Mihail Gorbaciov împlinește astăzi 90 de ani

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, împlinește marți vârsta de 90 de ani și organizează o petrecere pe aplicația Zoom.

Mihail Gorbaciov, fostul președinte al Rusiei, împlinește marți 90 de ani. Chiar și Putin l-a felicitat.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a evidenţiat rolul jucat de ultimul lider sovietic.

Președintele Vladimir Putin a spus despre el că este un om de stat remarcabil care a influențat cursul istoriei lumii

„Dumneavoastră aparţineţi pe bună dreptate pleiadei de persoane extraordinare şi strălucitoare, de oameni de stat importanţi din epoca modernă.

Ați exercitat o influenţă semnificativă în istoria patriei şi cea mondială”, a scris Putin în telegrama de felicitare adresată lui Gorbaciov.

Preşedintele rus a adăugat că este încurajator faptul că „marea experienţă profesională și potenţialul creator al lui Gorbaciov îl ajută astăzi să participe activ la activitatea socială şi educaţională populară, să acorde atenţie punerii în aplicare a proiectelor umanitare internaţionale”.

La rândul său, Gorbaciov a declarat într-un interviu acordat că „este evident că este nevoie de schimbări. Nu contează cum se numesc. Reforme, perestroika, proces prin care ţara să progreseze către o viaţă normală, demnă, pentru toată lumea”.

În opinia sa, marea cauză a vieţii sale a fost „perestroika, procesul de schimbări pe care l-a impus la sosirea sa la conducerea Partidului Comunist din Uniunea Sovietică, în 1985”.

„Cel mai important lucru pe care l-am reuşit în interiorul ţării este că oamenii au căpătat libertate, că am pus capăt regimului totalitar (…).

Şi în plan internaţional cel mai important eveniment a fost încheierea Războiului Rece şi reducerea drastică a armamentului nuclear”, a trecut el în revistă succesele conducerii sale.

Ultimul preşedinte al Uniunii Sovietice îşi va petrece ziua de naştere pe Zoom. În videoconferinţă cu rudele şi prietenii.

Gorbaciov este complet izolat de lume din cauza pandemiei, preocupat de o recrudescență a antagonismului între Rusia şi SUA, scrie Agerpres.

OMS: Este puţin probabil ca pandemia de Covid-19 să se încheie anul acesta. Care este vestea bună
Articolul anterior
751 de cadre medicale, vaccinate anti-Covid în prima zi de imunizare în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante