Mihail Hodorkovski îi îndeamă pe ruşi să dea foc centrelor de recrutare pentru o opri războiul din Ucraina. Magnatul e în exil după ce a stat 10 ani în închisoare

Mihail Hodorkovski, unul dintre magnaţii ruşi aflaţi în exil, îi îndeamnă pe cetăţenii ruşi la revolte şi chiar la sabotaje la adresa statului pentru a pune punct războiului din Ucraina. Hodorkovski spune că aceasta e ultima soluţie pentru a destabiliza guvernul rus şi pentru a atrage atenţia că ruşii de rând nu sunt de acord cu politica lui Vladimir Putin.

„Trebuie să le explicăm oamenilor ce pot face, să îi convingem că ar trebui să o facă și, de asemenea, să îi ajutăm pe oameni dacă, ca urmare, ajung într-o situație periculoasă”, a declarat Mihail Hodorkovski pentru The Guardian. Omul de afaceri spune că acţiunile de revoltă şi sabotaj pot merge de la graffiti anti-război pe clădiri până la incendierea birourilor de recrutare ale Armatei. „Dar suntem foarte clar împotriva metodelor teroriste care dăunează oamenilor neînarmați”, a mai spus Hodorkovski, cu referire la uciderea Dariei Dughina.

Cine e Mihail Hodorkovski

Mihail Hodorkovski a făcut declaraţiile în cadrul unui interviu mai amplu în care şi-a prezentat noua sa carte „The Russia Conundrum”, volum ce va fi lansat săptămâna viitoare. Cartea se vrea a fi un ghid pentru guvernele occidentale cu referire la modul în care acestea trebuie să gestioneze relaţiile cu Rusia. Hodorkovski şi-a început „cariera” în Liga Tineretului Comunist, la sfârşitul anilor ’80, în timpul reformelor iniţiate de Mihail Gorbaciov. După destrămarea URSS, Mihail Hodorkovski a devenit cel mai bogat om de afaceri din Rusia, fiind preşedintele companiei petroliere Yukos.

Mihail Hodorkovski a povestit şi cum a decurs primele sale întâlniri cu Vladimir Putin. Acesta recunoaşte că la început a fost cucerit de preşedintele Rusiei şi de modul în care acesta prezenta planul pentru redresarea Rusiei. „Tehnica lui este să se uite la tine și să oglindească ceea ce spui… Este un cameleon care îi lasă pe toți să creadă că este de partea lor. Nu am fost suficient de ager pentru a-l vedea. El are acea abilitate profesională a KGB-ului de a se adapta la interlocutorul său, dar are și un talent personal pentru asta … Pe atunci, nu se simțea stabil în poziția sa și nu voia să-și creeze dușmani care să se unească împotriva lui. Bineînțeles că nu a avut niciodată opinii liberale”, a declarat Mihail Hodorkovski. Acum, omul de afaceri trăieşte în Londra după ce a stat 10 ani în închisoare, în Rusia, în perioada 2003-2013.

sursa: www.observatornews.ro

Netflix a lansat filmul despre Marilyn Monroe interzis minorilor! (video 18+)

Este o apariție rară în streaming, motivul oficial fiind că 18+ (sau NC-17) înseamnă pentru Motion Picture Association „unele scene cu conținut sexual”, un termen suficient de nebulos.

Penampilan Perdana Ana de Armas Sebagai Marilyn Monroe di Trailer Blonde

Netflix speră că noul film despre Marilyn Monroe va fi un concurent serios la premii în sezonul următor, dar stârnește prea puțin entuziasm încă din primele ore, conform hotnews.ro.

Realizat după controversatul roman de ficțiune din anul 2000 scris de Joyce Carol Oates, filmul are numeroase scene care sunt mai degrabă produsul imaginației vulgare a autoarei – povestea crudă și dureroasă a unei femei transformate în obiect.

„Blonde” înseamnă momente oribile unul după altul – din care multe s-ar fi putut nici să nu aibă loc. Știind că scrie un roman, nu o biografie, Oates nici măcar n-a folosit numele reale ale personajelor.

Iar filmul este fidel cărții. Marilyn este aruncată pe un conveior de bărbați oribili, pe mulți numindu-i „daddy” ca să se infantilizeze și să creeze o figură paternă de care a fost lipsită. Ea intră într-o relație de sex în trei cu Charlie Chaplin Jr., numit Cass și cu Edward G.Robinson Jr., numit Eddy, care mai târziu o amenință că va vinde presei fotografii-nud ale ei.

Celebrul jucător de baseball Joe DiMaggio, numit Fostul Sportiv, o bate într-un acces de furie după ce vede și mai celebrul poster cu rochia albă ridicată de aer din „Seven Year Itch”.

John F.Kennedy, amintit doar ca Președintele, îi impune o partidă de sex oral (nu e pornografie, dar e foarte sugestivă) în timp ce el vorbește la telefon cu un consilier. Închide și urlă „Târfă împuțită!” – printre alte expresii care nu pot fi redate.

Marilyn se trezește apoi ca dintr-un coșmar, pentru că aparent fusese drogată, ca să fie târâtă afară din Casa Albă de Serviciul Secret. Nu există dovezi istorice despre asemenea fapte, ceea ce face ca scenele cu abuzuri neîncetate să pară inutil de crude și pentru ea, și pentru spectatori. Și inutil de imorale și necinstite.

Filmul de Andrew Dominik, tras și în culori, și în alb-negru, este foarte frumos de privit. Iar Ana de Armas, cu urma ei de accent spaniol, este carismatică într-un rol asemănător cu ale lui Monroe. Este curajoasă, proaspătă și cinstită, chiar și într-un film care pare inevitabil fals și din cauza dialogului care sună a narațiune poetică.

Comerțul global cu obiecte „Monroe” – brelocuri, calendare, postere, etc – reflectă trista realitate că ea este o marfă înainte de a fi o persoană și că-i putem doar astfel interpreta personalitatea. Cu cât încearcă admiratorii s-o vadă pe „adevărata” Marilyn dincolo de imagine, cu atât o îndepărtează. Încă din timpul vieții, tragedia izolării în propria fortăreață a celebrității și frumuseții a făcut parte din mitul ei.

Combinația de subiect dificil cu faptul că de Armas este mult timp goală până la brâu – de multe ori fără motiv – i-au adus filmului clasificarea 18+. Nu neglijați avertizarea celor de la Motion Picture Association. Celor mai mulți nu le va plăcea acest film, dacă vor rezista cele aproape 3 ore.

Video! O moldoveancă din Paris a întors toate scaunele la ,,Vocea României”!

O moldoveancă a întors toate scaunele antrenorilor la ,,Vocea României”. Valeria Condrea este originară din Chișinău, dar deja de mai mulți ani locuiește la Paris. Tânăra a interpretat melodia trupei italiene Eiffel 65: Blue (Da Ba Dee) și i-a uimit pe jurați.

Primul s-a întors The Motans, mai apoi Theo și Smiley, urmați de Irina și Tudor Chirilă.

„Valeria, prestația ta, nu a fost wow. Ai greșit, pe ici – pe colo. Dar e interesant”, a spus Irina Rimes. The Motans a contrazis-o pe interpretă.

„Mie mi s-a părut genial ce ai făcut! Eu sunt fan la acest gen de interpretări în care un artist își arată caracterul, își arată viziunea. Mie mi s-a părut că tu ai distrus piesa asta în cel mai frumos mod. Cum cineva ar rupe o floare, petală cu petală, iar eu îmi pun dorința. Ai fost extraordinară, ai strălucit. Ai tot ca să câștigi un concurs cum este Vocea României.

Mie mi se pare că elementul principal care poate îți lipsește în momentul dat este susținerea. Eu sunt gata și pot să și-o ofer 100%”, i-a spus The Motans concurentei.

Smiley a aăugat: „Am stat cu urechile ciulite, să văd unde se duce demență asta pe care ai făcut-o tu. Mi-aș dori să te avem în echipă”.

The Motans a dorit cu insistență ca tânăra să fie în echipa lui, dar Valeria a ales să meargă mai departe alături de Tudor. Irina Rimes a rămas uimită de alegerea acesteia: „Nu pot să cred!”.

La Chișinău se desfășoară Ziua Națională a Vinului

Cetățenii Republicii Moldova și turiștii străini sunt așteptați, pe 1-2 octombrie, la Ziua Națională a Vinului. După o pauză determinată de criza pandemică, evenimentul a revenit în Piața Marii Adunări Naționale și se desfășoară cu sloganul „Vinul meu aduce pace, Ura-n dragoste preface”.

Festivaluri de vinuri din Moldova. Calendar evenimente 2019

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, circa 90 de producători de vinuri din întreaga țară s-au reunit pentru a-și prezenta realizările din ultimii ani, comunică MOLDPRES.

Vizitatorii vor avea prilejul să ia parte la degustări, master-class-uri, ateliere de meșteșugărit, precum și să se bucure de un program de zile mari cu participarea celor mai îndrăgiți artiști din Republica Moldova.

Festivalul Vinului din Moldova, ulterior denumit oficial Ziua Naţională a Vinului s-a desfăşurat pentru prima dată în 2002. Tradițional, evenimentul are loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și la vinăriile din ţară, în primul week-end din luna octombrie, după recoltarea strugurilor. Scopul manifestării constă în promovarea și consolidarea imaginii țării noastre ca un important stat vitivinicol, asigurarea suportului pentru dezvoltarea sectorului, cunoașterea produselor vinicole, facilitarea procesului de includere a R. Moldova în traseele internaționale turistice ale vinului, atragerea investitorilor și turiștilor, sporirea consumului intern de băuturi de înaltă calitate, familiarizarea cu obiceiurile, cultura și tradițiile populare.

În context, e de menționat că peste 2% din plantațiile de viță-de-vie din lume sunt cultivate în R. Moldova. Ea se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri, fiind al 13-lea exportator de pe glob. Industria vitivinicolă este una dintre ramurile-cheie ale economiei ţării noastre, care asigură de-a lungul anilor o pondere în PIB de cca 2 la sută și un venit de aproximativ 9% din totalul exporturilor. În 2019 sectorul a exportat producție de peste 200 de milioane de euro. Vinurile moldoveneşti sunt importate de circa 70 de ţări din diferite colţuri ale lumii.

VIDEO! Cum au fost surprinși doi bărbați în timp ce furau biciclete dintr-un bloc al Capitalei
Articolul anterior
Înghesuială la tăiat panglica! La inaugurarea cu fast a unei grădinițe au fost prezenți zeci de politicieni
Articolul următor