Mesajul sfâșietor al iubitei unuia dintre tinerii uciși în accidentul de la Răzeni

Iubita lui Danu Ursachi, unul dintre tinerii uciși în accidentul de la Răzeni a postat un mesaj de adio pe rețele. „ Iartă-mă că nu am avut puterea cuvântului să te conving să mergi acasă, iartă-mă că ai stat singur acolo și ai tras atâta durere, iartă-mă că nu am fost lângă tine”, este mesajul tinerei, care însoțește un video în care este alături de iubitul ei, scrie shok.md.

„Câtă durere ai lăsat în inimile noatre, îmi este sufletul atât de răvășit Duț. Ai trăit o viață scurtă, dar cu adevărat fericită, un job iubit, persoane dragi și momente atât de feerice lângă mine, mămica ta, familia ta. Vreau să-ți mulțumesc pentru că ai avut grijă de mine mereu atunci când ai simțit că am nevoie de susținerea ta, mai scăldat în cadouri și flori, pentru că cum tu zici ,,ești garofița mea”, ,,floricica mea”.

Îți mulțumesc că zi de zi ai avut grijă să mă întrebi cum mi-a trecut ziua, cum mă simt. Îți mulțumesc pentru toate serile petrecute împreună, îți mulțumesc pentru toată mâncare pe care mi-ai gătit-o cu drag, fiindcă iubești să gătești, îți sunt recunoscătoare pentru zilele în care mă simțeam rău și tu mereu erai aproape, îți sunt recunoscătoare, fiindcă am învățat foarte multe lucruri de la tine, ți-am spus și îți mai spun asta aici, ești cel mai deștept, chibzuit, băiat pe care l-am întâlnit în viața mea, sunt o norocoasă că am putut să te descopăr.

În data de 13 mai a fost ultima seară în care te-am văzut, erai cu un buchet de bujori roșii, îmi erai cu zâmbetul până la ureche chiar dacă până a ne îmbrățișa era vreo 20 de metri, ți-am spus atunci că nu am mai primit bujori roșii și chiar îmi doream unul, iar tu ca de obicei știi ce vreau eu înaintea mea, îți mulțumesc pentru acea seară, Duțu, îngerașul meu. Iartă-mă că nu am avut puterea cuvântului să te conving să mergi acasă, iartă-mă că ai stat singur acolo și ai tras atâta durere, iartă-mă că nu am fost lângă tine, iartă-mă dacă ți-am greșit vreodată, a fost o dragostea prea sinceră ca să dureze mult timp, cică așa se scrie în cărți ,,adevăratele iubiri se sting prea repede din viață”.

Îmi curg lacrimile șiroaie cât scriu asta, promit să-ți scriu scrisori periodic, promit să-ți aduc doar romanițe albe, preferatele tale, care mi le aduceai tot mie… Promit să răspundă cel care te-a ucis crunt, cu sânge rece, a luat un îngeraș care rar se mai găsește pe pământul ăsta, ucigașul a luat 3 vieți, dar după ele cel puțin încă 100… Danu, Valeria, Dima. Nu știu cum voi trece peste asta, dar te rog să fii lângă mine chiar dacă eu asta nu aud, te rog… Nu știu cum voi savura soarele, lumina, florile, copacii înfloriți, sărbătorile fără tine…( noi tot asta făceam împreună) Te iubesc mult, soarele meu.

Ți-am spus asta în fiecare zi și îți voi spune mereu. Acum mi-a rămas o piatră mare mare în suflet care va fi dusă toată viața de mămica ta și de mine. Nu voi mai avea niciodată ,, neața, draga mea”, ,, neața, floarea mea”, ,,neața, garofiță”… Iartă-mă că nu am fost acolo să-ți pup toate bubițele pe față, pe corp, pe picioare, iartă-mă că ai stat singur în durerea pe care ai tras-o Te iubesc, soarele meu. Mia”, a scris tânăra.

Șoferul automobilului care a provocat accidentul rutier pe traseul Chișinău-Cimișlia, soldat cu 3 tineri morți, era în stare de ebrietate.

Lacrimi și durere! Mesaje postate pe rețele în memoria celor trei tineri uciși de un șofer în stare de ebrietate

Temperaturi de +47 de grade Celsius, înregistrate în România. Sute de apeluri la 112 din cauza caniculei

Valul de aer tropical care a lovit sud-estul Europei aduce temperaturi extreme și un disconfort termic greu de suportat. În România, aproape toată țara se află sub cod roșu de caniculă, iar în unele zone temperatura resimțită la nivelul solului a fost și de +47 de grade, potrivit presei de peste Prut.

La camerele de gardă, sute de persoane au avut nevoie de ajutor, după ce au ieșit în soarele arzător și li s-a făcut rău. La Iași, un bunic de 84 de ani a avut nevoie de ajutor medical după ce, ieșit în soarele amiezii, s-a împiedicat și a căzut în apropierea unei bănci. Șansa lui a fost că niște tineri au sunat imediat la 112.

În Mehedinți au fost, în numai 24 de ore, 120 de apeluri la 112 de la oameni cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei.

La Timișoara, la orele prânzului, s-au înregistrat 39 de grade Celsius, iar din acest motiv străzile au fost aproape pustii. Foarte puține persoane s-au încumetat să iasă afară din casă.

În Timișoara și Arad, temperatura resimțită a fost de 43-44 de grade. Puținii oameni care au ieșit afară pe caniculă au căutat fântânile ca să se răcorească.

În mijlocul acestor zile de arșiță, oamenii din mai multe cartiere din Zalău au rămas fără apă de aproape o săptămână, în urma suprasolicitării sistemului.

Reprezentanții companiei locale de apă spun că problema vine de la cei care folosesc apa pentru a-și uda grădinile sau pentru piscine. Ei susțin că situația din Zalău, dar și din alte părți, se va înrăutăți, dacă perioada de caniculă se prelungește.

Cerc de foc deasupra României

Veștile nu sunt prea bune. Hărțile din satelit arată că România va fi pârjolită de soare și săptămâna viitoare.

Cercul de foc care staționează deasupra țării noastre vine ca urmare a ciocnirii unei mase de aer mai reci, din vestul Europei, cu o masă de aer tropical, formată în Africa, cu temperaturi chiar și de 50 de grade.

În urma ciocnirii celor două blocuri, valul tropical este împins în sus, deasupra zonei Balcanilor și Europei de Est, ca o cupolă fierbinte.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Temperaturile măsurate la umbră în zonele vizate de codul roșu vor fi până la 42°, însă cele resimțite deja știm că sunt cu mult mai ridicate față de acestea, mai ales în zonele centrale ale orașelor unde temperaturile ajung chiar să se apropie de 46-47°, dacă nu chiar mai mult”.

Valul de căldură va continua să se amplifice, va fi caniculă și duminică, iar codul roșu a fost prelungit până la jumătatea săptămânii viitoare și extins pe o arie mai mare a țării. Temperaturile vor depăși 43 de grade la umbră, iar temperatura resimțită de corp poate fi cu 4-5 grade mai mare, mai ales în marile orașe unde putem să avem chiar și 47 de grade temperatura resimțită.

Disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. În toată țara, indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, valoare la care avem aceea senzație de sufocare.

România: un tren a deraiat. Peste 200 de pasageri au rămas în câmp pe timp de caniculă

Pasagerii unui tren Inter City Cluj-Napoca – București au rămas în câmp, pe timp de caniculă, aceștia urmând a fi preluați cu autobuzele din Rupea, până în gara Brașov. Trenul a fost nevoit să oprească din cauza unei alte garnituri care a deraiat, scrie adevărul.ro

Călătorii, rămași în câmp Foto: CFR

Trenul internaţional IRN 347 (Curtici – Bucureşti Nord) a fost oprit din circulaţie începând cu ora 12:10 din cauza deraierii unuia dintre vagoane, informează sâmbătă CFR SA. „Evenimentul feroviar s-a produs pe firul I, între staţiile Rupea şi Racos, la km 237+400, interval feroviar pe care se circula cu restricţiale de viteză de 30 km/h. Precizăm faptul că firul II Rupea – Racoş este închis permanent pentru lucrări de reabilitare, traficul feroviar pe intervalul respectiv fiind trasat doar pe firul I”, informează compania.

La scurt timp după incident, un tren care venea de la Cluj-Napoca și avea traseul pe aceeași linie, a fost nevoit să oprească în câmp. Potrivit CFR Călători, pasagerii din tren și-au continuat drumul cu microbuze până la Brașov, de unde urmau să ia trenul cu destinația București.

Litoralul românesc este invadat de alge din cauza caniculei

Plajele mai multor stațiuni de la Marea Neagră arată ca o câmpie înverzită, după ce algele au fost aduse de curenți la mal. Înmulțirea algelor e cauzată de canicula de pe litoral, au anunțat vineri seară Apele Române Dobrogea-Litoral, care au precizat că se fac eforturi noapte de noapte pentru curăţarea plajelor.

Litoralul românesc este invadat de alge din cauza caniculei

Foto: libertatea.ro

Plaje invadate de alge au fost semnalate de turiști pe rețelele sociale la Năvodari, Constanţa, Mamaia şi Saturn. Apele Române Dobrogea-Litoral au anunţat, vineri seară, că se fac eforturi în fiecare noapte pentru curăţarea plajelor de alge, cu utilaje de mare tonaj, transmite libertatea.ro

De asemenea, conform reprezentanților instituției, codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc „a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală în multe stațiuni de pe malul Mării Negre”.

„Acest fenomen complică adesea munca asiduă a colegilor noştri. Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, intervin la malul mării în fiecare seară, acolo unde este necesar, pentru a aduna algele smulse din larg şi aduse la mal de curenţii marini”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Apele Romane Dobrogea-Litoral.

Când revine Wizz Air în Republica Moldova și când va zbura Ryanair de la Chișinău
Articolul anterior
Un dansator al ansamblului „Cimpoieș” a murit după ce și-a încheiat dansul pe scenă
Articolul următor