Mesajul sfâșietor al unei tinere ucrainene de 25 de ani, care și-a pierdut soțul în războiul din Ucraina

Viktor Sushkov a fost ofițer la Ministerul Apărării al Ucrainei. Bărbatul în vârstă de 30 de ani locuia și activa în Harkov.

Віктор Сушков

Bărbatul a murit răpus pe terenul de luptă. Acesta a lăsat în urmă o soție îndurerată. Irina are 25 de ani.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, floare şi în aer liber

,,Sunt pe cale să scriu cele mai înfricoșătoare cuvinte din viața mea. O să scriu în rusă, pentru ultima oară, pentru că am vorbit în această limbă doar cu tine. Să nu scriu – nu pot, vreau ca lumea întreagă să strige despre cine ai fost tu. Și fără tine, nu pot face decât un singur lucru – să scriu.

Stau lângă un soț mort. Viața mea stă lângă mine, într-un sicriu închis. Viața mea, care mi-a șters lacrimile și a spus că nu va pleca niciodată. Care mă mângâia toată noaptea, când îmi era rău. Care se lăuda cu mine la fiecare pas. Iar eu mă lăudam cu tine. Și îi mulțumeam lui Dumnezeu că exiști.

Eu parcă nu mai exist.

Nu cunosc un Om mai pur, mai bun și mai vrednic. Ai fost cel mai bun în toate. Nu pentru că erai al meu. Așa ai fost, îți reușea orice lucru. Ai fost apreciat peste tot.

Toate cuvintele tale îmi sună în urechi. Toate afectuoase, deoarece nu ai vorbit niciodată cu alte cuvinte. Dacă apărea ceva deosebit la noi acasă, imediat întrebai ,,cu cine vom împărți acel bun”. Dacă se întâmpla ceva neplăcut, eram pe picioare doar pentru tine. Un „zzzzy!” suficient pentru a sta liniştită.

Tu zburai acasă de la serviciu cu buzunarele pline de ciocolată, ca să nu fiu tristă. Și tot ce luai cu tine, împărțeai mereu cu alții, ca să aprecieze cum gătesc. Nu ți-a fost niciodată frică de nimic, niciodată. Zâmbeai în fiecare zi, chiar dacă nu era totul perfect.

Îți făceai planuri pentru anul următor, când mergem la părinții noștri. ,,Voi avea grijă de tine și cu siguranță totul va fi bine, mai avem copii de născut”, „Îmi doresc o fetiță”, îmi spuneai astea în fiecare zi. Și mereu m-ai ajutat, puteam cere orice. ,,Ești comandant? Așa glumeai cu zâmbetul tău ager. „Mai rău”, îți spuneam, „sunt soția comandantului”. Mereu m-ai înțeles.

După nuntă, ai adăugat o casă lângă inimă, la contactul meu din telefon și ai spus: „Acum ești casa mea – pentru totdeauna”. Știam ce fel de ochi vor avea copiii noștri. Mă gândeam ce să-ți iau pentru prima aniversare de nuntă.

Și a trebuit să aleg o coroană pentru mormânt.

În ultima conversație, ai spus că îmi păzești visul. Acum îl păzesc pe al tău – pentru tot restul vieții mele. Tu esti inima mea! Tu esti sufletul meu! A fost și va fi. Te iubesc enorm și sunt mândră de tine. Îi blestem pe acești fasciști pentru tine, dragule, pentru copiii noștri nenăscuți, pentru viața furată, a ta și a mea. Stau lângă un soț mort. Sunt văduvă la 25 de ani. Neoamenii mi-au furat viața. Nenorociții de ruși mi-au furat viața”.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană
Торік Віктор Сушков одружився і дуже мріяв про дітей
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând jos
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi floare

,,Viktor Sușkov. Un ofițer de 30 de ani al Forțelor Ucrainene de Apărare Aeriană și-a dat viața apărând cerul de rachetele rusești deasupra orașelor pașnice ucrainene. Viktor Sushkov, originar din Yenakiyevo, și-a ales în mod conștient calea militară și a fost mândru că își poate apăra patria. A slujit într-una dintre unitățile militare din regiunea Dnipropetrovsk. Anul trecut și-a întemeiat o familie cu iubita sa. Proaspeții căsătoriți visau să aibă mulți copii. Dar războiul a stat în calea realizării viselor lor și a unei vieți lungi și fericite împreună”.

sursa: Irina Sushkova/Facebook

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc. Rusia confirmă atacarea unor infrastructuri energetice şi militare

Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi echipamente militare furnizate de statele occidentale Ucrainei, ca represalii în urma atacurilor ucrainene asupra rafinăriilor ruseşti, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Agerpres cu referire la agenţiile EFE şi DPA.

„Noaptea trecută, Forţele Armate ale Rusiei au efectuat un atac masiv cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi navală, precum şi cu drone împotriva instalaţiilor energetice ale Ucrainei (…) şi arsenalelor de proiectile furnizate armatei ucrainene”, semnalează ministerul rus.

Acest atac, adaugă acelaşi minister, a fost un răspuns faţă de „încercările regimului de la Kiev de a avaria instalaţii energetice ruseşti”, referire la atacurile ucrainene repetate asupra rafinăriilor şi depozitelor de combustibil ale Rusiei.

Ucraina a efectuat de la începutul anului zeci atacuri cu drone asupra Rusiei, ca tactică de război asimetric în timp ce pe frontul terestru trupele ucrainene pierd teren în faţa acţiunilor ofensive desfăşurate de armata rusă pe diferite sectoare ale frontului.

Aceste atacuri ucrainene cu drone s-au axat în special pe lovirea rafinăriilor ruseşti, dar au fost de asemenea vizate diverse ţinte militare, în special aerodromuri şi amplasamente ale sistemelor antiaeriene, precum şi elemente de infrastructură.

În faţa acestor atacuri, Rusia a recurs la o serie de măsuri defensive, printre care, pe lângă sistemele antiaeriene foloseşte de asemenea mijloace de război electronic pentru a doborî dronele sau a le abate de la ţintă, precum şi plase anti-dronă amplasate deasupra elementelor cheie ale rafinăriilor. Însă marea extindere a sectorului energetic rusesc face imposibilă protejarea tuturor instalaţiilor aflate în raza de acţiune a dronelor ucrainene, unele ajungând chiar şi în zona Moscovei.

Noua salvă de rachete şi drone ruseşti lansată asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri a fost a opta din ultimele trei luni şi a ţintit regiunile Zaporojie şi Liov. Potrivit armatei ucrainene, în acest atac au fost lansate 16 rachete de diverse tipuri, printre care rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave din Marea Neagră, rachete X-101 şi X-555, precum şi 13 drone kamikaze.

Armata ucraineană susţine că a doborât 12 din cele 16 rachete şi toate cele 13 drone. Cu toate acestea, compania energetică ucraineană Ukrenergo semnalează pagube produse de atacul rusesc şi întreruperi ale furnizării electricităţii până către miezul nopţii în zone de pe tot cuprinsul Ucrainei pentru efectuarea de reparaţii.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat anterior că, în urma bombardamentelor succesive cu rachete şi drone, circa jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă. Un studiu efectuat de Universitatea de Economie din Kiev evaluează la 56,2 miliarde de dolari pagubele provocate infrastructurii energetice ucrainene.

Un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă a unui accident produs în Serbia, a fost transportat la Chișinău cu avionul SMURD România. Despre acest lucru anunță Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, într-o postare pe facebook.

Accidentul a avut loc pe data de 16 iunie, în Serbia.

Pacientul a suferit multiple traume și arsuri, acesta fiind preluat de la spitalul de urgență din Belgrad de către echipajul aero-medical SMURD România și transportat în siguranță la Chișinău.

Un reanimobil cu echipă înalt specializată de terapie intensivă al CNAMUP a transportat pacientul de la Aeroport la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău.

Ministrul Sănătății mulțumește echipelor de medici sârbi, români și moldoveni pentru serviciile acordate și înaltul profesionalism.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, elicopter şi ambulanţă

Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor. Autoritățile trag un semnal de alarmă

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave.

La data de 19 iunie, ora 14:34 un băiat de 14 ani din raionul Călărași s-a electrocutat după ce s-a scăldat într-o cadă în spatele casei și a pus mâna udă la priză. Sora mai mare a observat și a stins contorul de lumină, alertând părinții. Echipa PAMU Onișcani din cadrul SAMU Călărași intervenită la locul solicitării a depistat băiatul în stare gravă și de urgență l-a transportat la spital cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali.

În seara zilei de 19 iunie, un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal în urma căderii de la înălțimea de 2,5 metri din copac. Părinții l-au dus de sine stătător la spital, de unde a fost preluat în stare gravă și transportat cu monitorizarea parametrilor vitali de echipa SAMU Ocnița la IMSP Spilalul Clinic Municipal Bălți.

La data de 20 iunie, ora 16:00 un minor de 11 ani dintr-o localitate din Orhei, a fost preluat în stare gravă, de o ambulanță, după ce a fost lovit de un cal. S-a constatat că copilul aflându-se în preajma casei a fost lovit de propriul cal cu copita în regiunea temporală a capului. În urma incidentului, copilul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral grav și a fost transportat de urgență de echipa PAMU Chiperceni din cadrul SAMU Orhei la spital.

În seara zilei de 20 iunie, într-o localitate din raionul Strășeni un adolescent de 14 ani a fost mușcat de un șarpe care s-a dovedit a fi viperă. Copilul aflându-se în câmp a găsit un șarpe pe care intenționa să-l prindă și jucându-se a fost mușcat de degetul mâinii stângi. Rudele au solicitat ambulanța. Imediat a intervenit echipa SAMU Strășeni, care a acordat primul ajutor medical și a transportat copilul la IMSP Spitalul Raional Strășeni. Ulterior prin intermediul altei echipe AMU a fost transportat la IMSP Institutul Mamei şi Copilului.

Siguranța copiilor este responsabilitatea adulților, cât și a tuturor membrilor societății. Conștientizând riscurile, vom putea proteja copiii de ele, evitând situațiile de urgență. Pentru a minimaliza astfel de incidente și consecințe grave, echipa IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă părinții să manifeste mai multă responsabilitate în supravegherea copiilor mai ales în perioada vacanței de vară. Astfel puteți evita tragediile şi vă puteţi bucura în continuare de zâmbetele lor și de liniştea familiei dumneavoastră.

În caz de situații de pericol iminent, nu ezitați să solicitați ambulanța la numărul 112.

Vedetele din Rusia se plâng: ,,Netflix ne-a luat banii și a șters-o”
Articolul anterior
Anna Netrebko și-a pierdut locul de muncă. Casa de discuri germană a reziliat contractul cu cântăreața
Articolul următor