei franceze și explorator renumit, de 77 de ani.

Căutare internațională

La o conferință de presă de joi, contraamiralul John Mauger de la Paza de Coastă a SUA a spus că se crede că resturile sunt submersibilul Titan. Nu este clar ce a dus la distrugerea Titanului, dar s-a dovedit că Marina SUA ar fi putut auzi că acesta implodează.
Un oficial al marinei a declarat pentru CBS News că „o anomalie acustică compatibilă cu o implozie” a fost detectată la scurt timp după ce Titanul a pierdut contactul cu suprafața.

Dispariția navei a dus la o căutare internațională masivă care a implicat echipe americane, canadiene, britanice și franceze. OceanGate a spus că apreciază „angajamentul lor de a găsi acești cinci exploratori și zilele și nopțile lor de muncă neobosită în sprijinul echipajului nostru și al familiilor lor”.

Familiile celor dispăruți, mulțumesc echipelor de salvare

Familia domnului Harding l-a descris ca fiind „unic în felul lui”. „Era un explorator pasionat – indiferent de teren. Și-a trăit viața pentru familia sa, afacerea lui și pentru următoarea aventură”, a spus familia într-un comunicat publicat de compania lui Harding, Action Aviation.

Familia Dawood a mulțumit echipajelor de salvare și a spus că sunt „copleșiți de dragostea și sprijinul pe care le-au primit. Suntem recunoscători celor care au arătat ce este mai bun în umanitate”.

Azmeh Dawood a declarat pentru NBC News că nepotul ei, Suleman, a fost „îngrozit” înainte de a pleca în călătorie. El și-a înfruntat temerile pentru că era dornic să-i facă pe plac tatălui său. „Este o situație ireală”.

Expertul în scufundări David Mearns a spus că și-a pierdut doi prieteni, domnul Harding și domnul Nargeolet, într-un „cel mai oribil mod”.

„Hamish Harding a fost un personaj grozav”, a spus Mearns, adăugând că domnul Nargeolet a fost „aproape o legendă cu adevărat” în domeniul explorării de adâncime.

Autorităţile au reconstituit în întregime coca submersibilului 

Fragmente au fost descoprite la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului, anunţă Paza de Coastă americană.

Acest tip de fragmente, care fac parte din coca exterioară a submersibilului, rezultă probabil în urma unei ”pierderi catastrofale” a camerei de presiune.

Autorităţile au putut ”să reconstituie în întregime coca Titan”, cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparţinut submersibilului.

Submersibilul Titan, dat dispărut în apropierea de epava Titanicului, ar fi făcut ”implozie”, potrivit primelor elemente ale autorităţăilor americane.

”Ar fi putut să aibă loc o explozie în coloana de apă a submarinului”, estimează Paza de Coastă americană.

Pe locul unde a fost găsit submersibilul nu există niciun ”fragment din Titanic, este un loc plat”, precizează Paza de Coastă, ceea ce ridică orice îndoieli cu privire la originea fragmentelor găsite.

Zgomotele auzite sub apă nu aveau legătură cu submersibilul, a mai confirmat Paza de Coastă americană.

sursa: gds.ro

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Istoricul Anatol Petrencu: Regimul nazist, cel stalinist și al lui Putin sunt asemănătoare
Articolul anterior
Astăzi se împlinește 1 an de când Moldova a obținut statutul de ,,țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană”
Articolul următor