Mihai Stratulat: ,,Oameni buni, voi înțelegeți că nu o să aveți loc în spitale???”

Epidemia de Covid-19 în Republica Moldova și-a luat avânt, situația riscă să se transformă într-un dezastru, dacă oamenii nu vor conștientiza pericolul și nu vor respecta măsurile importante de oprire a răspândirii virusului în comunități. Medicul Mihai Stratulat vine cu un apel către oameni:

separator

,,În ultimile 3 zile eu primesc zeci de mesaje de la mame, ai căror soti sau rude au fost diagnosticați cu Covid-19, unele mesaje sunt chiar si cu ambii părinti diagnosticați cu Covid-19, asta-i realitatea!!!

Și eu personal cred în Covid-19, am avut Covid-19, am avut și complicații, și familia mea a avut și prietenii mei au avut!!! Chiar dacă sunt numit de către unii „pseudo-doctor”, nu ma supăr, eu cred în ceea ce cred și în ce cred pacienții mei și mai putin în ce cred cei care sunt „olecuță doctori”!

Eu vă îndemn să credeți în Sars-CoV-2 și în Covid-19, eu am trecut ușor, dar nu sunt sigur că și voi o să treceti la fel! Copiii o sa treacă mai ușor, dar voi, nu se știe!!!

Oameni buni, voi înțelegeți că nu o să aveți loc în spitale??? Dar, și mai important, că nu o sa aveți loc în sectiile de Reanimare si Terapie Intensiva (RTI), acolo chiar sunt locuri limitate!!! Noi putem transforma toate spitalele in spitale Covid-19, dar sectii de RTI nu vor fi în toate!!!

Purtați masca oriunde ați fi, evitați locurile aglomerate și credeți în Covid-19!!!

Sănătate tuturor!”, a scris medicul Mihai Stratulat.

99 de gravide și 54 de bebeluși de până la 1 an, infectați cu Covid-19 în Moldova
Articolul anterior
Cel puțin 8 amenzi și 23 de instituții închise, după controale inopinate anti-Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante