Mesajul plin de tristețe al unei eleve din Chișinău: ,,Oficial, suntem generația FĂRĂ BAC”

Anularea examenelor de Bacalaureat în Republica Moldova, în contextul pandemiei de coronavirus, desigur, i-a întristat pe elevi. Poate că unii elevi s-au bucurat, alții însă au primit anunțul cu mare regret. Bacalaureatul este examenul maturității, pe care mulți elevi îl așteaptă cu emoții, un examen de testare a cunoștințelor, a propriilor performanțe și aptitudini. Unii elevi au muncit mult pentru a trece cu brio acest examen important din viața lor. Mulți se simt descurajați, ei considerând că anularea BAC-ului va crește corupția, aprecierea subiectivă a elevilor, iar acest lucru le-ar influența în mod negativ viitorul.

separator

Mesajul unei eleve din Chișinău a devenit viral:

,,Cu riscul de a fi judecată, las asta aici…

Sunt elevă în clasa a 12-a într-un liceu din capitală și ca mulți colegi de ai mei îmi voi continua studiile peste hotare.

Am urmărit astăzi, cu sufletul la gură, atât comunicatul Ministrului cât și ședința Guvernului. Astăzi mi-am pus multe întrebări, întrebări la care poate că nu voi primi răspuns niciodată…”, scrie Măriuța Decuseară, pe facebook.

,,Ne-am resemnat că nu vom avea Careul de Ultimul Sunet, că nu vom avea Balul de Absolvire și nu vom putea îmbrăca cele mai frumoase rochii și cele mai deosebite costume, însă speranța că ne vom revedea, plini de emoții și frică, la examenul care ne-ar fi pus față în față cu realitatea, a fost vie până în ultimul moment.

V-ați gândit că, timp de 3 ani, prioritățile elevilor se schimbă? Că notele obținute la liceu nu arată în totalitate cunoștințele elevilor, că cel care în a 10-a era un copil și nu învața, în a 12-a a devenit tânărul responsabil, care a muncit pentru a reuși la BAC?!

Dar la cumătrismul și corupția din țară v-ați gândit?! Câți vor avea note maximale obținute murdar, cu banii părinților sau ajutorul cunoscuților?!

Nu, voi doar v-ați spălat mâinile de încă o responsabilitate, cea de a asigura condițiile necesare pentru ca elevii să poată susține în siguranță examenul.

O să ocupe locurile bugetare copiii de bani gata, iar cei care au învățat și nu au posibilitatea să achite un contract, o să renunțe…

Nu o să renunțe la succesul lor, dar la ideea că țara asta le va oferi vreodată susținere, și o să plece, ca mulți alții de până acum.

De ce alții pot?! De ce România este gata să asigure condițiile de siguranță pentru a se susține acest examen și noi nu?!

Astăzi, Absolvenții de liceu s-au împărțit în 2 tabere, cei care se bucură de anularea examenului, și cei ca mine…

Doar că, din păcate, din prima categorie fac parte elevii care nu erau siguri că vor susține aceste examene, iar decizia dumneavoastră doar i-a „motivat” să nu învețe nici mai departe.

Vă mulțumim că ne-ați luat șansa de a fi egali, șansa de a ne demonstra capacitățile și de a ne autoevalua cinstit! Oficial, suntem GENERAȚIA FĂRĂ BAC”.

România: Noi reguli pentru cetățenii care vin din străinătate
Articolul anterior
O acțiune binevenită pentru alergici! A fost elaborată o hartă a răspândirii ambroziei pe teritoriul orașului Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante