Meteorologi: În zilele următoare temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

Vremea se schimbă radical, iar zilele următoare vor aduce caniculă, în România. În jumătatea vestică, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii de peste Prut.

Luni, în sud și est va continua să plouă torențial, vor fi descărcări electrice, grindină și vânt. În zilele următoare, iar temperaturile vor crește. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

„Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud.

Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul Alina Șerban.

Alertele meteorologice pentru disconfortul termic accentuat ar putea veni chiar începând de marți.

Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. De miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară, a anunțat la Digi4 directorul ANM, Elena Mateescu.

Mai mult, disconfortul termic va fi accentuat, pentru că valorile de temperatură în creștere, asociate și cu un grad de umezeală a aerului în nanosferă, vor determina un indice temperatură-umezeală care cu siguranță va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, a precizat directorul ANM.

De la ploi torenţiale, la caniculă. Cod Portocaliu de căldură la Moscova
Articolul anterior
Aeroport: peste 74 mii de dolari, găsiți într-o valiză
Articolul următor
Alte articole interesante