Mesajul unei tinere de 18 ani care luptă cu cancerul: ,,Ajutați-mă! Vreau să trăiesc”

La doar 18 ani, Gabriela duce o luptă grea cu limfomul Hodjkin, un cancer la sistemul limfatic. Durere, chin și zile întregi prin spitale. Tânăra însă nu își pierde speranța, este încrezătoare că va reuși să învingă boala. Gabriela are nevoie urgent de o intervenție de transplant care costă 105 mii dolari. Ea a lăsat un mesaj prin care cere ajutorul oamenilor:

,,M-am convins de nenumărate ori că Dumnezeu lucrează prin oameni. Eu sunt Gabriela Negruță, sunt din Republica Moldova și am 18 ani.

Cu un an în urmă am fost diagnosticată cu cancer limfatic (Limfom Hodjkin) în stadiul 4. Însă, îmi dau bine seama că boala era prezentă în corp de foarte mult timp, pentru că toate simptomele le aveam încă din copilărie. Ulterior, când am început liceul, starea mea s-a agravat, am suferit 4 intervenții chirurgicale (la ureche, nas, amigdale și ultima când mi-a extras un ganglion limfatic pentru biopsie), apoi hemoragii nazale, lipsă de energie, etc. Nici un medic nu își dădea seama care era cauza de bază a acestor simptome. Deja în ianuarie, Dumnezeu mi-a trimis în cale pe cineva care a presupus ce am și m-a trimis unde trebuia, la spitalul oncologic. Așa a început totul…chimioterapia, depresiile, căderea părului, reacții adverse, care, pur și simplu, îmi băgau sufletul în pământ. Însă, înțeleg că fericirea absolută nu se obține atât de ușor.

Am fost peste hotare și am efectuat PET-CT-ul, m-am tratat odată, am facut 2 blocuri de chimioterapie + transplantul de celule stem, totul era bine, medicii mi-au zis că pot pleca acasă, însă m-au avertizat că există riscul de recidivă. După o lună starea mea s-a agravat. Pe zi ce trece mă simțeam tot mai rău și mai rău, îmi era (și încă îmi este) foarte greu să mă mișc, astfel încât mama mă ajuta să mă îmbrac și să mă dezbrac, uneori chiar mă hrănește, pentru că eu nu am putere să țin lingura. A fost o perioadă cu multe rugăciuni și lacrimi. Cam așa am petrecut eu sărbătorile de iarnă.

Medicii m-au nunțat că e nevoie de încă o ședință de chimioterapie și transplant. Însă de data aceasta transplantul va fi de la donator, ceea ce face ca suma tratamentului să fie și mai mare, ajungând la peste 105.000 dolari. E o sumă uriașă. Ajutați-mă vă rog și de această dată. Vreau să trăiesc. Știu că Dumnezeu nu îmi vrea răul, însă trebuie să trec prin toate astea, pur și simplu trebuie. Și eu voi trece, pe alocuri cu capul sus, pe undeva cu lacrimi și chinuri, dar acesta e drumul meu”.

O poți ajuta pe Gabriela prin intermediul unei donații pe caritate.md.

Expediați un SMS cu conținutul 710 la:

2910 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

Armenia refuză să participe la Eurovision 2021. Care este motivul?
Articolul anterior
Creştinii ortodocşi sărbătoresc lăsatul secului de carne. Începe Săptămâna albă
Articolul următor
Alte articole interesante