Mezeluri fabricate din animale moarte

Trei persoane cu vârstele cuprinse între 30 și 45 de ani, sunt suspectate pentru fabricarea mezelurilor în condiții neadecvate și comercializarea acestora fără acte de proveniență. Indivizii foloseau animale moarte sau care erau în proces de deces pentru producerea mezelurilor.

separator

În urma mai multor percheziții, efectuate la două fabrici de mezeluri din Capitală au fost sesizate mai multe încălcări. Respectiv, au fost depistate produse din carne fără acte de proveniența, cu termenul expirat care erau păstrate în containere în ograda întreprinderii. Iar în secția frigorifică era păstrată carne în lăzi, fără a fi indicată data fabricării și expirării termenului. De asemenea, la unele din produse data fabricării era indicată, 2 decembrie, în timp ce verificare a fost efectuată pe 1 decembrie.

„ Au fost identificate peste 5.000 de kg de carne fără acte de proveniență, iar alte peste 20.000 kg necontabilizate, care urma sa fie prelucrate. O parte din aceste produse sunt introduse în ţară ilegal, prin zona transnistreană. Produsul finit era pus în vânzare la piețele rurale cât și pe cele din Chișinău. Au fost identificate persoane fizice și juridice care urmează a fi trași la răspundere și sancționate, în dependență de gradul de implicare în acest caz”, a menționat Alexei Bacoș, șeful Direcției de Investigare a Fraudelor Economice.

Rezultatele de laborator au arătat că din 69 de probe, în 21 au fost depistate microbi. Pe acest caz a fost deschis un proces penal, iar dosarele vor fi transmise către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, de asemenea și Procuraturii Generale, pentru examinarea și aplicarea amenzile corespunzătoare. Suspecţii riscă amenzi până la 7.000 de unităţi contravenționale sau până la şase ani de închisoare.

Sursa: independent.md

Svecla roșie – „leguma medicament”
Articolul anterior
Cum a fost la Tabăra de Detox cu Galina Tomaș în inima Orheiului
Articolul următor
Alte articole interesante