e-14

O fetiţă de 4 ani s-a spânzurat accidental într-un parc de distracţii, în Ucraina. Angajații stăteau pe telefoane și au ignorat-o

O fetiță de 4 ani a murit într-un parc de distracții din Ucraina, după ce s-a spânzurat din greșeală într-un castel gonflabil. Angajații locului de joacă ar fi stat pe telefoane și ar fi ignorat complet incidentul, scrie digi24.ro.

Tragedia a avut loc într-un parc din Nicolaev, din sudul Ucrainei, weekend-ul trecut. Copila, pe nume Valeria, a fost găsită încurcată în frânghiile legate de castelul gonflabil.

Angajații locului de joacă au fost cei care au găsit-o pe fetiță, însă doar după ce mama ei i-a rugat să verifice dacă aceasta este în regulă, pentru că nu îi mai auzea râsul. Inițial, femeia a crezut că cea mică „și-a pierdut cunoștința în timp ce se juca din cauza căldurii și a încercat să o trezească”, spune Natalia, o prietenă de familie, potrivit DailyMail. Potrivit Nataliei, un martor de sex masculin a chemat o ambulanță, în timp ce alții au stropit-o cu apă pe faţă și au încercat să o resusciteze, dar Valeria era moartă până la sosirea ambulanței.

„Nu au existat asistenți medicali care să ofere primul ajutor la fața locului. Cineva a adus stomatologi de la o clinică din apropiere”, a mai declarat femeia. Trei membri ai personalului care trebuiau să aibă grijă de copil în timp ce se afla în castelul gonflabil au fost distrași de telefoanele lor când s-a produs tragedia, a constatat poliția. De asemenea, personalul parcului „a fugit de la locul faptei după ce Valeria a fost găsită”, a spus Natalia.

Proprietarul castelului gonflabil, în vârstă de 45 de ani, a fost reținut de poliție și riscă până la 8 ani de închisoare dacă va fi găsită vinovat. „S-a stabilit preliminar că o fetiță de 4 ani s-a încurcat în buclele de pe peretele unui castel gonflabil în timp ce se juca pe el. Potrivit constatărilor preliminare ale experților, copilul a murit în urma sufocării”, a declarat Șeful poliției din regiunea Mykolaiv Oblast, Sergiy Shaikhet.

Groaznic! Ucraineancă ucisă și mutilată cu un fierăstrău de iubit în Thailanda

Alona Savchenko, în vârstă de 24 de ani, a fost găsită înjunghiată și mutilată cu un fierăstrău într-un complex de apartamente de lux din Bangkok, scrie adevarul.ro.

Poliția l-a arestat pe iubitul ei, un tânăr om de afaceri polonez, Jan Jerzy Lagoda-Filippow.

Lagoda-Filippow, în vârstă de 25 de ani, a fost prins după câteva ore de la descoperirea cadavrului în timp ce încerca să treacă granița în Cambodgia.

El ar fi folosit Google Translate pentru a-i cere unui taximetrist să-l ajute să taie și să scape de trupul iubitei sale în schimbul a 44 de dolari.

Lagoda-Filippow deține o firmă de publicitate înregistrată la Londra, iar Savchenko ar fi făcut fotografii pentru compania sa.

Luni după-amiază (15 mai), Lagoda-Filippow a fost văzut pe imaginile de supraveghere părăsind clădirea cu o valiză fără iubita sa.

Mai târziu, polițiștii au fost alertați chiar de taximetristul căruia criminalul îi ceruse ajutorul.  Au intrat în apartamentul cuplului de la etajul 32 și au găsit-o pe Savcenko măcelărită, întinsă pe pat, sub o pătură.

Femeia, a cărei față era acoperită cu sânge, ar fi fost înjunghiată în piept și aproape decapitată. Polițiștii au recuperat un fierăstrău pătat de sânge în apropierea corpului victimei.

Șoferul și-a abandonat pasagerul la un hotel din cartierul Sathorn și a sunat la autorități.

Locotenent-colonelul de poliție Pongpun Phonharn l-a descris pe suspect ca fiind „foarte calm” în momentul arestării sale.

A băut cafea în celulă și a început să facă mișcare, ca și cum ar fi fost rutina lui normală de dimineață. Nu a spus nimic„, a spus el.

Furie și proteste în Georgia după aterizarea primului avion din Rusia, de la suspendarea zborurilor, în 2019: ”Nu sunteți bineveniți!”

Reluarea zborurilor între Rusia și Georgia, după o pauză de patru ani și în ciuda avertismentelor Occidentului, a generat proteste la Tbilisi, prima cursă care a aterizat în capitala georgiană fiind întâmpinată de manifestanți cu pancarte pe care era scris mesajul: „Nu sunteți bineveniți”, scrie digi24.ro.

Mai multe îmbrânceli au avut loc între protestatari și forțele de ordine care au fost aduse să păzească aeroportul, iar unii dintre manifestanți au fost reținuți de poliție.

Protestatarii au adus cu ei și steaguri ale Ucrainei, pe lângă cele ale Georgiei și Uniunii Europene.Prima cursă a companiei Azimuth Airlines, care a reluat zborurile directe, a avut loc vineri, la câteva zile după ce guvernul georgian a aprobat reluarea zborurilor, după ce și Rusia a luat o măsură similară.

„Beneficiari sunt cetățenii noștri care, altfel, trebuie să facă un ocol și să plătească triplu”, a declarat Irakli Kobakhidze, președintele partidului de guvernământ Visul Georgian.

Potrivit guvernului din această țară, un milion de cetățeni georgieni locuiesc în Rusia și pot beneficia de aceste zboruri. Însă, potrivit registrelor rusești, doar 114.000 de georgieni ar locui aici.

Decizia de reluare a zborurilor a fost contestată de peste 100 de organizații din Georgia, care spun că această măsură este „un sabotaj direct” pentru aspirațiile acestei țări de a intra în Uniunea Europeană.

La bordul primului avion aterizat la Tbilisi s-a aflat o delegație a unui ONG care militează pentru relațiile și afacerile între Rusia și Georgia, au relatat mass-media ruse.

SUA avertizează că „darurile” lui Putin au un preț

Decizia de reluare a zborurilor a venit după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret în care a anulat interzicerea zborurilor directe luată în 2019, ca răspuns la protestele anti-rusești din Tbilisi.

Rusia a ridicat și restricții vechi de două decenii, permițând cetățenilor georgieni să viziteze țara timp de 90 de zile fără viză.

Chiar și așa, între cele două țări nu există relații diplomatice oficiale.

Rusia și Georgia au fost implicate într-un război în 2008, iar o cincime din teritoriul georgian recunoscut la nivel internațional rămâne sub ocupație rusească.

Președintele pro-european al Georgiei, Salome Zurabishvili, a catalogat reluarea zborurilor drept „încă o provocare rusească”, iar UE și SUA și-au exprimat dezamăgirea față de această măsură.

Ambasadoarea SUA la Tblisi, Kelly Degnan, a spus că ridicarea restricțiilor de zbor este un „dar” de la o țară agresoare.

„Cred că întrebarea importantă este de ce, de ce acum? De ce face Putin aceste concesii, aceste oferte către Georgia? Care este prețul pe care Georgia îl va plăti? Toți știm că Putin nu oferă nimic fără să ceară un preț”, a spus ea.

Peter Stano, purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, a spus că această decizie ridică îndoieli cu privire la determinarea Georgiei de a intra în Uniune.

„Avem nevoie ca partenerii noștri să nu permită zboruri din Rusia, zboruri spre Rusia și zboruri peste Rusia”, a spus el.

Opoziția georgiană a condamnat reluarea zborurilor, pe care au catalogat-o drept o „răsplată” pentru „cumințenia” partidului aflat la putere față de Rusia de la începutul invaziei în Ucraina.

Georgia nu a impus sancțiuni Rusiei, de la declanșarea războiului și a primit refugiați ruși, în special care căutau să scape de mobilizare.

Levan Khabeishvili, care conduce Mișcarea Unirii Naționale, cel mai mare partid de opoziție, spune că președintele Putin încearcă să transforme Georgia într-o „provincie” rusească.

Acesta a adăugat, însă, că „voința poporului georgian rămâne de nezdruncinat”.

„Alegem Europa, nu Rusia”, a comentat el.