Meseria de șofer nu e numai pentru bărbați! Cum arată cele mai curajoase tinere care lucrează pe TIR

Lumea rămâne pur și simplu uimită când vede cine este la volan, deşi este considerat un domeniu masculin, necesitând multe ore de condus, interacțiune ocazională cu persoane ciudate și multe ore fără somn. Totuşi, este o slujbă interesantă care te va duce în locuri fabuloase, scrie avantaje.ro.

Un loc de muncă cu un salariu decent– dar din punct de vedere istoric a fost un loc pentru bărbați. Acest lucru a început să se schimbe. Adriana și Alexandra Olteanu sunt două surori din România, care fac această meserie în ciuda tuturor dificultăților și pericolelor. Tinerele au ajuns virale pe TikTok după ce le-au arătat fanilor lor cu ce se ocupă, iar acum au peste 70.000 de urmăritori.

Cum a început totul

Cele două surori fac meseria asta de cinci ani. Adriana și Alexandra au recunoscut că au primit destul de multe comentarii negative, în special de la bărbați. Surorile nu au pus la suflet comentariile bărbaților. Adriana și Alexandra au continuat să posteze clipuri cu ele conducând, cât și clipuri în care explică oamenilor ce presupune meseria lor. Pasiunea celor două surori vine de la tatăl lor.

,,Sunt tot felul de glume pe seama soferițelor. Este dificil ca și femeie să mergi pe TIR, mai ales prin parcări. Tatăl nostru era pasionat de camioane, de mașini, era mecanic auto. De când eram mici ne lua cu el in masină și ne lăsa să conducem de la el din brațe, iar toate aceste lucruri ne-au determinat să alegem o meserie mai bărbătească, ceva mai special. Aveam o relație foarte apropiata cu el. Mereu când aveam probleme cu camionul îl sunam si ne sfătuia. Mereu ne zicea să fim puternice și să nu dăm niciodată înapoi.”, au declarat cele două surori.

Adriana și Alexandra au vorbit recent și despre dificultățile pe care le întâmpină. Alexandra a povestit și de momentul în care a avut pană la o roată, iar mai mulți oameni de pe TikTok au sfătuit-o să își aleagă o altă meserie. Gurile rele pot spune orice, Adriana și Alexandra nu renunță la visul lor.

,,Este periculos intr-adevăr, dar daca îți place ceea ce faci este cel mai mai important. Eu sunt foarte relaxată la volan. În prima cursă am vrut să ne întoarcem înapoi în România. Am avut noroc că am condus camioane noi si cred ca asta e un avantaj. La început a fost foarte greu pentru ca nu știam limba. Mergeam în diferite țări si nu știam pe ce limba să vorbim. A fost greu, dar si amuzant, trăiești experiențe noi.S-a întâmplat odată sa adorm la volan. Mergeam liniștită pe prima bandă și cât am clipit m-am trezit pe banda a treia. Atunci l-am trezit pe iubitul meu si i-am spus ce mi s-a întâmplat.”, au mai adăugat cele două surori.

Un bărbat de 81 de ani, ucis de trei copii de 9, 10 și 15 ani pe un câmp

Amănunte îngrozitoare în cazul unui bărbat de 81 de ani din județul Buzău, găsit fără suflare pe un câmp, dezbrăcat și jefuit. Supecții, trei copii de 9, 10 și 15, sunt acum internați, pentru mai multe expertize psihiatrice, scrie protv.ro.

Cei trei suspecți sunt cercetați deocamdată pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, însă bătrânul a fost și torturat cu sadism, spun surse din anchetă. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Anchetatorii au reușit să refacă filmul ultimelor ore din viața bărbatului de 81 de ani din Căldărăști. Bătrânul venea dintr-o plantație de viță de vie când s-a întâlnit cu băieții. Cei trei copii au vrut să-i fure bicicleta și l-au trântit la pământ, moment în care omul și-a pierdut cunoștința. După ce s-a dezmeticit, a plecat în urmărirea celor trei. Atunci, adolescenții, cu vârste între de 9 și 15 ani, s-au dezlănțuit.

Surse din anchetă susțin că bătrânul a fost lovit cu pumnii și picioarele, dezbrăcat și abandonat pe câmp, mai mult mort decât viu. Iar ca și cum n-ar fi fost de-ajuns, a fost stropit cu apă.

Valerică Văsîi – prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău: „Victima a fost găsită decedată pe câmp de către un vecin în locul în care a afost abandonat de către cei trei minori. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul sml Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni.”

Cei trei suspecți au fost prinși după ce un localnic i-a observat cu bicicleta victimei. Băieții mai mici au fost internați în instituții specializate pentru a fi supuși unor expertize psihiatrice.

Roxana Kovacs – purtător de cuvânt DGASPC Buzău: „Pentru cei doi minori în vârstă de 9 și 10 ani a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgență în cadrul unei unități din cadrul DGASPC Buzău, unde le sunt asigurate servicii de găzduire, îngrijire și suport psihologic. Minorul în vârstă de 15 ani este internat la secția de psihiatrie infantilă pentru evaluări de specialitate.”

Psihologii încearcă să înțeleagă cum a fost posibil un asmeneea șir de violențe, din partea unor copii.

Taisia Trică – psihopedagog: „Copiii sunt într-o perioadă de dezvoltare dar evident că vorbim de niște carențe atât în educația acestor copii cât și niște disfuncționalități în propria lor dezvoltare mai ales la nivel socio-emoțional. Probabil că familiile din care vin sau comunitatea în care trăiesc nu le-a oferit până în acest moment, uneori din cauze obiective, un cadru normal, firesc și optim de dezvoltare, fapt pentru care acesti copii au adunat destul de multă frustrare, destul de multă teamă și au acționat în consecință.”

Cei trei minori sunt cercetați pentru infracțiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei. Dar singurul care poate răspunde penal este băiatul de 15 ani, și asta numai dacă expertiza neuropsihiatrică va dovedi că a avut discernământ în momentul săvârșirii faptelor. Ceilalți doi băieți vor si consiliați de psihologi, apoi vor fi integrați în comunitate.

Doliu în Ucraina. Marele boxer ucrainean Maxim Galinicev, mort în lupte la doar 22 de ani

Boxerul ucrainean Maxim Galinicev, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de juniori din 2017 şi a decis să nu participe la Europenele de anul trecut pentru a-şi apăra ţara cu arma în mână, a fost ucis pe 10 martie, într-un schimb de focuri cu militarii ruşi, la Lugansk, anunţă EFE, conform Agerpres.

Potrivit presei ucrainene, sportivul de 22 de ani s-a înrolat în armată ca voluntar şi s-a întors pe front în ciuda faptului că a fost rănit de două ori.

Galinicev a fost unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi ucraineni. În 2018 a câştigat argintul la Jocurile Olimpice de juniori şi a fost din nou pe podium, pe poziţia a 2-a, la Campionatul European sub 22 de ani desfăşurat în 2021.

Tânărul boxer ucis în luptă făcea parte din Brigada a 25-a de asalt aerian.

Galinicev a boxat și contra românului Cosmin Gîrleanu

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 230 de sportivi ucraineni de la diferite discipline au fost ucişi în urma agresiunii militare ruse, care a distrus şi numeroase facilităţi sportive.

În septembrie 2015, Galinicev a fost învins de românul Cosmin Gîrleanu în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia), unde românul a obţinut aurul în limitele categoriei 44-46 kg.

Adio motoare pe benzină și motorină în UE! S-a votat acordul privind interdicția. Care e termenul limită?

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat luni acordul care marchează eliminarea motoarelor termice la autoturismele noi. Votul a fost dat după ce Germania, cel mai important producător european, a fost de acord să-și schimbe poziția, în schimbul unei derogări privind carburanții sintetici.

UE a votat interzicerea motoarelor cu motorină și benzină, dar și a hibridelor

Textul obligă automobilele noi să nu mai emită deloc dioxid de carbon (CO2) – interzicâ de facto vehiculele pe benzină, motorină şi hibride -, în favoarea celor electrice, relatează AFP și news.ro.

Textul va fi introdus pe ordinea de zi a unei reuniuni, marţi, a miniştrilor Energiei din UE, în vederea adoptării sale oficiale, anunţă preşedinţia suedieză a Uniunii.

Această reglementare este unul dintre pilonii planului euroean de luptă împotriva modificărilor climatice care ţinteşte atingerea neutralităţii carbonului în 2050.

Germania a obținut o concesie pentru o tehnologie alternativă,, după ce la începutul lunii martie a blocat planul, în ultimul moment, după ce acesta a fost adoptat de către Parlamentul European.

Pentru a-şi justifica răzgândirea – extrem de rară în acest stadiu al procedurii -, Germania a cerut Comisiei Europene (CE) să prezinte o propunere care să deschidă calea automobilelor care funcţionează cu carburanţi de sinteză.

Această tehnologie – controversată şi care se află în dezvoltare – constă în a produce carburant pe baza CO2 rezultat din activităţi industriale. Ea este apărată de producători de mărci de lux germani şi italieni şi urmează să permită folosirea motoarelor termice după 2035.

Această tehnologie este contestată de către ONG-uri de mediu, care o consideră costisitoare, energivoră şi poluantă.

Sandal de proporții la Târgul de Crăciun din Constanța! Oamenii fără certificat verde s-au luat la bătaie cu jandarmii pentru că li s-a interzis accesul
Articolul anterior
În ce relație este Andreea Marin cu mama ei vitregă. Renata Marin are datorii uriașe la bănci
Articolul următor