Mesajul unei tinere de 18 ani care luptă cu cancerul: ,,Ajutați-mă! Vreau să trăiesc”

La doar 18 ani, Gabriela duce o luptă grea cu limfomul Hodjkin, un cancer la sistemul limfatic. Durere, chin și zile întregi prin spitale. Tânăra însă nu își pierde speranța, este încrezătoare că va reuși să învingă boala. Gabriela are nevoie urgent de o intervenție de transplant care costă 105 mii dolari. Ea a lăsat un mesaj prin care cere ajutorul oamenilor:

,,M-am convins de nenumărate ori că Dumnezeu lucrează prin oameni. Eu sunt Gabriela Negruță, sunt din Republica Moldova și am 18 ani.

Cu un an în urmă am fost diagnosticată cu cancer limfatic (Limfom Hodjkin) în stadiul 4. Însă, îmi dau bine seama că boala era prezentă în corp de foarte mult timp, pentru că toate simptomele le aveam încă din copilărie. Ulterior, când am început liceul, starea mea s-a agravat, am suferit 4 intervenții chirurgicale (la ureche, nas, amigdale și ultima când mi-a extras un ganglion limfatic pentru biopsie), apoi hemoragii nazale, lipsă de energie, etc. Nici un medic nu își dădea seama care era cauza de bază a acestor simptome. Deja în ianuarie, Dumnezeu mi-a trimis în cale pe cineva care a presupus ce am și m-a trimis unde trebuia, la spitalul oncologic. Așa a început totul…chimioterapia, depresiile, căderea părului, reacții adverse, care, pur și simplu, îmi băgau sufletul în pământ. Însă, înțeleg că fericirea absolută nu se obține atât de ușor.

Am fost peste hotare și am efectuat PET-CT-ul, m-am tratat odată, am facut 2 blocuri de chimioterapie + transplantul de celule stem, totul era bine, medicii mi-au zis că pot pleca acasă, însă m-au avertizat că există riscul de recidivă. După o lună starea mea s-a agravat. Pe zi ce trece mă simțeam tot mai rău și mai rău, îmi era (și încă îmi este) foarte greu să mă mișc, astfel încât mama mă ajuta să mă îmbrac și să mă dezbrac, uneori chiar mă hrănește, pentru că eu nu am putere să țin lingura. A fost o perioadă cu multe rugăciuni și lacrimi. Cam așa am petrecut eu sărbătorile de iarnă.

Medicii m-au nunțat că e nevoie de încă o ședință de chimioterapie și transplant. Însă de data aceasta transplantul va fi de la donator, ceea ce face ca suma tratamentului să fie și mai mare, ajungând la peste 105.000 dolari. E o sumă uriașă. Ajutați-mă vă rog și de această dată. Vreau să trăiesc. Știu că Dumnezeu nu îmi vrea răul, însă trebuie să trec prin toate astea, pur și simplu trebuie. Și eu voi trece, pe alocuri cu capul sus, pe undeva cu lacrimi și chinuri, dar acesta e drumul meu”.

O poți ajuta pe Gabriela prin intermediul unei donații pe caritate.md.

Expediați un SMS cu conținutul 710 la:

2910 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Unirii: ”Mulțumim, România, pentru ajutorul imens acordat Republicii Moldova!”

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România.

”România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat. Aceasta este doar o parte din sprijinul imens acordat de România pe parcursul anilor. Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, să mulțumim României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova și să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană.”, scrie Maia Sandu.

Orașul Chișinău s-a calificat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027

Orașul Chișinău va concura în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. Forumul European de Tineret a publicat lista scurtă a orașelor finaliste, anunță edilul, Ion Ceban.

”CHIŞINĂU – oraș finalist pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027!

Forumul European de Tineret a publicat lista scurtă a orașelor finaliste, care vor lupta pentru titlul important.

M-am bucurat să aflu această noutate pentru tinerii noștri și pentru toate eforturile pe care le depunem în dezvoltarea segmentului de tineret în municipiul Chișinău.

Echipa de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău împreună cu organizațiile de tineret, sub egida Primăriei Municipiului Chișinău, vor lucra la elaborarea unui plan complex de activități pentru tineri, care urmează a fi prezentat către juriul european. Ca urmare, în luna noiembrie vom afla rezultatele finale!

Acest rezultat demonstrează efortul depus în ultimii ani pentru dezvoltarea sectorului de tineret din municipiul Chișinău.”, scrie edilul într-o postare pe Facebook.

Sub ce număr va urca pe scena de la Eurovision 2024 interpreta Natalia Barbu

Interpreta Natalia Barbu care va reprezenta R. Moldova la concursul Eurovision din acest an va evolua în prima semifinală sub numărul 11. Ordinea a fost stabilită în seara zilei de 26 martie, scrie ziar.md.

Țara noastră va lupta pentru un loc în finală cu următoarele state: Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația, Irlanda, Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxembourg, Australia și Azerbaidjan.

În cea de-a doua semifinală vor evolua reprezentanții următoarelor țări: Austria, Malta, Elveția, Grecia, Cehia, Albania, Danemarca, Armenia, Israel, Estonia, Georgia, Olanda, Norvegia, Letonia, San Marino și Belgia. În acest an, România s-a retras din concurs.

Pe 17 februarie, 11 cântăreți din R. Moldova, care au trecut de etapa audițiilor live, vor lupta pentru a reprezenta țara la Eurovision 2024. Printre concurenți se numără și Natalia Barbu, care în 2007 a urcat pe scena Eurovision și a ocupat locul zece.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, R. Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Armenia refuză să participe la Eurovision 2021. Care este motivul?
Articolul anterior
Creştinii ortodocşi sărbătoresc lăsatul secului de carne. Începe Săptămâna albă
Articolul următor