Mezeluri fabricate din animale moarte

Trei persoane cu vârstele cuprinse între 30 și 45 de ani, sunt suspectate pentru fabricarea mezelurilor în condiții neadecvate și comercializarea acestora fără acte de proveniență. Indivizii foloseau animale moarte sau care erau în proces de deces pentru producerea mezelurilor.

separator

În urma mai multor percheziții, efectuate la două fabrici de mezeluri din Capitală au fost sesizate mai multe încălcări. Respectiv, au fost depistate produse din carne fără acte de proveniența, cu termenul expirat care erau păstrate în containere în ograda întreprinderii. Iar în secția frigorifică era păstrată carne în lăzi, fără a fi indicată data fabricării și expirării termenului. De asemenea, la unele din produse data fabricării era indicată, 2 decembrie, în timp ce verificare a fost efectuată pe 1 decembrie.

„ Au fost identificate peste 5.000 de kg de carne fără acte de proveniență, iar alte peste 20.000 kg necontabilizate, care urma sa fie prelucrate. O parte din aceste produse sunt introduse în ţară ilegal, prin zona transnistreană. Produsul finit era pus în vânzare la piețele rurale cât și pe cele din Chișinău. Au fost identificate persoane fizice și juridice care urmează a fi trași la răspundere și sancționate, în dependență de gradul de implicare în acest caz”, a menționat Alexei Bacoș, șeful Direcției de Investigare a Fraudelor Economice.

Rezultatele de laborator au arătat că din 69 de probe, în 21 au fost depistate microbi. Pe acest caz a fost deschis un proces penal, iar dosarele vor fi transmise către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, de asemenea și Procuraturii Generale, pentru examinarea și aplicarea amenzile corespunzătoare. Suspecţii riscă amenzi până la 7.000 de unităţi contravenționale sau până la şase ani de închisoare.

Sursa: independent.md

Un bărbat din Rusia, trimis într-un centru de pregătire militară, s-a sinucis

Trei ruși care au fost mobilizați au murit la un centru de pregătire militară din Poroșino, în regiunea Ekaterinburg, potrivit unor informații citate de Novaia Gazeta, relatează The Guardian.

Novaia Gazeta citează, la rândul său, informații obținute de postul local de știri EAN.

Un deputat din Duma de Stat a Rusiei, Maksim Ivanov, ar fi declarat: „Da, confirm că trei persoane au murit. Unul dintre cei mobilizați a murit din cauza unui atac de cord, iar altul s-a sinucis. Cel de-al treilea a fost externat și trimis acasă, unde a murit din cauza cirozei hepatice”, a spus el.

Postul de știri ASTRA informase anterior despre sinuciderea unui bărbat de 46 de ani din regiunea Kurgan. Cadavrul său a fost găsit pe 1 octombrie în cantina centrului militar de pregătire.

sursa

Kremlinul a împins Ucraina în NATO. Potrivit unui nou sondaj, 83% din ucraineni vor ca țara lor sa adere la NATO

Aderarea Ucrainei la NATO este susținută de un procentaj record de 83% din cetățeni, arată un sondaj de opinie preluat luni de Reuters și citat de Agerpres.

Videografik: Die Nato - Berliner Morgenpost

Potrivit institutului Rating Group din Kiev, sondajul a fost realizat în 1 și 2 octombrie pe un eșantion de 2.000 de persoane, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri cererea oficială de aderare a țării sale la Alianța Nord-Atlantică.

Conform Rating Group, procentajul este cel mai ridicat înregistrat vreodată la un sondaj pe această tema în Ucraina; doar 4% din cei care au răspuns s-au declarat împotriva, iar 9% au spus că nu ar vota la un referendum pe această tema.

În noiembrie anul trecut, doar 55% din ucraineni erau favorabili intrării în NATO, iar în iunie anul acesta, procentajul era cu 7% mai mic decât în prezent.

Reuters apreciază că este evidență schimbarea opiniei publice după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Agenția reamintește că Moscova s-a opus vehement de multă vreme aderării la NATO fostei republici sovietice ucrainene, considerând că extinderea alianței constituie o amenințare de securitate pentru Rusia.

Zbor întors din drum din cauza unui pasager care a fumat țigară electronică în avion

Un zbor al companiei aeriene WizzAir, pe direcția Iași – Tel Aviv, a fost anulat după ce o pasageră a fumat țigară electronică în avion. Pilotul a decis să întoarcă aeronava din drum.

aeroport iasi

Incidentul a avut loc duminică. Pasagera care a fumat țigară electronică în avion are 17 ani și este cetățean israelian. Aceasta a ignorat indicațiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei, motiv pentru care pilotul a decis să revină la sol.

Alți doi tineri, rude cu tânăra de 17 ani, au devenit recalcitranți în urma acestui incident. Un cetățean israelian în vârstă de 20 de ani a înjurat și amenințat membrii echipajului, iar un tânăr de 17 ani, cetățean american, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Poliția de Frontieră, Jandarmeira Iași și Brigada Antitero SRI Iași au intervenit pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu suma de 4.000 lei.

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american.

Wizz Air a confirmat acest incident, precizând că „echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul”.

„Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale”, precizează Wizz Air.

Pasagerilor afectați li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitate au primit și cazare, mai precizează compania aeriană.

sursa

Svecla roșie – „leguma medicament”
Articolul anterior
Cum a fost la Tabăra de Detox cu Galina Tomaș în inima Orheiului
Articolul următor